foto

Jožo Ráž

  • nar. 24.10.1954 (64 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jožo Ráž sa narodil 24. októbra 1954 v Bratislave. So spolužiakom Vašom Patejdlom sa po úspešnom ukončení Filozofickej fakulty UK v Bratislave snažil presadiť ako muzikant. V roku 1968 založili skupinu Elán, kde Jožo spieval a hral na basgitaru.

Vo filmoch stvárňoval sám seba. Najznámejší filmový počin je rola v snímke Rabaka, ktorá sa volá rovnako ako aj album skupiny. Napriek obrovskému množstvu ocenení z hudobnej brandže sa k ničomu výraznému ako herec nedopracoval.

20.6.1999 utrpel na svojej motorke vážnu dopravnú nehodu, ktorú však nezavinil. Po náročných operáciách a dlhých mesiacoch zotavovania sa vrátil na scénu, kde zožal veľký úspech. Opakovane sa objavuje v rôznych TV programoch. Jeho najväčšou záľubou po celý život je hudba a motorky.

kaposlav

Herecká filmografie

Filmy

2015 Peter Nagy - 30 rokov na scéne (koncert)
1989 Rabaka
1988 F.T.
F.T. na cestách
Orechové škrupinky (TV film)
1983 Zimné sníčky (TV film)

Dokumentární

2016 Elán - The Best Of vol. 2 (koncert)
Lýra 50 (koncert)
PopStory (TV seriál)
Zlatá lýra (TV seriál)
2011 Integrácia (koncert)
2008 Gen.sk (TV seriál)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jožo Ráže (S02E14)
2003 Elán: Megakoncert (koncert)
2001 Elán z Vianočného koncertu ČSOB (koncert)
1996 15 rokov Elánu (koncert)
Elán (koncert)
1987 Detektivka; Elán (TV film)
1983 ... a takíto sú "naživo" (koncert)
Zlaté, zlaté (koncert)
1981 Hrá skupina Elán (koncert)

TV pořady

2017 Chart Show (TV pořad)
2014 Najväčšie hity (TV pořad)
Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
Pretty Woman (TV pořad)
Večer plný hvězd (TV pořad)
2013 Kouzelný Silvestr (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Slovenka roka 2012 (TV pořad)
Slávik 2011 (TV pořad)
Večer plný hvězd (TV pořad)
2011 Hokejový dezert pre dvoch (TV pořad)
Legendy popu (TV pořad)
2010 Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Slávik 2009 (TV pořad)
2008 Elán je Elán (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2000 Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Senzibilšou (TV pořad)
1992 Hudba je len jedna (TV pořad)
1990 Klip album; Elán (TV pořad)
1988 Lov na city (TV pořad)
Nebezpečný náklad (TV pořad)
1987 Snehové sypané (TV pořad)
1986 Papierové lásky (TV pořad)
1985 Predstavuje sa Tanečný orchester ČST Bratislava (TV pořad)
1984 Pesničky na cestách (TV pořad)
Pestrá paleta melódií (TV pořad)
Zem menom láska (TV pořad)
1981 Mám chuť na niečo chladené (TV pořad)
1975 A predsa sa krúti (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)
1966 Bratislavská lýra (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)
2006 Katapult: Až (hudební videoklip)
2003 Elán - Láska moja (hudební videoklip)
1999 Elán - Voda čo ma drží nad vodou (hudební videoklip)
1995 Elán & Lojzo - Že mi je ľúto (hudební videoklip)
Elán - Neviem byť sám (hudební videoklip)
1992 Elán - Opičák (hudební videoklip)
Elán - Smrtka na Pražskom orloji (hudební videoklip)
1989 Elán - Od Tatier k Dunaju (hudební videoklip)
Elán - Čaba neblázni (hudební videoklip)
1988 Elán - Ver Mi (hudební videoklip)
1987 Peter Nagy a Jožo Ráž - Psi sa bránia útokom (hudební videoklip)
1986 Elán - Fero (hudební videoklip)
Elán - Tanečnice z Lúčnice (hudební videoklip)
1985 Elán - Zaľúbil sa chlapec (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

1989 Rabaka

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace