foto

Denis Villeneuve

  • nar. 3.10.1967 (53 let)
    Trois-Rivières, Quebec, Kanada

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Cannes IFF

Venezia IFF

BAFTA

Toronto IFF

  • 2013 -Zmizení (Cena diváků pro nejlepší film)
  • 2010 -Požáry (Nejlepší kanadský celovečerní film)
  • 2008 -Další patro (Čestné uznání pro kanadský krátkometrážní film)
  • 2000 -Maelström (Zvláštní zmínka poroty pro kanadský celovečerní film)

San Sebastián IFF

  • 2013 -Nepřítel (Zlatá mušle pro nejlepší film)

AACTA International Awards

Melbourne IFF

  • 2009 -Další patro (Velká cena za nejlepší krátkometrážní film)

Tallinn Black Nights FF

  • 2010 -Požáry (Nejlepší severoamerický nezávislý film)

Warsaw IFF

Montreal WFF

  • 2000 -Maelström (Cena FedEx za nejlepší kanadský film)

Režijní filmografie

Filmy

2022 Cleopatra: A Life
2021 Duna
2017 Blade Runner 2049
2016 Příchozí
2015 Sicario: Nájemný vrah
2013 Nepřítel
Zmizení
2010 Požáry
2009 Polytechnika
2008 Další patro
2000 Maelström
1998 32. srpen na Zemi
1996 Cosmos

TV seriály

2021 Dune: The Sisterhood (TV seriál)
Pilot (E01)

Dokumentární

2007 Un cri au bonheur
1994 REW–FFWD

Scenáristická filmografie

Filmy

2021 Duna
2010 Požáry
2009 Polytechnika
2000 Maelström
1998 32. srpen na Zemi

Producentská filmografie

Filmy

2021 Duna

Host

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 513)