foto

Vanda Chaloupková

  • nar. 21.5.1991 (29 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Vanda Chaloupková vystudovala ostravskou konzervatoř, první divadelní zkušenosti získala v Národním divadle moravskoslezském, kde si zahrála například v režii Jana Mikuláška. Od dětských let se věnovala profesionálnímu tanci. Zahrála si ve filmu Ireny Pavláskové Fotograf, filmech Davidla Vignera Božena, Abstinent, Občanská naděje a Mezi nimi. Jejím velkým úspěchem je role v seriálu Haunted v režii Jana Pavlackého pro Netflix.

Stala se členkou hereckého souboru Divadla Na Fidlovačce. Hrála také v Divadle Bez Zábradlí, Hudebním divadle Karlín a divadle Komedie ve hře Lazarus, což je poslední dílo Davida Bowieho. Hostovala ve Stavovském divadle, kde si zahrála s divadelním spolkem Prague Shakespeare Company v anglojazyčných rolích. Pro Strašnické divadlo napsala a narežírovala inscenaci Dávno dospělí, která se úspěšně hrála dvě sezony. Příležitostně se věnuje modelingu nebo pohybové spolupráci v menších inscenacích.

CSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Abstinent
2015 Fotograf
2014 Občanská naděje (studentský film)
Odraz světla na zdi (studentský film)
2012 Dvanáct měsíčků (TV film)
2010 Božena (studentský film)
Mezi nimi

TV seriály

2020 Poldové a nemluvně (TV seriál)
Evina nevina (E12)
Modrý kód (TV seriál)
Láska prochází žlučníkem (S04E42)
2018 Haunted (TV seriál)
Stolen Gravestone (S01E06)
Children of the Well (S01E04)
Stylista (TV seriál)
Létající pes (E01)
2017 Kafe & Cigárko (TV seriál)
Záskok (E03)
První republika (TV seriál)
Díl dvanáctý (S02E12)
Díl osmý (S02E08)
Díl pátý (S02E05)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Úklid minulosti (E13)
2012 Život je ples (TV seriál)
2011 4teens (TV seriál)
Byla to soda (E07)
Ples (E06)
Lyžák (E05)
další epizody (7)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Smutná nevěsta (S06E53)
Neříkej mi ségro! (S06E47)
Mecheche (S06E46)
další epizody (5)
2005 Ulice (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 Nuly a jedničky (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)