foto

John Lunn

  • nar. 13.5.1956 (62 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Lunn se narodil v květnu roku 1956 v Glasgow, Skotsko. Již od mládí se učil klasické hudbě, jeho prvním hudebním nástrojem se stala basa. Poprvé začal skládat pro televizi v roce 1989, když zkomponoval hudbu pro televizní hru THE GIFT. Od té doby se vypracoval komponováním hudby pro další televizní pořady jako DALZIEL A PASCOE: ANDĚL STRÁŽNÝ nebo ZASLANÁ POŠTA, ale i pro úspěšná dobová dramata jako například adaptace MALÉ DORRITKY od Charlese Dickense v roce 2008. Práce pro televizi získala Lunnovi uznání a kritické ocenění jeho tvorby, zahrnující nominace na ceny Emmy, Ivor Novellos nebo BAFTA. Nejvíce se proslavil svou hudbou pro britský seriál PANSTVÍ DOWNTON (2010), za což byl v roce 2012 nominován na ceny Emmy. 

velkaaja

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Panství Downton
2016 Grantchester: Vánoční speciál 2016 (TV film)
2014 Electricity
2012 Unconditional
2010 Zaslaná pošta (TV film)
2009 Návrat mrtvých (TV film)
2007 Frankenstein (TV film)
Záhady Sally Lockhartové - Stín na severu (TV film)
2006 Obyčejná žena (TV film)
See No Evil: The Moors Murders (TV film)
2005 Dvacet tisíc ulic pod nebem (TV film)
Heartless (TV film)
Planespotting (TV film)
Pod zeleným stromem (TV film)
2004 Amnesia (TV film)
Wall of Silence (TV film)
2003 Carla (TV film)
Hear the Silence (TV film)
Svět podle Lelanda
2002 Blowing It
Sirens (TV film)
Tenkrát v Midlands
2001 Legend of Loch Lomond, The
2000 Lorna Doone (TV film)
Madame Bovary (TV film)
Vražedná místa: Doktor Bell - temné začátky Sherlocka Holmese (TV film)
Vyšetřování naslepo II - Království slepých (TV film)
Vyšetřování naslepo II - Náměsíčná (TV film)
Vyšetřování naslepo II - Schovávaná (TV film)
1999 Vyšetřování naslepo (TV film)
1998 Babymother
Get Real
Getting Hurt (TV film)
Tajemství krokodýlů
1997 The Life of Stuff
1994 Wanted

TV seriály

2019 Grantchester (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
Epizoda 4 (S04E04)
další epizody (6)
2018 Jamestown (TV seriál)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
2017 Jamestown (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (7)
The Last Kingdom (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
Grantchester (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
2016 Grantchester (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (5)
Shetland (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2015 The Last Kingdom (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
další epizody (8)
Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Grantchester (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
The Passing Bells (TV seriál)
Shetland (TV seriál)
Blue Lightning: Part 2 (S02E06)
Blue Lightning: Part 1 (S02E05)
Dead Water: Part 2 (S02E04)
další epizody (6)
Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Bílá královna (TV seriál)
The Final Battle (E10)
The Princes in the Tower (E09)
The King Is Dead (E08)
další epizody (10)
Shetland (TV seriál)
Red Bones: Part 2 (S01E02)
Red Bones: Part 1 (S01E01)
Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Marchlands (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Identity (TV seriál)
Material Girl (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)
The Silence (TV seriál)
2008 Criminal Justice (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
Episode 3 (S01E03)
další epizody (5)
Harley Street (TV seriál)
Malá Dorritka (TV seriál)
Epizoda 14 (E14)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
další epizody (14)
2007 Rozpolceni (TV seriál)
2006 Hotel Babylon (TV seriál)
Sorted (TV seriál)
The Amazing Mrs Pritchard (TV seriál)
The Street (TV seriál)
Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Anděl strážný (S10E04)
2005 Ponurý dům (TV seriál)
2004 Bodies (TV seriál)
Outlaws (TV seriál)
Vraždy na předměstí (TV seriál)
Vraždy v muzeu (TV seriál)
2003 Blue Murder (TV seriál)
Špióni z Cambridge (TV seriál)
2001 Two Thousand Acres of Sky (TV seriál)
2000 North Square (TV seriál)
1996 Osobní strážci (TV seriál)
1995 Backup (TV seriál)
Ghostbusters of East Finchley (TV seriál)
Hamish Macbeth (TV seriál)
The Last Machine (TV seriál)
1994 Finney (TV seriál)
1988 The Play on One (TV seriál)
1985 Screen Two (TV seriál)
1983 Auf Wiedersehen, Pet (TV seriál)

Dokumentární

2003 Království hmyzu 3D
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace