foto

W.G. Snuffy Walden

  • nar. 13.2.1950 (69 let)
    Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým menom William Garrett Walden. Narodil sa v Louisiane 13.2.1990, ale bol vychovávaný v Houstone (štát Texas). Po strednej škole študoval na univerzite matematiku a vedy. Zaujímavosťou je, že hrával na gitare v striptízovom klube. Po čase si uvedomil, že škola preňho nie je to pravé orechové a tak z nej odišiel.

V roku 1968 dal dokopy skupinu Stray Dog, s ktorou sa presťahoval do Anglicka. Táto skupina sa však rozpadla. Walden oslovil Paula Rodgersa, anglického rockového speváka a týmto vznikla skupina Free. S ňou vydal v roku 1973 album Heartbreaker. V tom istom roku sa presťahoval do L. A. a začal vystupovať ako sólo umelec. Vystupoval s hviezdami ako je Stevie Wonder, Donna Summer, Eric Burdon a Chaka Khan.

Jeho kvality si všimol televízny agent, ktorý mu ponúkol prácu na televíznom seriáli thirtysomething. Show mala úspech a odštartovala Waldenovu kariéru. Podieľal sa aj na ďalšej televíznej show The Wonder Years. Vytvoril charakteristickú hudbu k mnohým seriálom, ako napríklad Felicity, Once and Again, Roseanne, Ellen, My So-Called Life, The West Wing, Friday Night Lights, The Stand, Huff či Early Edition. Bol dvanásťkrát nominovaný na cenu Emmy. V roku 2000 ju vyhral za titulnú melódiu k seriálu The West Wing.

Sylvie22

Skladatelská filmografie

Filmy

2015 Guilt by Association (TV film)
Taking Flight
2011 In the Key of Eli
2005 1/4life (TV film)
2001 Rock & Roll Back to School Special (TV film)
1996 A Friend's Betrayal (TV film)
Homecoming (TV film)
1995 Homage
1994 Vzestup a pád Dennise Byrda (TV film)
1993 I'll Fly Away: Then and Now (TV film)
Nechci být sám (TV film)
1992 Dobrý boj (TV film)
Riskantní karta (TV film)
Útěk z normálu
1991 The Chase (TV film)
1990 Burning Bridges (TV film)
Guess Who's Coming for Christmas? (TV film)
1989 Roe vs. Wade (TV film)
1988 Winnie (TV film)

TV seriály

2019 Tým SEAL (TV seriál)
What Appears To Be (S02E14)
Time to Shine (S02E13)
Things Not Seen (S02E12)
další epizody (4)
2018 Reverie (TV seriál)
Point of Origin (E10)
The Key (E09)
Despedida (E08)
další epizody (8)
Ten Days in the Valley (TV seriál)
Day 10: Fade Out (E10)
Day 9: Re-Cast (E09)
Tým SEAL (TV seriál)
Prisoner's Dilemma (S02E10)
Santa Muerte (S02E09)
Outside the Wire (S02E07)
další epizody (22)
Nashville (TV seriál)
Sometimes You Just Can't Win (S06E08)
Can't Help but Wonder Where I'm Bound (S06E07)
Beneath Still Waters (S06E06)
2017 Ten Days in the Valley (TV seriál)
Day 8: Against Type (E08)
Day 7: Breaking the Story (E07)
Day 6: Down Day (E06)
další epizody (5)
Tým SEAL (TV seriál)
Rolling Dark (S01E09)
The Exchange (S01E08)
Borderlines (S01E07)
další epizody (9)
2015 Aquarius (TV seriál)
Old Ego Is a Too Much Thing (S01E13)
(Please Let Me Love You And) It Won't Be Wrong (S01E12)
Your Mother Should Know (S01E11)
další epizody (13)
Pod kupolí (TV seriál)
Nepřítel mezi námi (S03E13)
Úsvit nového světa (S03E12)
Láska jako bitevní pole (S03E11)
další epizody (13)
2014 Pod kupolí (TV seriál)
Odchod (S02E13)
Komprese (S02E12)
Černý led (S02E11)
další epizody (13)
2013 Pod kupolí (TV seriál)
Opona (S01E13)
Mimořádné okolnosti (S01E12)
Podej čertu prst (S01E11)
další epizody (13)
2012 Muž s posláním (TV seriál)
In Case of Heart Failure (E16)
In Case of Letting Go (E15)
In Case of Co-Dependants (E14)
další epizody (7)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
In Case of Abnormal Rhythm (E09)
In Case of Missed Communication (E08)
In Case of Exposure (E07)
další epizody (9)
Světla páteční noci (TV seriál)
Always (S05E13)
Texas Whatever (S05E12)
The March (S05E11)
další epizody (6)
2010 Huge (TV seriál)
Světla páteční noci (TV seriál)
Perfect Record (S05E07)
Swerve (S05E06)
Kingdom (S05E05)
další epizody (13)
2009 Men of a Certain Age (TV seriál)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
Zvíře (TV seriál)
Džungle rtěnek (TV seriál)
Chapter Twenty: La Vie En Pose (S02E13)
Chapter Nineteen: Lovers' Leaps (S02E12)
Světla páteční noci (TV seriál)
In the Bag (S04E07)
Stay (S04E06)
The Son (S04E05)
další epizody (9)
2008 Džungle rtěnek (TV seriál)
Chapter Eighteen: Indecent Exposure (S02E11)
Chapter Seventeen: Bye, Bye Baby (S02E10)
Chapter Sixteen: Thanksgiving (S02E09)
další epizody (18)
Ochrana svědků (TV seriál)
Světla páteční noci (TV seriál)
A Hard Rain's Gonna Fall (S03E11)
The Giving Tree (S03E10)
Game of the Week (S03E09)
další epizody (17)
2007 Heartland (TV seriál)
Quarterlife (TV seriál)
Studio 60 (TV seriál)
What Kind of Day Has It Been (E22)
K&R: Part 3 (E21)
K&R: Part 2 (E20)
další epizody (11)
Světla páteční noci (TV seriál)
The Confession (S02E09)
Seeing Other People (S02E08)
Pantherama! (S02E07)
další epizody (21)
Rodinná válka (TV seriál)
The Graduate (S02E22)
A Bitter Pill to Swallow (S02E21)
The War of the Golds (S02E20)
další epizody (12)
2006 Book of Daniel, The (TV seriál)
Studio 60 (TV seriál)
The Christmas Show (E11)
B-12 (E10)
The Option Period (E09)
další epizody (11)
Světla páteční noci (TV seriál)
It's Different for Girls (S01E10)
Full Hearts (S01E09)
Crossing the Line (S01E08)
další epizody (10)
Unesený (TV seriál)
Rodinná válka (TV seriál)
Love Is Blind (S02E10)
Cork Screwed! (S02E09)
Gaza Strip (S02E08)
další epizody (22)
Huff (TV seriál)
Pozor na cervikální lem! (S02E13)
Temné stíny (S02E12)
Přípitek s olihní (S02E11)
další epizody (13)
Západní křídlo (TV seriál)
Tomorrow (S07E22)
Institutional Memory (S07E21)
Transition (S07E19)
další epizody (12)
2005 Rodinná válka (TV seriál)
Breaking Up Is Hard to Do (S01E10)
Dave Get Your Gun (S01E09)
The Empire Spanks Back (S01E08)
další epizody (10)
Vetřelci z hlubin (TV seriál)
Huff (TV seriál)
Všichni jsou zatracení blázni (S01E13)
Všechny trable světa (S01E12)
Trampoty se vzorky (S01E11)
další epizody (5)
Západní křídlo (TV seriál)
The Wedding (S07E09)
Undecideds (S07E08)
The Debate (S07E07)
další epizody (22)
2004 Huff (TV seriál)
Chladný den v Šanghaji (S01E08)
Ta pitomá chata (S01E07)
Je mrtvá? (S01E06)
další epizody (8)
Západní křídlo (TV seriál)
Impact Winter (S06E09)
In the Room (S06E08)
A Change is Gonna Come (S06E07)
další epizody (20)
2003 Jake Effect, The (TV seriál)
Mister Sterling (TV seriál)
The Brotherhood of Poland, New Hampshire (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
Vzkvétající město (TV seriál)
The Big Picture (S02E06)
The Hole-in-the-Wall Gang (S02E05)
Haystack (S02E04)
další epizody (6)
Západní křídlo (TV seriál)
Abu El Banat (S05E09)
Shutdown (S05E08)
Separation of Powers (S05E07)
další epizody (21)
2002 George Lopez (TV seriál)
Hidden Hills (TV seriál)
Druhá šance (TV seriál)
Chance of a Lifetime (S03E19)
Losing You (S03E18)
Experience Is the Teacher (S03E17)
další epizody (8)
Západní křídlo (TV seriál)
Holy Night (S04E11)
Arctic Radar (S04E10)
Swiss Diplomacy (S04E09)
další epizody (21)
2001 First Years (TV seriál)
Three Sisters (TV seriál)
Druhá šance (TV seriál)
Pictures (S03E10)
Tough Love (S03E09)
The Sex Show (S03E08)
další epizody (22)
Západní křídlo (TV seriál)
H. Con-172 (S03E10)
Bartlet for America (S03E09)
The Women of Qumar (S03E08)
další epizody (22)
2000 The $treet (TV seriál)
Druhá šance (TV seriál)
Life Out of Balance (S02E08)
Learner's Permit (S02E07)
Food for Thought (S02E06)
další epizody (18)
Západní křídlo (TV seriál)
Noël (S02E10)
Galileo (S02E09)
Shibboleth (S02E08)
další epizody (22)
1999 Druhá šance (TV seriál)
The Gingerbread House (S01E12)
Where There's Smoke (S01E11)
Thanksgiving (S01E10)
další epizody (12)
Providence (TV seriál)
Roswell (TV seriál)
The Norm Show (TV seriál)
Však ty víš (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
In Excelsis Deo (S01E10)
The Short List (S01E09)
Enemies (S01E08)
další epizody (10)
1998 Bůžek lásky (TV seriál)
Felicity (TV seriál)
Maggie Winters (TV seriál)
Studio sport (TV seriál)
1997 413 Hope St. (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Into That Good Night: Part 2 (S09E24)
Into That Good Night: Part 1 (S09E23)
Arsenic and Old Mom (S09E22)
další epizody (12)
1996 Na jedné lodi (TV seriál)
Předčasné vydání (TV seriál)
Relativity (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Home for the Holidays (S09E12)
Mothers and Other Strangers (S09E11)
Home Is Where the Afghan Is (S09E10)
další epizody (26)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
The Monroes (TV seriál)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
In Dreams Begin Responsibilities (E19)
Weekend (E18)
Betrayal (E17)
další epizody (4)
Roseanne (TV seriál)
December Bride (S08E11)
Direct to Video (S08E10)
Of Mice and Dan (S08E09)
další epizody (24)
1994 Ellen (TV seriál)
Svědectví (TV seriál)
Sweet Justice (TV seriál)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
So Called Angels (E15)
On the Wagon (E14)
Pressure (E13)
další epizody (15)
Tom (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
The Parenting Trap (S07E12)
Maybe Baby (S07E11)
Thanksgiving 1994 (S07E10)
další epizody (25)
1993 Roseanne (TV seriál)
White Trash Christmas (S06E12)
The Driver's Seat (S06E11)
Thanksgiving 1993 (S06E10)
další epizody (12)
1992 Křižovatky (TV seriál)
The Jackie Thomas Show (TV seriál)
1991 Horký vítr z jihu (TV seriál)
Sisters (TV seriál)
Báječná léta (TV seriál)
Pohled zpátky (S04E23)
Konec školy (S04E22)
Nehoda (S04E20)
další epizody (6)
1990 The Outsiders (TV seriál)
Working Girl (TV seriál)
Báječná léta (TV seriál)
Stěhování (S03E23)
Tatínkova holčička (S03E22)
Kakao a trocha pochopení (S03E21)
další epizody (14)
1989 Báječná léta (TV seriál)
Matematika na druhou (S03E09)
Uhřík (S03E08)
Rodinný vůz (S03E07)
další epizody (23)
1988 Báječná léta (TV seriál)
Barevná televize (S02E03)
Naše slečna Whiteová (S02E02)
Noční dobrodružství (S02E01)
další epizody (9)
1987 thirtysomething (TV seriál)

Dokumentární

2018 Up to Snuff
2015 Salam Neighbor

Režijní filmografie

TV seriály

2006 Západní křídlo (TV seriál)
The Last Hurrah (S07E20)
2004 Západní křídlo (TV seriál)
Gaza (S05E21)
No Exit (S05E20)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace