foto

Lou Antonio

  • nar. 23.1.1934 (83 let)
    Oklahoma City, Oklahoma, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lou Antonio je americký herec a televizní režisér známý především pro účinkování ve filmech jako COOL HAND LUKE /1967/ a AMERICA, AMERICA /1963/. Také hrál ve dvou krátkých televizních seriálech, DOG AND CAT a MAKIN‘ IT /1979/.

Antoniovou pravidelnou hlavní rolí byla jen postava v komediálním westernovém seriálu HERE COME THE BRIDES /1968-1970/, ale mimo to účinkoval v období 60. a70. let v řadě dalších seriálů jako THE ROOKIES /1972-1976/, MISSION:IMPOSSIBLE /1966-1973/, GUNSMOKE /1955-1975/, STAR TREK / 1966-1969/ – památná je episoda „Let That Be Your Last Battlefield“, ve které hrál napůl bílého a napůl černého vetřelce pronásledovaného naopak jiným napůl černým a napůl bílým vetřelcem hraným Frankem Gorshinem - , dále v sitcomech I DREAM OF JEANNIE /1965-1970/ nebo THE DEFENDERS /1961-1965/. Antonio hrál lidskou verzi šimpanze převtěleného do člověka v episodě sci-fi seriálu BEWITCHED /1964-1972/.

Jako režisér pracoval především na TV filmech jako MAYFLOWER MADAM /1987/, nebo na seriálech THE ROCKFORD FILES /1974-1980/, DAWSON’S CREEK /1998-2003/, CSI:CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost/ a THE WEST WING /1999-2006/.

Antonio byl ženatý s kolegyní a členkou Actors Studia Lane Bradbury, se kterou má dvě dcery -  Elkin Antonio a Angelique Antonio, obě jsou herečky. Jeho bratr Jim Antonio je taktéž hercem.

Lukáš "gatuso" Častulík

Režijní filmografie

Filmy

1993 Contender, The (TV film)
1992 Chuť zabíjet (TV film)
Noční můra za bílého dne (TV film)
1991 Last Prostitute, The (TV film)
Lies Before Kisses (TV film)
Revolver na prodej (TV film)
1990 Sporting Chance (TV film)
Tváří v tvář (TV film)
1989 Dark Holiday (TV film)
Outside Woman, The (TV film)
1987 Kamarádi (TV film)
Madam Mayflower (TV film)
1986 One Terrific Guy (TV film)
1985 Třináct u stolu (TV film)
1984 Good Sport, A (TV film)
Rearview Mirror (TV film)
Threesome (TV film)
1983 Between Friends (TV film)
1982 Something So Right (TV film)
1981 Steeler and the Pittsburgh Kid, The (TV film)
The Star Maker (TV film)
We're Fighting Back (TV film)
1979 Breaking Up Is Hard to Do (TV film)
Silent Victory: The Kitty O'Neil Story (TV film)
1978 Critical List, The (TV film)
Gypsy Warriors, The
Real American Hero, A (TV film)
1977 Something for Joey (TV film)
The Girl in the Empty Grave (TV film)
1976 Lanigan's Rabbi (TV film)
1975 Someone I Touched (TV film)
1974 Sin, American Style (TV film)

TV seriály

2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Sabotáž (S01E06)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2002 První pondělí (TV seriál)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
UC: Undercover (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Matčiny oči (S01E17)
Kde končí zákon (S01E14)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Přátelé a milenky (S01E05)
1999 Get Real (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Team Play (S06E01)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Austin, We Have a Problem (S05E07)
Physician, Heal Thyself (S04E24)
1997 Roar (TV seriál)
Válka špionů (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Sympathy for the Devil (S04E04)
Leggo My Ego (S03E22)
Take My Wife, Please (S03E15)
1996 Pan a paní Smithovi (TV seriál)
Temné nebe (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Papa's Got a Brand New Bag (S03E03)
1995 Tajemný příběh z Ameriky (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
From Soup to Nuts (S02E07)
Life Support (S01E15)
1994 Cosbyho případy (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1987 Shell Game (TV seriál)
1980 Contender, The (TV seriál)
1976 Delvecchio (TV seriál)
Rich Man, Poor Man - Book II (TV seriál)
1974 Amy Prentiss (TV seriál)
The Rockford Files (TV seriál)
1973 Griff (TV seriál)
1972 Banacek (TV seriál)
The Rookies (TV seriál)
1971 Getting Together (TV seriál)
1970 McCloud (TV seriál)
The Partridge Family (TV seriál)
1969 Then Came Bronson (TV seriál)
1967 Heroic Mission (TV seriál)
The Flying Nun (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2003 Frankie and Johnny Are Married
1990 Tváří v tvář (TV film)
1985 Třináct u stolu (TV film)
1980 Dan August: Murder, My Friend (TV film)
Where the Ladies Go (TV film)
1977 Dog and Cat (TV film)
1974 Black Day for Bluebeard (TV film)
1973 Partners in Crime (TV film)
1970 Sole Survivor (TV film)
The Phynx
1967 Frajer Luke
1966 Havaj
1963 Ameriko, Ameriko
1961 Třpyt v trávě

TV seriály

1979 Makin' It (TV seriál)
1977 Dog and Cat (TV seriál)
1972 Snoop Sisters, The (TV seriál)
1969 Star Trek (TV seriál)
Poslední bojiště (S03E15)
1955 Camera Three (TV seriál)

Dokumentární

2008 Natural Born World-Shaker: Making 'Cool Hand Luke', A

TV pořady

1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1979 The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace