foto

T.K. Carter

  • nar. 18.12.1956 (62 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Thomas Kent „T.K." Carter je americký herec a komik. Navštěvoval Citrus Junior College v Azuse v Kalifornii. Filmovým fanouškům je znám jako Michael „Mike" Fulton, učitel na základní škole v seriálu PUNKY BREWSTER /1984-1988/ a jako inspektor Mylo Williams z teen sitcomu GOOD MORNING, MISS BLISS /1988-1989/ produkovaném TV společností Disney Channel.

T.K.Carter vyrostl ve východním Los Angeles. Jako stand-up komik začal již ve svých 12 letech a na střední škole se objevil v produkci Neila Simiona „The Odd Couple". Jako profi stand-up komik vystupoval v Comedy Store v L.A. a také pracoval v klubech Improvisation Cafe a Ye Little Club.  Jeho prvním TV debutem bylo účinkování v epizodě policejního seriálu POLICE WOMAN /1974-1978/. Ve sci-fi hororu Johna Carpentera THE THING /1983/, hrál postavu Naulse, ve filmu A RAGE IN HARLEM /1991/ hrál po boku Foresta Whitakera a Dannyho Glovera postavu Smittyho. V rodinné komedii SPACE JAM /1996/ -  napůl animované a napůl hrané namluvil postavičku Nawta.

V drama miniseriálu THE CORNER /2000/, ztvárnil postavu drogově závislého Garyho McCullougha. Carter účinkoval v americkém sitcomu GOOD TIMES /1974-1979/, v sitcomu THE STEVE HARVEY SHOW /1996-2002/, v dalším TV sitcomu A DIFFERENT WORLD /1987-1993/ což byl tzv. spin-off seriál z The Cosby Show a taktéž v TV filmu POLLY /1989/.

30.listopadu 1991 byl zatčen za krádež auta a řízení pod vlivem alkoholu. Rok pracoval v Disneylandu. Na střední škole byl šampiónem v běhu na krátkou trať. V jeho domovském městě vyhrál talentovou soutěž, kdy dokonale napodobil slavnou scénku Billa Cosbyho „Lone Ranger Skit". Jako tzv. „otvírák" při stand-up vystoupeních uváděl na jeviště Jamese Browna, Luthera Vandrosse a mnoho dalších. Je ženatý s manželkou Janet.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Torrance
2005 Domino
The L.A. Riot Spectacular
2003 Baadasssss!
1999 Můj nejoblíbenější marťan
1996 Space Jam
Yesterday's Target (TV film)
1994 Cool Like That Christmas, A (TV film)
1991 Poprask v Harlemu
1990 Lyžařská hlídka
Polly: Comin' Home! (TV film)
1989 Polly (TV film)
1987 Amazonky na Měsíci
On je má dívka
1985 Splašený vlak
1983 Adams House (TV film)
Carpool (TV film)
Doktor Detroit
1982 Věc
1981 Jižanská pohostinnost
Underground Aces
1980 Jako za starých časů
Seed of Innocence
The Hollywood Knights
1978 Corvette Summer
Youngblood
1977 Billy: Portrait of a Street Kid (TV film)

TV seriály

2018 The Bobby Brown Story (TV seriál)
2016 Vražedná práva (TV seriál)
Anna Mae (S02E15)
2007 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Bed-Stuy (S03E06)
2006 Po právu (TV seriál)
The Public Burning (E08)
2000 The Corner (TV seriál)
1998 Chůva k pohledání (TV seriál)
Homie-Work (S05E17)
1997 Gregory Hines Show, The (TV seriál)
1996 Moesha (TV seriál)
The Steve Harvey Show (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
The Sinbad Show (TV seriál)
1989 Family Matters (TV seriál)
1987 A Different World (TV seriál)
Good Morning, Miss Bliss (TV seriál)
1985 227 (TV seriál)
Jem! (TV seriál)
1984 Punky Brewster (TV seriál)
Turbo Teen (TV seriál)
1983 Just Our Luck (TV seriál)
1976 Quincy M.E. (TV seriál)
1975 The Jeffersons (TV seriál)
1974 Good Times (TV seriál)
1971 The Waltons (TV seriál)

TV pořady

1971 Soul Train (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace