Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jan „Honza“ Růžička (Marek Němec) je po potyčce v přímém přenosu s vycházející hvězdou svého klubu Sparta Praha, mladým útočníkem Paškou (Marek Lambora), propuštěn ze zaměstnání, vyloučen z klubu a nemůže trénovat. Navíc je kvůli zničení osobního majetku, napadení a kladení odporu při zatýkání pod vlivem alkoholu odsouzen na několik měsíců veřejně prospěšných prací nepodmíněně. Jeho řádění, nezřízené pití a podrážděné chování jsou důsledkem jeho povahy a rozpadajícího se manželství. Jeho žena Sára (Anna Fixová), láska jeho života, ho opustila. Růžička se tak ocitne ze dne na den bez práce, pro kterou žije, bez ženy, kterou miluje, v podnájmu někde na sídlišti a navíc je přinucen v rámci svého trestu trénovat bandu netalentovaných dětí ze sídlištní základní školy. A tak člověk, který dosud nepoznal nic než fotbal a výhry, najednou po sérii velkých životních proher musí poznat i všechno to mimo fotbal, co se nazývá život. A tak má bezdětný chlap v počínající krizi středního věku, který nikdy nechtěl mít děti, na krku rázem několik pěkných kvítek. Díky tomu ale vedle snahy získat zpět svou práci a manželku zjistí, že jsou možná i jiné věci, na kterých v životě může záležet. A dokonce možná i jiné ženy… Pomohou mu nové životní lekce k tomu, aby se stal o trochu menším egoistou a narcisem? (prima+)

(více)

Recenze (22)

kajas 

všechny recenze uživatele

Honza Růžička je pro své agresivní chování vyloučen z klubu a trest veřejně prospěšných prací si musí „odpykat“ jako trenér dětí na základní škole. Základní námět láká na komické situace, ty se ale ve výsledku točí zejména kolem „volování“ hlavního hrdiny a jeho extrémně nízké nejen sociální inteligence. Některé epizody měly světlé momenty, ale osm dílů bylo až příliš. Za Marka Němce třetí hvězdička s odřenýma ušima. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak určitě jako ty tři hvězdy nechám. Jak už jsem napsal v recenzi první epizody, lepší něž se všední den po večerech trápit například s doktorem Mázlem a jemu podobnými. Každopádně se pořád bavíme o produktu jedné z našich komerčních televizí a tak je z toho odér nekonečné telenovely cítit, i když minutáž celé Malé velké ligy nepřesahuje tu týdenní například Ulice. Navíc není moc kde brát a tak se, scénáristé kteří téměř úplně ignorují vedlejší postavy, každým dalším dílem víc a víc motají v začarovaném kruhu. Ale bylo to jenom osm krátkých poločasů, při kterých nedošlo k vážnějšímu zranění žádného z hráčů, rozhodčích ni fanoušků a tak sláva vítězům, čest poraženým a jde se dál. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že oběma komerčním stanicím jde teď především o platící diváky voyo/prima+, tak se zdá, že konečně částečně upustily od prostého natáčení pohyblivých obrázků bez jakékoli myšlenky s čím dál stupidnějším a nelogičtějším dějem, ale snaží se konečně aspoň v rámci svých možností o kvalitní tvorbu. Tohle celkem ušlo, vole. Kdyby se to ale časově zkrátilo tak na 90 minut a poslalo do kin, tak z toho mohla být i nadprůměrná komedie, ale takhle i když dílů nebylo moc a nebyly dlouhé, tak tam bylo hodně hluchých míst. Ale i tak v rámci produktů primy nadstandard. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Na blboučký český seriál je to vtipné a milé a v rámce české produkce asi něco lepšího budeme hledat těžko. Proto je divné to nízké hodnocení. Marek Němec v roli typicky blbého fotbalisty, i když s dobrým srdcem, dává jeden brániční gól za druhým. Až na ty nadávky je to v podstatě taková dětská verze jiného českého seriálu s jistým fotbalovým hrdinou jménem Lavi. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela průser, ty vole! Podobnou terminologii (jakou seriál využívá pro názvy jednotlivých epizod) použiju i já pro zhodnocení tohoto pokusu Primy, jak nalákat nové ovečky na svojí VOD prima+. Respektive tak napůl, protože po necelém roce jí prima vypustila na svůj hlavní kanál, což například u VOYO/TV Nova nefunguje. Seriál je těžce podprůměrný a nezachrání to ani snaživší Marek Němec, který v několika scénách přehrává jak blázen. Afektivního Pražáka zahrát prostě umí, ale jestli to je důvod pro sledování, to si už každý musí říct sám. Kdyby jste si pustili jen úvodní a závěrečný díl, zbytek "děje" odhadnete doslova ihned. Těžký podprůměr. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v interiérech ZŠ Bílá v pražských Dejvicích. (DonNeto)

Reklama

Reklama