Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

(seriál)
  • USA The Dead Zone (více)
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA / Kanada, (2002–2007), 55 h 43 min (Minutáž: 39–44 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Anthony Michael Hall, Nicole de Boer, David Ogden Stiers, Chris Bruno, Kristen Dalton, Sam Charles, Neil Grayston, Sean Patrick Flanery, Glenn Plummer (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(80)

Obsahy(1)

John Smith (Anthony Michael Hall) se jako malé dítě uhodí při bruslení do hlavy. Po úrazu se u něho objeví záblesk jasnovidectví, na který ale brzy zapomene. Tato schopnost se u něho projeví naplno až o mnoho let později, kdy se probudí z kómatu způsobeného těžkou autonehodou. Díky vizím se dozví o hrozící válce, která nastane, pokud se dostane k moci jeden politik. A tak se John rozhodne tomu zabránit... (Magic Box)

(více)

Recenze (15)

numan 

všechny recenze uživatele

Série Michaela Pillera (mj. Star trek TNG a DS9) vystřižená podle postav z novely slavného multipsavce Stephena Kinga. Další skvělý kousek z nové vlny TV seriálů stokrát zajímavějších než běžná komerční filmová produkce - na téhle stránce opět trapně podhodnocený. Naštěstí stačí proklik na ikonu IMDb aby se člověku ulevilo, že svět se ještě úplně nezbláznil a "The Dead Zone" nevoní jen čecháčkům. Joj - pardon - pozerám, že bratom tiež. :oD ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Kingovu predlohu neznam a film s Walkenem z roku 1983 jsem taky nevidel (coz brzy nejak napravim)... Tim mi to nic nekazi a i pres nekolik vyslovene hluchych a zbytecnych dilu hodnotim jako lepsi prumer... Anthony Michael Hall zrovna moc charismaticky neni a jeho jedina fakt povedena role ktera mu sedla byla v Piratech... Jinak ho moc nemusim... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je rovnomenné seriálové pokračovanie filmu "Mŕtva zóna" (The Dead Zone), ktorý v roku 1983 natočil kanadský režisér David Cronenberg, podľa románu amerického spisovateľa Stephena Kinga, ktorý bol vydaný v roku 1979. Seriálová verzia rozvíja ďalšie príbehy učiteľa Johnnyho Smitha, ktorý dokáže vidieť minulosť a predvídať budúcnosť ľudí, ktorých sa fyzicky dotkne. Dokonca má schopnosť manipulovať s časom. Dokáže ho posúvať podľa vlastnej potreby. Seriál sa natáčal v priebehu rokov 2002 až 2007. Bolo vyprodukovaných šesť sérií, ktoré dohromady obsahujú osemdesiat dielov. Na rozdiel od knižnej predlohy Stephena Kinga a filmového spracovania od Davida Cronenberga ma táto televízna seriálová verzia moc nezaujala. ** ()

Moor8 

všechny recenze uživatele

Dávám plný počet hvězd. Popravdě by si seriál zasloužil jen čtyři, ale když vidím to nízké hodnocení, tak ho musí trochu podpořit. Ostatní hodnotitelé si asi neuvědomili, že se nejedná o přesnou adaptaci Kingova díla, ale že se jím seriál jen volně inspiruje. Ostatně to by na seriál ani nevydalo. Kdyby se seriál měl držet jen děje knihy, tak to vyjde maximálně na minisérii, takže je pochopitelné, že se jedná hlavně o epizodické díly. Přesto má seriál i hlavní dějovou linku, kdy se Johny snaží zabránit konci světa a musí odhalit, jak a proč k tomu dojde. Některé epizodické díly byly slabší, jiné byly skvělé. To už tak u seriálů bývá. Prvních pět sezón si udržel seriál napětí a i hlavní dějová linka dobře gradovala. Prostě seriál, jak má být. Problémem byla šestá série, kde se hned na začátku úplnou náhodou vyřešil hlavní problém a pak už se vytratilo to napětí. A i jednotlivé epizody byly vcelku o ničem. Zvrat nastal u posledních dvou dílů, které opět zvedly laťku na původní úroveň. Je velká škoda, že seriál skončil s otevřeným koncem. Aspoň tu sedmou, závěrečnou sérii mu ještě mohli dopřát a vše řádně uzavřít. Bylo by i dobré, kdyby v závěrečném gambitu sehráli roli i někteří, kterým Johny pomohl v samostatných epizodách. I kdyby jen trošku pomohli či postrčili děj správným směrem. Prostě takové propojení, že všechny ty vize o pomoci běžným lidem měl právě kvůli tomu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ešte ako-tak čerpá z knižnej predlohy, no zvyšok seriálu už s ňou nemá nič spoločné. To, čo bolo také fascinujúce na knihe, tu celkom absentuje a čiastočne sa na to dostane v poslednej časti. Ostatné časti sú hrozne nudné, keď stále sledujeme len to, ako sa chlapík o paličke niekde motá spoločne s priateľom-černochom a všetko to je sprevádzané jeho fantazmagóriami. Aj keď filmová verzia s Walkenom nebola v porovnaní s knihou bohviečo, oproti tomuto pôsobí ako skvost. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Do roku 2005 držel seriál na televizní stanici TV Network rekord ve sledovanosti, který činil 6,4 miliiony diváků. Poté byl překonán seriálem 4400 (od r. 2004), který utvořil rekord přibližně o 1 milion diváků vyšší. (Terva)
  • Michael Taylor získal Nebula v kategorii nejlepší scénář. (Terva)

Reklama

Reklama