foto

Julia Benson

  • nar. 1979
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julia Benson, za svobodna Julia Anderson, se narodila v roce 1979 v Kanadě, ve Vancouveru. Už od malička měla cit pro umění a tanec. To ji nejprve zavedlo k baletu, díky kterému se dostala do Vancouverského divadla Vancouver Youth Theater. Už ve třinácti letech se stala stálým členem herecké skupiny, která byla dokonce pozvána na divadelní festival Aberdeen Youth Festival ve Skotsku. V průběhu studia na střední škole se věnovala baletu a improvizovanému herectví, kde na národním šampionátu získala 4. místo. Později vystudovala University of British Columbia, obor herectví a psychologie. Po vysoké škole se začala věnovat filmové a televizní produkci. Dnes je vdaná za herce Petera Bensona, se kterým vlastní tříletého hnědého labradora (Bauer) a ve volném čase se věnuje i Yoze.

Její filmová kariéra se rozjela kolem roku 2003. Objevuje se většinou v seriálech a filmech mysteriozního/sci-fi žánru, jako je například seriál z roku 2003 TRU CALLING. V roce 2007 dostala první hlavní roli a natočila film ROAD TO VICTORY. V dnešní době se naplno věnuje seriálu STARGATE: UNIVERSE, kde ztvárňuje vojáka Lt. Vanessu Jamesovou. A právě za herecký výkon v tomto seriálu (za epizodu Pain) vyhrála cenu Leo Award 2010 v kategorii nejlepší ženský doprovodný výkon v drama seriálu.

Oldřich "Doggy3344" Škranc

Herecká filmografie

Filmy

2018 Marrying Father Christmas (TV film)
Reap What You Sew: An Aurora Teagarden Mystery (TV film)
To All the Boys I've Loved Before
2017 A Bramble House Christmas (TV film)
Drink Slay Love (TV film)
Final Vision (TV film)
While You Were Dating
2016 Looks Like Christmas (TV film)
Město v ohrožení
The Wedding March (TV film)
2015 Povstání mrtvých: Strážní věž
2014 Death Do Us Part
Dokonalé štěstí (TV film)
Kid Cannabis
What an Idiot
2013 Leap 4 Your Life
Tajná záležitost (TV film)
That Burning Feeling
Čupakabra (TV film)
2011 Poslední minuty na Zemi (TV film)
2010 Popelky (TV film)
2009 Táta: matka pluku (TV film)
2008 Neklidný (TV film)
Návrat minulosti (TV film)
2007 Blonďatá a blonďatější
Dobří sousedé (TV film)
Road to Victory
Zero Hour
Zmatená duše
2005 Crazy Late

TV seriály

2016 Frequency (TV seriál)
Seven Three (E05)
Motiv (TV seriál)
Přirozený výběr (S04E11)
2015 Paranormal Solutions Inc. (TV seriál)
2013 Cedar Cove (TV seriál)
2011 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Hozená rukavice (S02E20)
Blokáda (S02E19)
Epilog (S02E18)
další epizody (9)
2010 Dvojí identita (TV seriál)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Oživení (S02E10)
Návštěva (S02E09)
Pomsta (S02E08)
další epizody (17)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Spravedlnost (S01E10)
Život (S01E09)
Čas (S01E08)
další epizody (9)
Ostrov smrti (TV seriál)
SGU Stargate Universe Kino (TV seriál)
2008 Smallville (TV seriál)
Arktida (S07E20)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
Ďáblův sluha (TV seriál)
All Mine (S01E03)
Lovci duchů (TV seriál)
Sin City (S03E04)
Mistři hrůzy (TV seriál)
Right to Die (S02E09)
2006 Krvavé svědectví (TV seriál)
Whistler (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Neodolatelný (S03E03)
2003 Volání mrtvých (TV seriál)
Past Tense (S01E04)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Death Do Us Part

Producentská filmografie

TV seriály

2017 Yellow (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace