foto

Petra Horváthová

  • nar. 1985
    Česká Lípa, Československo

Biografie

Petra Horváthová se narodila v roce 1985 v České Lípě. Po gymnáziu začala studovat na pražské DAMU - Katedra alternativního a loutkového divadla.

Vystupuje v Divadle Aqualung v představení Pán času. Zpívá v kapele Monoskop, která hraje alternativní, experimentální triphopovou hudbu. Skládá hudbu k divadelním inscenacím a zkouší i režírovat.

První velkou hereckou příležitostí byla role Ilony v seriálu ZÁZRAKY ŽIVOTA. Nyní ji můžeme vidět v seriálu TV Prima CESTY DOMŮ, kde hraje postavu Venduly Bernátové.

petkasl

Herecká filmografie

Filmy

2020 Past (TV film)
2017 Křik ticha
Post Love Story (studentský film)
Věčný kritik
2016 Manžel na hodinu
2012 Poslední výkřik
2009 Anticorra (studentský film)
Saharské písky (studentský film)

TV seriály

2019 Specialisté (TV seriál)
Nový život (S03E18)
2018 Dáma a Král (TV seriál)
Vražda a vykoupení (S02E01)
2017 Specialisté (TV seriál)
Poslední blues (S01E06)
2013 Cesty domů (TV seriál)
Instinkt (S02E69)
2012 Zázraky života (TV seriál)
Naděje (S02E15)
Dárce (S02E14)
Oslava (S02E13)
další epizody (15)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klára (S03E13)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Návrat (S01E01)
Zázraky života (TV seriál)
Miminko (S01E13)
Nevím, čí jsem (S01E12)
Maruška (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2017 Filmový festival
Svět podle Ležáka

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2010 Děti 50. let (TV seriál)
Cesta za otcem - Eva Langrová (E02)

Host

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)