Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí westernové drama s prvky thrilleru s výtečnou Diane Lane, nestárnoucím Kevinem Costnerem a ďábelskou Lesley Manville. Režisér a scenárista Thomas Bezucha se nebojí pečlivě budovat atmosféru a detailně studovat hlavní charaktery, ačkoliv trošku zamrzí, že péče investovaná do ústředního páru není alespoň částečně věnována i rodince pekelníků, neboť kořeny onoho venkovského buranství (a ponejvíce regionální mafiánské pověsti) by si pár minutek také zasloužily. Ohromně baví sugestivní a upřímně působící dialogy, které by mohly na první pohled působit fádně, avšak právě ona šikovně zachycená partnerská každodennost baví patrně nejvíce. Když se v závěrečné třetině začne dupat na plyn, občas to zkratkovitě zaskřípe, leč celkový dojem utrpí pouze minimálně. Škoda nevyužité indiánské postavy, kdy se mohlo více tnout do živého (dobovou atmosféru historka o škole postihuje jenom okrajově). Suma sumárum vynikající slow-burn věc, kterých vzniká každým rokem méně a méně. 8/10! ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Výborný film, výborní herci. K hodnocení filmu to stačí, ale něco mě u sledování zarazilo. A sice jak moc mi chybí ti mlčenliví hrdinové Costnerů a Eastwoodů, ti co nepotřebují pobíhat v nátělníku vystavujíc na obdiv potetovanou muskulaturu, pokřikovat hlášky a stokrát se zvedat z prachu ve zpomalených záběrech. Hrdinové kteří bývají po celý film komplet oblečení, kteří své varování či rozhodnutí vyjádří pouhým zvednutím obočí, nebo půlrokem vpřed a když už promluví, neuslyšíme ani jedno zafuckování. Díkybohu že je ještě někdy můžu potkat. Ale obávám se že se nakonec vytratí úplně... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý ten príbeh je popísaný vlastne v obsahu a už potom ostáva len sadnúť a to utrpenie si „vychutnať“. Kevin Kostner ale opäť ukazuje emóciu len veľmi slabučko. Potom na vás čaká dlhá dráma, veľa dialógov, pomalý dej. Mení sa to zhruba po 75 minútach, kedy prichádza, a veľmi prekvapujúco, thrillerová fáza. Trvá však všeho všudy dve minútky a sme späť pri tom istom. Potom už smerujeme ku koncu a tam ešte trochu thrilleru a finiš. Nič mi ten film nedal. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Původní rozhodnutí je snad vzhledem k situaci a ztrátě syna pochopitelné, ale úplně v pořádku také není. Naštěstí se změní v něco, co už smysl dává, těžko to však šlo provést jinak, když Weboy je tu nechvalně známí pojem. Závěr byl tedy očekávaný, což ději na kvalitě neubírá, protože i on sám dokáže překvapit a hlavně je tu cesta k němu. Ještě pohodová road movie s kamerou kochající se okolní krajinou a záblesky westernu, který v druhé polovině dostává větší prostor. Příběh výborně graduje, čím blíže k cíli, tím hustší je jeho atmosféra. Scéna večeře i v tichu dokáže mluvit, právě tam se vše láme a potvrzuje, že to bude ještě složitější, než se dosud zdálo. Ale nejsou tu jen oni, je tu také Peter v podání Booboo Stewarta. Více scén s Diane Lane by neškodilo, tam ta chemie prostě byla. 75% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka bez Eastwooda a s Costnerem. S námětem s hezkými tématy, ale tak nějak přespříliš jednoduchým, pouze po povrchu plovoucím podáním. Žánrové klišé spolu s Giacchinem, který se poetickým westernovým brnkáním marně snaží napodobit skladatelské duo Eastwood/Niehaus, jen potvrzují průměrnost díla. Je to škoda - snaživá Diane Lane tomu (jako jediná) dodává náznaky hloubky a motiv s osamoceným indiánem má něco do sebe. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama