Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Staršia pani: „Chceme len vedieť, kto hrá Laurela a Hardyho, prosím.“ Manažér Glasgow Empire: „Hrajú sami seba.“ Staršia pani: „Kto?“ Manažér Glasgow Empire: „Laurel a Hardy. Sú tu osobne, píše sa na plagáte, sú tu osobne.“ Komikov Laurela & Hardyho moja generácia ešte dobre pozná. Pamätám, keď napr. v čase Vianoc dávali aj filmy s Chaplinom, Busterom Keatonom, neskôr Mr. Beana či Bennyho Hilla. Je možné, že mladej generácii nie sú tak známi. Životopisný film o nich v žiadnom prípade nie je komediálnym žánrom, je to film s trpko – horkou príchuťou dvoch starnúcich klaunov. Ich život neskončil prepychom dobre zarábajúcich tvárí Hollywoodu. Steve Coogan a John C. Reilly boli vynikajúcim výberom. Neviem si predstaviť lepšie obsadenie úloh. Na konci som mala slzy v očiach. Ollie: „Viete, keď sa pozeráte naše filmy, nikto iný v príbehoch nás nepozná a my tiež nikoho nepoznáme. Boli sme to len my dvaja. Mali sme len jeden druhého.“ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení hraje jistě roli i nostalgie. Komunistům L&H nevadili, takže jsem si jich v dětství užil v míře vrchovaté a měl jsem je rád, snad ještě víc než tuláka Charlieho. O existenci tohoto filmu jsem neměl tušení, narazil jsem na něj náhodou v nabídce HBO GO. Jinak by propadl mým osobním vyhledávacím sítem nejlépe hodnocených filmů a komedií, protože má jen 71%. Což je škoda, protože to trochu připomíná ústřední motiv tohoto filmu- ztrátu zájmu publika a nepochopení. Film je to přitom moc pěknej. Pravda, celkem smutnej, hořkosladkej, víc hořkej, než sladkej. Je až neuvěřitelný, jak jepičí může mít tak velká sláva život. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zklamaná. Herecky skvěle zahrané, obsazení úžasně vybrané. Steve a John splu krásně seděli a Johna bych skoro ani nepoznala nebýt jeho zpívání. Ale film jako celek mě nezaujal, spíše mě to nudilo a upřímně film jsem viděla před pár dny a už si ani nemužu vzpomenout, co se tam dělo. Vůbec mi nezůstal v hlavě, jako bych ho ani neviděla a takhle by to být nemělo. Většinou mi podobné filmy dají doměnku vyhledat si o těch lidech vice informací, kouknout na jejich pravá vystoupení/videa/fotky, ale tohle vůbec. Vůbec ani trocha zájmu o reálné osoby prostě jedna velká nuda. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal koho mám spojenýho s pojmem groteska tak jednoznačně odpovím Charlie Chaplin a Laurel & Hardy. Troufnu si ale tvrdit, že kdybych se zeptal na to kdo byl Laurel & Hardy dnešní mládeže tak drtivá většina nebude vědět která bije a o koho, že to vlastně jde. Ale třeba se mýlím. Každopádně tahle dvojice si svůj film(o sobě) rozhodně zasloužila. Neskutečně se povedl výběr herců pro role Stana a Ollieho. Vyzdvihnout samozřejmě musím i to jak se svých rolí Steve Coogan a John C. Reilly zhostili. Přiznám se ale, že v samotném příběhu mi chybělo víc emocí. I tak se ale přikláním ke slabším 4hvězdám, protože jde o pěknej film, kterej určitě stojí za vidění především pro ty co rádi zavzpomínají na tuhle komediální dvojici. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)
  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)

Reklama

Reklama