foto

David Shore

  • nar. 3.7.1959 (61 let)
    London, Ontario, Kanada

Biografie

Kanadský režisér, producent a scénárista. Narozen 3. července 1959 v Ontariu, v Kanadě. Ve svém rodném městě vystudoval veřejnou školu Masonville a střední školu A. B. Lucase. Poté získal bakalářský titul na Univerzitě v Západním Ontariu. Vystudoval právnickou školu v Torontu. Jeho původní povolání je právník. Ve svých 32 letech se spontánně rozhodl jet do Hollywoodu a stát se scénáristou. Zdálo se to jako pošetilé rozhodnutí, ale sen Davida Shorea se stal skutečností.

Jedna z jeho prvních nabídek byla sepsat scénář k seriálu NEDOTKNUTELNÍ. Dále působil nejen jako scénárista, ale také jako producent, např. u seriálů jako POLICIE NEW YORK (za tento seriál dostal dvě ocenění Emmy), SMĚR JIH (1994), TRADERS (1996), THE PRACTICE (1997), ZÁKON A POŘÁDEK (za který byl nominován na cenu Emmy v letech 1998 – 1999), RODINNÉ PRÁVO (1999), BEGGARS AND CHOOSERS (1999), TAXÍK (2002).

Shore se stal tvůrcem, režisérem a hlavním scénáristou seriálu DR. HOUSE (2004), který se řadí mezi jeden z nejúspěšnějších a nejsledovanějších seriálů.

V současnosti žije s manželkou Judy a jejich třemi dětmi v kalifornském Encinu.

pufina

Scenáristická filmografie

Filmy

2010 The Rockford Files (TV film)
2007 Alibi (TV film)

TV seriály

2020 Dobrý doktor (TV seriál)
Influence (S03E14)
2019 Dobrý doktor (TV seriál)
I Love You (S03E20)
Disaster (S03E01)
Trampoline (S02E18)
2018 Dobrý doktor (TV seriál)
Middle Ground (S02E02)
More (S01E18)
Seven Reasons (S01E13)
2017 Dobrý doktor (TV seriál)
Mount Rushmore (S01E02)
Burnt Food (S01E01)
2015 Policie Battle Creek (TV seriál)
Stockholm (E10)
Heirlooms (E04)
The Battle Creek Way (E01)
Sneaky Pete (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2012 Dr. House (TV seriál)
Všichni umřou (S08E22)
2011 Dr. House (TV seriál)
Náprava (S07E21)
2009 Dr. House (TV seriál)
Zlomený (S06E01)
2008 Dr. House (TV seriál)
Nerakovina (S05E02)
Už nikdy více slušňák (S04E13)
2007 Dr. House (TV seriál)
Sám (S04E01)
Jeden den, jeden pokoj (S03E12)
2006 Dr. House (TV seriál)
Smysl (S03E01)
Příčina neznámá (S02E24)
Euforie 2/2 (S02E21)
další epizody (4)
2005 Dr. House (TV seriál)
Tři příběhy (S01E21)
Nová generace (S01E18)
Sportovní medicína (S01E12)
2004 Century City (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Occamova břitva (S01E03)
Pilotní díl (S01E01)
1999 Beggars and Choosers (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Shield (S09E17)
Haven (S09E12)
1998 Směr jih (TV seriál)
Easy Money (S04E02)
Právo a pořádek (TV seriál)
Bait (S09E03)
Burden (S08E20)
Expert (S08E12)
1997 Advokáti (TV seriál)
Race with the Devil (S02E12)
Dog Bite (S02E04)
The Hunger (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Proud vědomí (S03E05)
Právo a pořádek (TV seriál)
Denial (S08E02)
1996 Traders (TV seriál)
Směr jih (TV seriál)
White Men Can't Jump to Conclusions (S02E13)
1995 The Hardy Boys (TV seriál)
Směr jih (TV seriál)
Victoria's Secret: Part 2 (S01E22)
Victoria's Secret: Part 1 (S01E21)
The Blue Line (S01E17)
další epizody (4)
1994 Směr jih (TV seriál)
Pizzas and Promises (S01E06)
1993 Policie New York (TV seriál)

Herecká filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Dobrý doktor (TV seriál)
Epizoda 18 (S04E18)
Epizoda 17 (S04E17)
Epizoda 16 (S04E16)
další epizody (26)
2019 Dobrý doktor (TV seriál)
I Love You (S03E20)
Hurt (S03E19)
Friends and Family (S03E10)
další epizody (20)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Brooklyn Potash (S03E10)
The Mask Drop (S03E09)
The Sunshine Switcheroo (S03E08)
další epizody (10)
2018 Dobrý doktor (TV seriál)
Quarantine (S02E10)
Empathy (S02E09)
Stories (S02E08)
další epizody (18)
Sneaky Pete (TV seriál)
Switch (S02E10)
Buffalo Soldiers (S02E09)
Marius Josipovic (S02E08)
další epizody (10)
2017 Dobrý doktor (TV seriál)
Sacrifice (S01E10)
Intangibles (S01E09)
Apple (S01E08)
další epizody (10)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Longest Day (S01E10)
The Turn (S01E09)
The Roll Over (S01E08)
další epizody (9)
2015 Policie Battle Creek (TV seriál)
Sympathy for the Devil (E13)
Homecoming (E12)
The Hand-Off (E11)
další epizody (13)
Sneaky Pete (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2012 Dr. House (TV seriál)
Všichni umřou (S08E22)
Vydržet (S08E21)
Post mortem (S08E20)
další epizody (14)
2011 Dr. House (TV seriál)
Nebezpečí paranoie (S08E08)
Mrtvý a pohřbený (S08E07)
Rodiče (S08E06)
další epizody (23)
2010 Dr. House (TV seriál)
Drobné oběti (S07E08)
Neštovice o rok více (S07E07)
Politická objednávka (S07E06)
další epizody (20)
2009 Dr. House (TV seriál)
Wilson (S06E09)
Blažená nevědomost (S06E08)
Týmová práce (S06E07)
další epizody (22)
2008 Dr. House (TV seriál)
Radujme se, veselme se (S05E11)
Ať jedí koláče (S05E10)
Poslední možnost (S05E09)
další epizody (18)
2007 Dr. House (TV seriál)
Kdopak půjde z kola ven? (S04E09)
Kdo ví, nepoví (S04E08)
Ošklivec (S04E07)
další epizody (23)
2006 Dr. House (TV seriál)
Šťastné mini-vánoce (S03E10)
Hledá se Jidáš (S03E09)
Plácni krtka (S03E08)
další epizody (30)
2005 Dr. House (TV seriál)
Tuberák (S02E04)
Bumbrlíček (S02E03)
Neviditelný nádor (S02E02)
další epizody (19)
2004 Dr. House (TV seriál)
Věrnost (S01E07)
Sokratovská metoda (S01E06)
Jeptiška (S01E05)
další epizody (7)

Režijní filmografie

TV seriály

2019 Dobrý doktor (TV seriál)
I Love You (S03E20)
Trampoline (S02E18)
2012 Dr. House (TV seriál)
Všichni umřou (S08E22)
2006 Dr. House (TV seriál)
Příčina neznámá (S02E24)

Producentská filmografie

TV seriály

1998 Právo a pořádek (TV seriál)
Monster (S08E24)
Tabloid (S08E23)
Damaged (S08E22)
další epizody (14)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Ritual (S08E10)
Burned (S08E09)
Shadow (S08E08)
další epizody (10)

Host

TV pořady

2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(42)