foto

Mariska Hargitay

  • nar. 23.1.1964 (55 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Mariska Magdolna Hargitay, americká herečka sa narodila 23. januára 1964 v Santa Monice v Kalifornii. Jej matkou bola slávna hviezda a sexbomba 50. rokov Jayne Mansfield, otcom je nie menej slávny herec a kulturista Mr. Universe 1955 - Miklós Mickey Hargitay. Má dvoch bratov, Miklósa Mickey jr. (1958) a Zoltána (1960), ktorí spolu s ňou prežili autonehodu pri ktorej zomrela ich matka, jej priateľ a vodič.

Študovať začala na Marymount High School, potom na Kalifornskej univerzite v Los Angeles (UCLA School of Theater Film and Television), neskôr bakalárske štúdium teatrológie (divadelná história, teória, kritika a metodológia). V roku 1982 sa stala Miss Beverly Hills. Plynule rozpráva okrem angličtiny aj taliansky, francúzsky a maďarsky.

Svoju prvú úlohu dostala v kultovom filme Ghoulies (1985), potom si zahrala v Nech žijú osemnástiny (1986). Doteraz hrala v 50 televíznych a iných filmov. 28. augusta 2004 sa vydala za herca Petra Hermanna a 28. júna 2006 sa im narodil syn August Miklós Friedrich Hermann. Jej prínos do umenia kinematografie ocenili 11 nomináciami. Cenu Emmy dostala v roku 2006, Zlatý Glóbus v roku 2005.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2010 F--K
2008 Guru lásky
2004 Čistá pravda (TV film)
2001 Parfém
1999 Jezero
Love American Style (TV film)
1997 Ďáblův obhájce (TV film)
1995 Leaving Las Vegas
1994 Hazardní hráč (TV film)
1993 Bank Robber
Hra naslepo (TV film)
1991 Hard Time Romance
Ideální zbraň
Sutoroberi rodo
1989 Cílová páska (TV film)
1988 Mr. Universe
1986 Jocks
Vítej mých 18
1985 Ghoulies

TV seriály

2019 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
End Game (S20E24)
Assumptions (S20E23)
Diss (S20E22)
další epizody (14)
2018 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Accredo (S20E05)
Revenge (S20E04)
Zero Tolerance (S20E03)
další epizody (21)
2017 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Intent (S19E08)
Something Happened (S19E07)
Unintended Consequences (S19E06)
další epizody (23)
2016 Nightcap (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
The Song of Gregory Williams Yates (S03E14)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Broken Rhymes (S18E06)
Rape Interrupted (S18E05)
Heightened Emotions (S18E04)
další epizody (20)
2015 The Jim Gaffigan Show (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
The Number of Rats (S02E20)
Chicago Fire (TV seriál)
We Called Her Jellybean (S03E21)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Depravity Standard (S17E09)
Melancholy Pursuit (S17E08)
Patrimonial Burden (S17E07)
další epizody (23)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
They'll Have to Go Through Me (S02E07)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Vzorec sedmnáct (S16E09)
Výsada manželů (S16E08)
Zlo hledej v Chicagu (S16E07)
další epizody (24)
2013 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Anonymní násilníci (S15E09)
Vojenská spravedlnost (S15E08)
Neladící hlasy (S15E07)
další epizody (24)
2012 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dreams Deferred (S14E09)
Lessons Learned (S14E08)
Vanity's Bonfire (S14E07)
další epizody (22)
2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Spiraling Down (S13E10)
Lost Traveler (S13E09)
Educated Guess (S13E08)
další epizody (23)
2010 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Rescue (S12E10)
Gray (S12E09)
Penetration (S12E08)
další epizody (24)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Anchor (S11E10)
Perverted (S11E09)
Turmoil (S11E08)
další epizody (21)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Smut (S10E10)
PTSD (S10E09)
Persona (S10E08)
další epizody (19)
2007 Studio 30 Rock (TV seriál) - a.z.
Seinfeldvize (S02E01) - a.z.
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Snitch (S09E10)
Paternity (S09E09)
Fight (S09E08)
další epizody (23)
2006 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Choreographed (S08E09)
Underbelly (S08E07)
Infiltrated (S08E06)
další epizody (15)
2005 Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
Day (E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Cizí element (S07E11)
Bouře (S07E10)
Útěk z domova (S07E09)
další epizody (22)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Soužení (S06E10)
Bezmocné ženy (S06E09)
Pochybnost (S06E08)
další epizody (24)
2003 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Útěk (S05E11)
Otřes (S05E10)
Kontrola (S05E09)
další epizody (26)
2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Resilience (S04E10)
Juvenile (S04E09)
Waste (S04E08)
další epizody (23)
2001 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Výsměch (S03E10)
Pěstouni (S03E09)
Dědictví (S03E08)
další epizody (23)
2000 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Taken (S02E08)
Asunder (S02E07)
Noncompliance (S02E06)
další epizody (21)
Právo a pořádek (TV seriál)
Fools for Love (S10E15)
Entitled (S10E14)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Stocks & Bondage (S01E09)
Stalked (S01E08)
Uncivilized (S01E07)
další epizody (9)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Strážcem bratra svého (S04E16)
Rodinný lékař (S04E14)
Carterovo rozhodnutí (S04E13)
další epizody (5)
1997 Cracker (TV seriál)
Noční hříchy (TV seriál)
Prince Street (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (8)
1995 Can't Hurry Love (TV seriál)
1993 Hotelový pokoj (TV seriál)
Key West (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Pilot (S04E23)
1992 Tequila a Bonetti (TV seriál)
1986 Downtown (TV seriál)

Dokumentární

2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2008 Speechless (TV film)
2002 Intimate Portrait: Joely Fisher (TV film)

Hudební videoklipy

2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Já jsem důkaz

Host

TV pořady

2015 2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace