foto

Rachel Shelley

  • nar. 25.8.1969 (48 let)
    Swindon, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rachel se narodila 25.srpna 1969 v Anglii. S rodiči žila ve městě Swindon, ale když jí byl jeden rok tak se odstěhovali do Londýna, kde poté vyrůstala. Promovala na Sheffieldské Univerzitě.

V počátcích své kariéry pracovala střídavě v televizi, u filmu a také u divadla. Zlom pro ni představovala role ve filmu LAGAAN-TENKRÁT V INDII, za níž byla nominována na cenu Popular Award a díky níž začala dostávat také nabídky z Ameriky.

Největší slávu jí ovšem přinesla role Heleny Peabody v americkém seriálu THE L WORD. Mezi další její filmy patří horor MRTVÍ POUŠTĚ, komedie GRAY MATTERS s hlavní hrdinkou v podání Heather Graham a nízkorozpočtový britský horor THE CHILDREN. Zahrála si také epizodní roli v duchařském seriálu POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ. V současné době žije v Londýně.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2008 Děti
Under (TV film)
2006 Ta záležitost s Gray
2004 Seeing Other People
2003 Mrtví pouště
Perlivý kyanid (TV film)
2002 Cruise of the Gods (TV film)
2001 Dinosaur Hunters (TV film)
Jack a stonek fazole (TV film)
Lagaan - tenkrát v Indii
2000 Canone inverso - milostný příběh
Uctívači temnot
1999 Everybody Loves Sunshine
Lighthouse
1997 Fotograf mrtvých duší
Wycliffe: Dance of the Scorpions (TV film)
1994 Tajný agent Royce (TV film)

TV seriály

2016 Bylo, nebylo (TV seriál)
Devil's Due (S05E14)
2015 Bylo, nebylo (TV seriál) - a.z.
Broken Heart (S05E10) - a.z.
2014 Grantchester (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
2013 Darebák (TV seriál)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Manhattan (S02E14)
2012 Toast of London (TV seriál)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Krokodýl (S02E04)
2011 Epizody (TV seriál)
2010 Protiúder (TV seriál)
2009 L Word: Interrogation Tapes, The (TV seriál)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2003 Miss Match (TV seriál)
2002 American Embassy, The (TV seriál)
2001 Baddiel's Syndrome (TV seriál)
2000 Párování (TV seriál)
1995 Štěnice (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
Highlander (TV seriál)

Dokumentární

2009 L Word: Special, The
2002 Bollywood for Beginners (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace