foto

Denis Villeneuve

  • nar. 3.10.1967 (52 let)
    Trois-Rivières, Quebec, Kanada

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Cannes IFF

Venezia IFF

BAFTA

Toronto IFF

  • 2013 -Zmizení (Cena diváků pro nejlepší film)
  • 2010 -Požáry (Nejlepší kanadský celovečerní film)
  • 2008 -Další patro (Čestné uznání pro kanadský krátkometrážní film)
  • 2000 -Maelström (Zvláštní zmínka poroty pro kanadský celovečerní film)

San Sebastián IFF

  • 2013 -Nepřítel (Zlatá mušle pro nejlepší film)

AACTA International Awards

Melbourne IFF

  • 2009 -Další patro (Velká cena za nejlepší krátkometrážní film)

Tallinn Black Nights FF

  • 2010 -Požáry (Nejlepší severoamerický nezávislý film)

Warsaw IFF

Montreal WFF

  • 2000 -Maelström (Cena FedEx za nejlepší kanadský film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Dune
2010 Požáry
2009 Polytechnika
2000 Maelström
1998 32. srpen na Zemi

Herecká filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2020 Dune

Host

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 364)