Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Lady Bird (2017) 

Přiznám se, že naprosto nechápu nominaci "Lady Bird" na Oscarech.. Podle mne jde o naprosto obyčejný film o problematice dospívání uprostřed materiální a úzkoprsé americké společnosti.. Příběh spíše nudí, hlavní hrdinka Christine je na hranici snesitelnosti.. Takový nevýrazný, neslaný, nemastný počin..

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Vizuálně velmi povedená podívaná, odvyprávěná je "Vražda v Orient expresu" také relativně divácky přívětivě.. Co ovšem ve filmu postrádám je nějaký výraznější sexappel a takový ten odlehčený přívětivý herculepoirotský humor..Britsky suché, ale díky nádherným scenériím, kostýmové výpravě a perfektně ztvárněnému vlaku je na co se dívat..

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Už o počátečních titulků mne nadchla skvělá retro atmosféra.. Chvilku trvalo, než jsem se dokázala do filmu "Barry Seal: Nebeský gauner" naplno vžít a naladit se na odlehčenou atmosféru vyprávění.. Ve změti drogového šmodrchance se příjemně orientovalo.. Střih byl fantastický a scény dostatečně sexy, aby to zaujalo.. Jak Toma Cruise nemám příliš v oblibě, tak podobné role mu fakt sedí.. Čistě zážitkový film, který má drive, ale kdybych ho měla někomu druhý den převyprávět, tak to asi nedám dohromady :-D

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Především je zde hmatatelně cítit o Bessonův pokus o návrat k "Pátému elementu" a zkusit s dnešní technologií vymakat sci-fi svět do posledního HD detailíku.. Trikově je rozhodně "Valerian a město tisíce planet" pastvou pro oči.. Dál ale ani ťuk.. Prostě jenom ukrutně dlouhá balicí akčárna, která svou pestrostí bytostí a architektury budoucnosti, začne po chvilce silně nudit.. Bohužel Dane DeHaan nemá drsňácky něžný humor Bruce Willise a Cara Delevingne postrádá pronikavé charisma Milly Jovovich.. Tihle dva teen hrdinové slabý scénář prostě uhrát nedokáží.. Řada hvězdně obsazených epizodních rolí vyzněla na prázdno a v příběhu byly pouze na natažení stopáže (např. John Goodman, Clive Owen nebo Ethan Hawke) Hvězdička navíc za naprosto dokonalou taneční scénu s Rihannou.. Vyměnit obsazení, sestříhat na polovinu a bylo by to relativně stravitelné..

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Nenápadné dílko "Wonder" mi limonádově vyrazilo dech.. Mám ráda filmy o dětství a rodinná dramata.. "Wonder" je kombinací obojího.. Sice se jedná spíše o těžší téma, ale je zachyceno s lehkostí dětství a nadhledem.. Hrozně mě bavilo koukat na příběh z pohledu různých osob.. Přiznám se, že více než hlavnímu hrdinovi jsem spíše fandila jeho sestře a jejímu osudu.. Julia Roberts a Owen Wilson v podstatě byli rodiči snů.. Jak už jsem zmínila na začátku, "Wonder" je hollywoodsky přeslazený, ale myslím, že mi už po prvním shlédnutí přirostl k srdci a bude mým přítelem vždy, když budu potřebovat připomenout, že život je i přes všechny tíhy osudu krásný.. Rozhodně si "Wonder" pustím ráda opakovaně..

plakát

Souboj pohlaví (2017) 

Velké téma, ale vlažné zpracování.. Tak bych asi ve zkratce shrnula sportovní životopisné drama "Souboj pohlaví".. Čekala jsem větší dynamiku a důraz ne téma, film je spíše vleklý, průměrný a rozmělněný.. Nevím, kterou dějovou linii sledovat dříve.. Zadluženého šovinistu Riggse, coming out Billie Jean King nebo sportovní genderovou problematiku té doby vyhrocenou tenisovým zápasem.. Autoři se zaměřují na vše a na nic pořádně a proto film působí lehce odfláknutě.. Ani herecké výkony neměly moc šanci vyznít.. Obyčejný TV film, který se příliš na stříbrné plátno nehodí.. Škoda nevyužitého potenciálu..

plakát

Tvář vody (2017) 

Myslím, že další filmový počin del Tora "Tvář vody" je kritikou příliš přeceňováno.. Řemeslně zvládnuto skvěle, celková atmosféra parádní, příběh ucházející, herecké výkony ujdou.. Jen mi tak nějak vadilo, že už tu vše bylo.. Láska mezi ženou a netvorem, deltorovské kulisy, žabí muž je oprášen z "Hellboye", armáda, výzkum atd. "Tvář vody" se deltorovsky tváří jako pohádka, která je nasáklá syrovou dospělostí (např. masturbace).. Ač byla Sally Hawkins skvělá, mnohem více mne bavily barvitě propracované vedlejší postavy v podání Richarda Jenkinse a Octavie Spencer.. "Tvář vody" nenudí, neurazí a pobaví, ale asi se nejedná zrovna o snímek, který mi zůstane zaryt hluboko v kůře mozkové..

plakát

Gerald's Game (2017) 

Zajímavá povídka, která na papíře vyzní daleko lépe a silněji, než na filmovém plátně.. Ono taky zachytit myšlenkové pochody, vzpomínky a halucinace nejde úplně snadno.. Bohužel z lokace nečišela atmosféra a herci by klidně mohli svými výkony zastat nějakou epizodní roli v béčkovém seriálu.. Za mě spíš propadák a ztráta času..

plakát

Já, Tonya (2017) 

Nějak si neumím se sportovním dramatem "Já, Tonya" moc poradit.. Jako celek mi přijde takové nedospělé, rozhárané, neukotvené a nedotažené.. Nevidím v něm to, na co je konkrétně kladen důraz.. Je to sociální nepoměr krasobruslařek, fyzické týrání nebo krimi zápletka? Když na film "Já, Tonya" koukám z pozice čistě životopisu, tak to vydá na hodně kvalitní HBO počin, na kvality suprového celovečeráku nemá.. Nejvíc mě bavila výtečná Allison Janney.. Margot Robbie ušla, ale zatím pro tyhle charakterní role pro mě ještě dostatečně nevyzrála.. Celková atmosféra byla dobrá.. Krásný kontrast nuzných poměrů a krasobruslařského pozlátka.. Napětí graduje, ale ten závěr mi přišel málo dramatický.. Když to shrnu, tak je to hodně dobře stravitelná jednohubka ;-)

plakát

The Florida Project (2017) 

Letní snímek „The Florida Project“ je prezentován jako jeden z filmů, který zachycuje bezstarostnost dětství.. Přiznám se, že hlavně díky tomu jsem čekala něco víc odlehčenějšího a ne celkem silné sociální drama.. Ano, děti poletují, blbnou a chechtají se, ale tím veškerá pohoda končí.. Jako kulisa rozevlátých děcek tu všude kolem vládne nedostatek financí, prostituce, lehké drogy a jiná zoufalství.. „The Florida Project“ se spíše tváří jako hraný dokument, který je potržen přirozeností hlavních herců i vynikajícím výkonem Willema Dafoea.. Trošku mi vadila „nedějovost“ a potom ztvárnění „pedofila“, který nevypadal příliš uvěřitelně.. Ale jinak celkem všeobecně dobrá podívaná..