Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (145)

plakát

Srbský film (2010) 

Páteční večer pro sebe. Člověk může dělat ledasco. Najednou jsem si vzpomněl na Srpski film a prostě se na něj chtěl podívat. Co k tomu říct? :) Já myslím, že by si měl obrázek udělat každý sám. To, co si rejža dal za úkol - vyvolat pobouření, kontroverzi, diskuzi, zhnusení a další prasárny, se mu povedlo na jedničku. Já bych ocenil, že film má dokonce nějaký ten děj a není to jen sled nechuťáren. Těma ten film pouze prochází. Dlouho buduje "atmosféru" a skutečně jsem si po hodině říkal, co na tom kdo ví za špatnosti a měl chuť to vypnout, protože filmařsky to zase takovej šlágr není. Jenže pak se to trochu víc rozjede a člověk se nestačí divit, kde se všechny ty nápady berou. Skoro by věřil, že to nemůžou být pouhý myšlenky, protože spoustu věcí by fakt nikoho ani nenapadla :) Ale co... všichni dobře víme, že každý zboží má svýho kupce.. každý...

plakát

Když nás vidí (2019) (seriál) 

Co na to říct? Filmů, seriálů, dokumentů s podobnou tématikou jsem už pár viděl, takže jsem na to nekoukal jak tele na nový vrata. Nicméně mě vždycky strašně prudí - asi pro účely dramatizace - ta černobílost (rozuměj debilita, žádný rasový podtext v tom nehledej :) Protože jestli to ve skutečnosti probíhalo v tomto duchu, pak mě to jen utvrdilo v tom, že i průměrně inteligentní šimpanz by se dokázal Pythagorovu větu naučit spíš než někteří obyvatelé Harlemu. Je zajímavý, že USA jsou v oblasti neprávem odsouzených široko daleko suverénně nejlepší na světě. Jasně... dostat se tam před porotu za krádež lízatka, tak to klidně může skončit smrtící injekcí, vyšetřovatelé asi nepatří mezi nějaké velké lidumily, státní aparát funguje více než pochybně (není důležitý, jestli to dotyčný udělal, důležitý je hlavně někoho odsoudit), ale.... prostě pro našince tam musí na jazyku zůstat hodně žluklá pachuť, jak je na všech frontách tohle vůbec možný. No a k technické stránce věci míří jedna velká výtka - ty jednotlivé epizody spolu vůbec, ale vůbec nekamarádí. Nepůsobí to na mě nějak promyšleně, vychytaně, spíš jako kočičkopejskovský dort. Pár silných momentů tady ale najdete a vyjma 3. dílu se moc nudit nebudete.

plakát

Nechte ho jít (2020) 

Pámbů zaplať za takovýhle filmy. Pěkný příběh podtržený hereckými výkony je kombinace, která mě vždycky spolehlivě dostane. Tady jako třešnička na dortu ještě skvěle zapamatovatelné scény se skoro až tarantinovským nádechem, na který si někdy v budoucnu určitě ještě vzpomenu, protože neměly nejmenší chybu. Mít v ruce nůž, tak můžete atmosféru krájet na hodně malý kousky. Zase klasicky doporučuju nenačítat ani blbej obsah, kde je všechno podstatný sděleno. Když to porovnám s Tenetem, kterýho jsem viděl předtím a na kterýho mám ještě poslední potřebu si plivnout, tak je to jako nebe a dudy. Tady mají postavy duši, herci mají co hrát, lidi mají emoce. Prostě se mi to moc líbilo, protože to vážně nese tak trochu eastwoodovský rukopis a Clinta (to se o mně ví) toho já moc rád.

plakát

Tenet (2020) 

Nolane, díky za nic, nevědomost je opravdu tvoje munice... 2,5 hodiny života v hajzlu, 90 % dialogů jsem vůbec nepobral, protože mistr si zase honí svoje časoprostorový péro, druhou půlku jsem častěji koukal na hodinky než na obrazovku, ultranesympatická šubrtka v hlavní roli (jinej casting), po skončení celkem silný bolesti hlavy --- to je jen hodně decentní výčet negativ. Opravdu na Nolana začínám mít dosti silnou alergii a kdybych mu chtěl ještě někdy dát s něčím šanci, kdokoliv, kdo bude poblíž, mě může proplesknout.

plakát

Bojovník (2019) (seriál) 

1. série mě hodně bavila, ale druhá... to už je prostě zobání té úplně nejvyšší kvality. Souboje naprostej TOP, je to krvavý, nekompromisní, kotel zajímavejch charakterů, kde nevíte, komu fandit a koho nenávidět, výprava na prvotřídní úrovni, dobovost z toho cáká na všechny strany. Pro milovníky akce naprostá povinnost. Netuším, jak se jim to povedlo, ale druhá série nemá hluché místo. Těžko se mi krotí nadšení, je to pro mě seriálovej orgasmus jako páreček.

plakát

Žaluji! (2019) 

Úplně v pohodě top 5 z toho, co jsem letos viděl. Jediný, do čeho bych trochu rýpnul, že postavy jsou až moc černobílé. Hodný jsou až moc hodný a zlý jsou až moc zlý. Jinak není moc co vytknout. Dujardin luxus, výprava luxus, režie luxus. První půlka skutečně trochu slabší, ale pak to hezky graduje a tak to má být. Jak kdybyste hodili drobák do jukeboxu a on by vám sám vybral vaši hodně oblíbenou písničku.

plakát

Chlast (2020) 

Mikkelsen si to klasicky dává a stejně jako jsem při sledování The Founder musel na dálkovém ovladači stisknout stop a odjet se na McDrive doprasit, tak i tady se mnou film pěkně zacvičil. Normálně se napiju jednou do roka, ale tady jsem z toho "paření" prostě dostal tak silný apetit, že si to vyžádalo vztyk a cestu směr lednice pro borovičku, abych si to mohl s klukama užívat naplno. To je v kombinaci s hudbou plus 1 hvězdička, jinak je to krapet lepší průměr.

plakát

Stan a Ollie (2018) 

Herci přesně na svých místech, akorát na drama to je málo dramatické a na komedii málo vtipné. A tak jediné, co v popisku sedí, je životopisný. Bez debat můžete sledovat výjevy ze životy 2 komiků, jejichž sláva se tenkrát nebes dotýkala. Ovšem ty výjevy jsou co do zajímavosti těžký průměr, čemuž odpovídá i moje hodnocení. Každopádně Laurela & Hardyho rád mít nepřestanu.

plakát

Suburra (2015) 

Sympatická hra na tichou poštu, kde to nikdo nezmrší. Heslo zabij nebo budeš zabit, jinak taky podveď nebo budeš podveden, pochči nebo budeš pochcán atd. se bez jediného zádrhelu prožene přes ouška celého více či méně bizarní seskupení postav. A co jde k duhu, tak na to, kolik tam těch postav je, je to i celkem přehledné. Výběr hudby z kategorie epesní. A nemám pochybnosti, že by to bylo nějak extra vzdáleno skutečnosti.

plakát

Temple Grandinová (2010) (TV film) 

Tak jsem si na svátky zaplatil i hbo go, abych viděl Mělas to vědět. A když už tady byla ta možnost, trochu jsem popátral, jestli by se ještě něco nedalo očíhnout. Mě ale ty VOD platformy dost vytýrávají, bo člověk si řekne, že si něco pustí, ale nefunguje to tak, že sednu a za 2 minuty už běží film. Je to většinou tak, že půl hodiny koumu, co si pustit a pak si stejně nepustím nic, protože najít něco kvalitního v té záplavě všemožných sraček, je hodně těžký. Myslím, že většina lidí to neřeší. Prostě sednou a něco pustí, což já nemůžu, protože jsem přeci náročný divák :) A tak musím jít z druhé strany. Naštěstí zadat do Googlu Best hbo go movies není nic zas tak složitýho. No a tímto způsobem jsem se dostal k celkem zajímavýmu titulu. Jako už tradičně nechápu ten nízký počet hodnocení. Po krátké chvíli, kdy se musíte přizpůsobit dokumentárnímu stylu, co se kamery a filtru týče, se před vámi otevře parádní svět jedné úžasné bytosti, která si i přes svůj "handicap" našla místo na slunci. Je to takový sled událostí ze života autistické ženy v době, kdy se na autismus nebraly žádné extra velké ohledy, což s sebou přináší řadu zajímavých momentů. Herečku v hlavní roli nemám moc nakoukanou, ale tady pro mě odvedla sakra dobrou práci, kdy jsem ji hltal plnými doušky. Herecky je to prostě takový menší uragán, potěšila i máma Kevina MacCallistera ve vedlejší roli. Příběh nemá chybu, protože obor, který si Temple vybrala ke studiu a své následné realizaci, je prostě boží. A i když je to reálně spíše na silné 4 hvězdy, v rámci propagace dávám plnou palbu a určitě doporučuji..