Reklama

Reklama

Ve ztřeštěné komedii se Mike Myers představuje jako guru Pitka, Američan vychovaný indickými guruy (Ben Kingsley a Omid Djalili), který se vrací do Spojených států, aby zde rozjel byznys osobního kouče v oblasti mezilidských vztahů. Jeho neortodoxní metody jsou však vystaveny zkoušce poté, co musí urovnat milostné lapálie a následný profesní kiks slavného hokejisty (Romany Malco), kterého opustila žena kvůli úhlavnímu sokovi, sportovci jménem Jacques Grande (Justin Timberlake). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Vrcholí boj o pohár lorda Stanleyho :-) v NHL mezi LA Kings a Torontem Maple Leafs, hlavní superstar Leafs, Darren Roanoke (velice uvěřitelný Romany Malco), se rozejde se svou přítelkyní Prudence, která si nabrnkne frankofonního kanadského brankáře jménem Jacques “Le Coq” Grande aka Justin Timberlake (přezdívku pochopíte) v barvách LA Kings. Od tohoto okamžiku je z Darrena naprostý hokejový břídil. Všemi muži Toronta neoblíbená Jessica Alba se tedy rozhodne přivolat pomoc. Tou není nikdo jiný, než hollywoodský guru vtipnosti/trapnosti (lomítko je špatně vidět, přesně tak tenká je hranice, na které se tento pán pohybuje) Mike Myers změněn k nepoznání (vypadá a hraje jako Ashton Kutcher?!) v Guru Pitku, který má za úkol dát Darrena a Prudence dohromady, čímž si vydělá peníze, dostane se k Oprah a získá si srdce Jessicy Alby. Tolik k dějové linii. Tento úchylný humor rozhodně není pro každého, ale mě si Guru Pitka se svým ašramem získal na svou stranu. Ať už pojízdným meditačním polštářem, strojem na přeměnu hlasu (''Oblíbil jsem si hlas Morgana Freemana''), všudypřítomnými, hluboce filozofickými radami, fotkami s Tomem a Katie, prostě naprostými blbostmi. Ale fungovalo to, stejně jako legendární Rob Blake jako centr elitní formace LA, Kanye West a Mike Myers jako fanoušci Leafs a další maličkosti (Verne Troyer). Nemít soudnost, tak dám 4*. Takže mariska hargitay, uživatelé ČSFD. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Dobrá pitkovina. :) Mika Myersa mám rád, ale v Učitelovi lásky bol poväčšinou dosť mimo. Od komédií podobného rázu prepracovaný dej neočakávam, ale sled rádoby vtipných scén pozliepaných dokopy za pochodu, aby tvorili akú takú dejovú linku, nie je šťastným nápadom (hoci napr. v Austinovi alebo Waynovom svete to fungovalo :) ). Btw. pri filmoch Mika Myersa by mali dabing zakázať - očividné to bolo predovšetkým pri tomto kuse, kde dabing spoľahlivo zabil dobrých 90 percent všetkých vtipov - u niektorých filmoch majú ľudia neovládajúci angličtinu holt smolu. ()

Reklama

rozbris 

všechny recenze uživatele

Mike Myers nemá na můj vkus moc dobrý humor, ale co se mi rozhodně líbilo, když Mike a Romany Malco spolu zpívali - to bylo dost dobrý, klidně by mohli založit kapelu. Jessica Alba byla jako vždy "very hard". A byl jsem překvapen že zpěvák Justin Timberlake taky hraje, pořád jsem si říkal komu je ten týpek podobný....a on to byl fakt Timberlake;-) ()

theo_phil 

všechny recenze uživatele

Pravda, pred shlednutim je dobre neco popit...ale je to proste skvele! Uplne nesmyslnej dej ala Hollywood a mraky paradnich foru....trochu drsnejsich, to jo. Kdo ma rad Borata, Little Britain nebo Austina Powerse, nebude zklaman. Pokud chce nekdo videt Jessicu Albu, Bena Kingsleyho nebo Justina Timberlakea v charakterni roli, asi bude zklaman.... To ze to dostalo Zlatou malinu je zrejme nejaka pomsta Hollywoodu, protoze s tim, co tam normalne produkujou jako komedie se to neda moc srovnavat... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná kravina, která ale dokáže zaručeně pobavit všechny, kteří mají rádi (nebo jim alespoň nevadí) styl humoru, který produkuje Mike Myers. Je neuvěřitelné, že taková blbost dokáže po celých 80 minut solidně bavit. Ano, jsou tam trapárny, je to trošku sprostější, kecy často vůbec nedávají smysl, ale vše je uděláno s takovou láskou, pozitivismem a úsměvem, že to musí rozehřát okoralé srdce filmového diváka. A hudba - výtečná. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se ve finále NHL o Stanleyův pohár setkávají týmy Toronto Maple Leafs a Los Angeles Kings. Ve skutečnosti se však tyto kluby ve finále nikdy nesetkaly. (Lembi4)
  • Snímek se umístil na 3. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama