Reklama

Reklama

Život je ples

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, 2012, 15 h 16 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Irena Obermannová

Kamera:

Petr Koblovský

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Adam Mišík, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Petr Lněnička, Vilma Cibulková, Igor Bareš, Berenika Kohoutová (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Život je ples vypráví příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů, jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Právě sem nastupuje nová klientka Rozárka Malá (Daniela Kolářová). Její zeť ji sem přiváží, aby zde v pohodlí přečkala rekonstrukci bytu. Postupně se ale ukazuje, že jeho vztah k Rozárce není tak hezký, jak se zpočátku zdálo. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zkušební projekce prvních dvou dílů. Nápad není špatný, má to velmi slušnou kameru a lokace, takovou zvláštní, tajemnou atmosféru, kterou nevím, jestli se podaří udržet, ale scénář a charaktery postav jsou jedno velké klišé, z dialogů bolí uši, a samotní herci hrají poměrně mizerně, spíše jako ochotníci. A to i tam, kde dialog není špatný, jen by potřeboval hereckým umem podpořit. Na kolena to sráží i hloupé pokusy o vtipy, které jsou spíše trapné (myš, přilepená bota) a určitá odtržitost od reality (vyhozené herečky neberou místo ošetřovatelky v domově důchodců, ale jedou do divadel okolních měst se pozeptat po práci; babičky se nebojí myši od počítače jako živého tvora, ale znám babičky, co normálně chatují, skypují, upravují fotky z mobilu, mmskují...) Kdyby to bylo více uvěřitelné, osudy těch lidí nešustily papírem a zůstala celá ta tajemná atmosféra, nebyl by to marný seriál. --- EDIT: Čeho jsem se bál, to se děje. Nápad dobrý, zpracování jak od ufouna. Papírem to šustí čím dál víc, to náš Honzík v osmi letech píše uvěřitelnější story, a ty vtipy! Tomu se může smát jen dement, pardon. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Nečekal jsem, že mě tento seriál začne bavit, ale musím uznat, že výkony některých (nebudu záměrně jmenovat) představitelů jsou nadočekávání. Nelíbilo se mi "věznění" pana Brzobohatého. To měli tvůrci tohoto seriálu vynechat. Mezi hodně dobré scénky patří ty, jak se důchodci učí pracovat s internetem a dokonce se i registrují na facebook, nebo vyzkouší i marihuanu:-) Problémy mládeže s drogami a hraním automatů se zde také hodí a donutí diváka se zamyslet nad strastmi mladých lidí. ()

Reklama

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal a říkal si, že nebudu unáhlený a počkám. Teď už ale má trpělivost přetekla. Po slušném prvním dílu to nabralo úplně jiný směr. Vlastně žádný. Sledujeme pseudo osudy nějakých lidiček, kteří nejsou živoucími postavami, ale jen karikaturami, za což nemohou herci (doufám že paní Kolářová nepřišla s nápadem babičky tancující ve squattu), ale paní "vychvalovaná" scénaristka Obermannová. Prostě repliky a činy, které vkládá do svých postav mi přijdou až absurdní. Dobrá mohlo to být drama o čekání na smrt, anebo lehce ujetá komedie o nikdy se nevzdávajících důchodcích. Není to nic. Jednu jakžtakž slušnou scénu v každém díle zabije scénaristka a i pan režisér stupidními deseti dalšími. Velké velké zklamání a vypadá to, ža pověstný Damoklův meč užuž padá na český seriál. PS: Ta vychvalovaná píseň mi taky moc nesedí. Muzikálně mi to dost vadí a ani ten text, který je lepší než hudba, tak to moc nevytrhne. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Vilma Cibulková vypadala starší než ve skutečnosti je. Tohle je přesně ten případ, kde je trestuhodně nevyužitý potenciál. Herci měli rozhodně navíc. Někteří v podstatě neměli ani pořádně co hrát. Epizody jsou nevyvážené. Nepotřebuji žádnou crazy komedii, která by byla přepálená, ale od tohoto seriálu jsem chtěla prostě víc. Neuškodilo by více šťávy. Tahle plejáda herců přece ještě nepatří do starého železa. Domovy důchodců nebo seniorů by neměly vypadat jen jako odkladiště lidí, které už nikdo nepotřebuje. Písnička, kterou zpívá Suchý se velmi rychle vrývá pod kuži a je pravdivá . ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Jak mi to ze začátku přišlo, že by to mohlo být fajn (paní Kolářovou můžu), tak jsem se v průběhu nestačil divit. Za trapnosti typu "počitačová myš" a ultratrapnou kauzu "já mám ipod a ty ne" prostě nemůžu dát víc jak *. Možná se to zlepší v dalších dílech, otázka je, jestli se na ně budu ještě koukat. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (7)

  • V průběhu natáčení porodila Lenka Vlasáková syna Johana Antonína. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (rakovnik)
  • V souvislosti se seriálem vyšla stejnojmenná dvoudílná kniha Ireny Obermannové. (Willy Kufalt)
  • Nápad na námět scenáristce Ireně Obermannové vnukla příhoda, kdy při jedné ze svých cest strávila tři hodiny s paní, která jí vyprávěla o své práci pečovatelky v domově seniorů. (Olík)

Reklama

Reklama