foto

Wilford Brimley

  • nar. 27.9.1934 (84 let)
    Salt Lake City, Utah, USA

Biografie

Wilford Brimley, velký muž s velkými brýlemi, velkým mrožím knírem a zavalitým tělem, které mu přidávalo léta, je někdy uváděn jako A. Wilford Brimley. Narodil se v Salt Lake City v roce 1934. V dospělosti pracoval jako kovář a trenér koní, a právě ti ho dostali do světa filmu.

Od konce 60. let pomáhal s westerny a občas se objevil i v drobných epizodních úlohách. Do hraní ho nabudil jeho dobrý přítel Robert Duvall, potom už se věnoval herectví naplno. Měl hlavní roli v rodinném seriálu OUR HOUSE a ve westernovém seriálu THE BOYS OF TWILIGHT. S Robertem Duvallem si zahrál například ve filmech MARŠÁL a STRÁŽCE ZÁKONA. Dále si zahrál ve filmech BRUBAKER, ČÍNSKÝ SYNDROM, VĚC, FIRMA a mnoha dalších.

Petr "Goldbeater" Zumr

Herecká filmografie

Filmy

2017 I Believe
2016 Timber - Lovec pokladů
2009 Morganovi
2003 The Road Home
2002 Resurrection Mary
The Round and Round
2001 Město Brigham
PC and the Web
Podtrh (TV film)
Zlatokopové na divoké řece (TV film)
2000 Comanche
1998 All My Friends Are Cowboys
Chapter Perfect
Place to Grow, A
Potomek vetřelce
Summer of the Monkeys
1997 Lunker Lake
Svatba naruby
1996 Mí drazí Američané
1995 Last of the Dogmen
Mutant Species
OP Center (TV film)
Sympaťáci (TV film)
1994 Anděl strážný
1993 Firma
Živý terč
1992 Where the Red Fern Grows: Part 2
1991 Krvavá řeka (TV film)
1990 Věčnost
1989 Billy Kid (TV film)
1988 Zámotek 2: Návrat
1987 End of the Line
1986 Odplata (TV film)
Stíny na zdi
Thompson's Last Run (TV film)
Šakalové
1985 Bitva o planetu Endor (TV film)
Murder in Space (TV film)
Remo Williams: Dobrodružství začínají
Zámotek
1984 Chlapec z kamene
Drsná země
Harry a syn
Hotel New Hampshire
Přirozený talent
1983 Cesta do Číny
Deset minut do půlnoci
Příliš tvrdý
Tender Mercies
1982 Věc
Údolí smrti
1981 Bez zlého úmyslu
Joe Dancer: Hořká pilulka (TV film)
1980 Amber Waves (TV film)
Brubaker
Hraniční čára
Rodeo Girl (TV film)
Roughnecks (TV film)
1979 Elektrický jezdec
The Wild Wild West Revisited (TV film)
Čínský syndrom
1976 Oregon Trail, The (TV film)
1971 Strážce zákona
1969 Maršál

TV seriály

1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Junk Mail (S09E05)
1992 Boys of Twilight, The (TV seriál)
1986 Our House (TV seriál)

Dokumentární

2014 Natural: The Best There Ever Was, The
1987 Funny, You Don't Look 200: A Constitutional Vaudeville (TV film)
1982 Making of 'Absence of Malice', The (TV film)
1979 Making of 'The China Syndrome', The (TV film)

Host

TV pořady

2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace