Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Kallenová nebojuje pro slávu. Bojuje za respekt. Film "Ring volný", natočený podle skutečné události, představuje Meg Ryan jako odvážnou a skoro drzou manažerku boxu, která se snaží z obyčejného chlapíka Luthera Shawa udělat světového profesionálního boxera se "smrtícím" úderem. Jackie chce pomoci Shawovi dostat se do soutěže číslo jedna, a tak přemluví zkušeného trenéra Felixe Reynoldse, aby zanechal odpočinku a začal znovu pracovat. Než však trojice uskuteční svůj velký sen o účasti na šampionátu, nejdříve musí zjistit, jak se v ringu i mimo něj pohybovat. Nejde o to, jak hluboko padneš. Důležitější je vstát a tvrdě bojovat dál. RING JE VOLNÝ! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

worm14 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyl špatný film. Meg Ryanová si zahrála pro ni netypickou roli v dalším z filmů, které už se řadí jen mezi průměr (někdy i níž). Po pravdě řečeno, ty nejlepší role má totiž už za sebou, ale přesto podala ve volném ringu solidní výkon v rámci možností. Celkově nelze tenhle film zařadit nikam jinam než do průměru. Příběh o obyčejném člověku z ulice, který se vyšvihne mezi boxerskou elitu tady byl už několikrát. (Rocky, Kid Galahad, Milion dolar baby...). Takže punc originality to rozhodně nemá. Navíc by podle mě prospělo menší zkrácení. Navíc zas bylo celkem jasný jak to dopadne. Prostě průměrný film na oddechové odpoledne, nic víc, nic míň. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jackie Kallenová (Meg Ryan) vyrůstá mezi provazy (ba ne, není dcerou místního kata, ale trenéra boxu a neteří boxerského šampióna). Vzhledem ke svému pohlaví (ehm) se nemůže v milovaném sportu prosadit sama, takže alespoň dělá sektetářku místnímu majiteli boxerského ringu. A jelikož je pěkně drzá, vyprovokuje místního boxerského magnáta (to je ten co sice neboxuje, ale boxery sponzoruje a platí) k sázce, že dokáže jednoho z nich dovést k titulu i jako žena. Když ale zjistí, že jí nabídnutej boxer je k ničemu, promptně chytne na ulici prvního (černocha), který se umí rvát, přítel jejího strýce ho začne trénovat a ono to nějak dopadne. ... Až na "malou" zápletku (média si více než úspěchů mladého boxera všímají "ženy" v mužském sportu, což Jackie stoupá do hlavy) jde film přímo ke svému cíli, který je (bohužel) znát asi 20 minut po začátku. A že to tak skončí, na to vezměte jed. Takže se zbývá jen kochat Meg Ryan (no jo holka, už i na tebe padaj léta, už moc romantických komedií nebude), charismatického Omara Eppse a taktéž "hlavního padoucha" Tony Shalhoub. A když vydržíte i posledních 5 minut, sladký hollywoodský konec vás nemine... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Boxerská tuctovka, jakých jsou desítky. Tato se z té dlouhé řady snaží vyčlenit alespoň nahou Meg Ryan. Ono co jí také zbývá, když ve své roli je opravdu trapná. Všechna klišé zde najdete v míře vrchovaté a jako bonus i tragickou režii, které je i při boxérských zápasech statická až hrůza. Snímek, který za obětování 106 minut vašeho života nestojí. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Ten film mohl bejt vlastně skvělej, kdyby se něco nezvrtlo asi tak po půlce...najednou sem z toho, co bylo oukej, začal cítit že tam něco nesedí, že tam je něco navíc...to něco je asi zbytečně naroubovanej "dramatickej konflikt". škoda, moch to bejt mnohem lepší film, kdyby z toho dutton nechtěl udělat za každou cenu moralitu o tom, jak sou lidi v zákulisí boxu prohnilý...zbytečně tam cpal tydle klišé, který tomu filmu uškodili...jinak meg ryan i omar epps byli naprostou v pohodě, ale kdo dost prudil byl "My frend Mank", tomu ta role drsnýho mafiána fakt nesedla...ale nejslabší bylo to, co by mělo být nejsilnější - samotnej finální match o wbc titul, doprdele, to to musel dutton takhle odfláknout!? Copak takhle vypadá titulovej zápas o mistra světa??? Fuck! To vypadalo spíš jak nějakej druhořadej zápas někde off the hbo...takhle fakt real profi fight does not look! Takže typicky pokaženej film, kterej mohl bejt much much better...škoda, protože jinak to byl docela pěknej film. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nápad a příběh - to bylo docela dost silné. Životopisné prvky, drama atd - to vše v tomhle filmu najdeme, ale mohlo zde být toho vybroušeno více. Nejsilnější je zde příběh no. Herecké obsazení není špatné. Ale boxérské zápasy - no mohlo to být lepší a reálnější. Váhám mezi 2 a 3 hvězdou - je to opravdu na hraně, ale volím druhou hvězdu. Ve výsledku lehce slabší průměr. Hodnotím na 48% = ** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Aby lepšie pochopila šport, brala Meg Ryan kvôli úlohe Jackie Kallen tri týždne lekcie boxu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama