Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (111)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Mně se to líbilo. Jako ne, že by to bylo to nejlepší, co jsem kdy viděl, ale v dnešní době superhrdinů a superkorektních filmů je osvěžující vidět klasiku. Jo, děj mohl lépe navazovat, něco mohlo jít víc do hloubky, ale co je pro mě důležité je, že mě vůbec nevadilo, že to je tak, jak to je. Děj má spád, humor je na nějaké rozumné hranici, ani křečovitý, ani násilný, ale pro mě tak akorát. Postavy jsou fajn, věřím jim to, i když některé mně moc sympatické nejsou (Simon). Další poměrně vyjímečná věc je, že trailer si na nic nehraje a dostanete fakt to, co čekáte. Pohodovou podívanou.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Po 30 minutách jsem si říkal, že nebudu odcházet, že se to snad zlepší. Po hodině se mně nechtělo zvedat a po hodině a půl jsem si řekl, že to už vydržím. Přitom ten film má obrovský potenciál. Docela dobrá zápletka, fakt dobrý záporák, romantická dějová nit... jenže když střídáte vážné a seriózní scény bez varování s přehrávanou směšnou, většinou spíš trapnou, scénou, dost to rozbíjí fungování filmu. Bohové celkově byli vykresleni jako samolibí mizerové a snad ani jedna božská scéna nebyla dobrá. Vefinále byly nejlepší snad ty kozy...  Thor je vykreslený jako neskutečně samolibý frajírek, který hrozně přehrával. Bojové scény nešlo brát vážně a vlastně jediné, co to drželo pohromadě, byly scény se záporákem.  Trochu překvapivé bylo rozuzlení, čekal jsem, že to zase "vyřeší" skokem v čase, ale i tak: svět, kde nic není definitivní, se mně líbí čím dál tím méně. Někdo umřel? No a co, vytáhneme ho z jiného vesmíru (a přitom jediná, postava, kde by mně to nevadilo, ne a ne obživnout - Iron man...)

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Podivné nové světy (2022) (epizoda) 

Klasický Star Trek v moderním zpracování, ale bez moderních nesmyslů. Neřeším detaily v příběhu, tohle je prostě klasika. Známé prostředí, posádka na úrovni, dobré hlášky... pokud to vydrží, budu z toho mít Vánoce v květnu :)

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Nechci psát o filmu, abych čtenáře nějak neovlivnil, a aby si čtenář mohl film vychutnat sám, ale co chci říct, že tento film je pohlazení po duši. Žádní vyložení psychopati, hlavní hrdina je dobrý člověk, a to je dnes velice osvěžující.

plakát

Black Widow (2021) odpad!

Co to bylo? Asi do třetiny nulový děj (a později ne o moc lepší). Zmatená akce střídaná s rádoby duchaplnými a hlubokými rozhovory. Skok mezi scénami, absolutně bez vysvětlení. Nesmrtelní nepřátelé. Nezranitlní hlavní hrdinové. Ke konci filmu vybuchují snad i inertní plyny, bál jsem se trochu víc bouchnout dveřma od auta, aby nevybuchlo... Ztráta času.

plakát

1890 (2017) (seriál) 

K tomuto seriálu mě dovedla žena s dcerou. Začátek byl velmi slibný. Výprava dost slušná, herci povětšinou fajn. Že mně neseděl Filip Kaňkovský, je možná jen osobní.  Bohužel časem se příběh začíná zároveň zamotávat, ale i povrchnět. To bych přežil, co mně ale hodně vadilo, bylo vykreslení místních obyvatel. Vypadalo to, jako by tam po generace probíhalo množení pouze incestem, jinak si to nedovedu vysvětlit. Dva žandáři, kteří měl humorné vsuvky, přestali být brzo zábavní a ke konci už jsem je bytostně nesnášel.  To ale nic nemění na tom, že jsem to dokoukal, ale kdyby se to celé o třetinu zkrátilo, bylo by to asi ku prospěchu.

plakát

Jiný život (2019) (seriál) 

Nebylo to jen špatné, dokoukal jsem to, ale možná hlavně proto, že to byla moje prvotina s Netflixem. Nevadí ani tak, že téma je už 100x zpracované, ale co vadí, je přehrávající hlavní hrdinika, flashbacky, míchání sci-fi a rodinné slaďárny, půlka posárky nudná a půlka nesympatická. Dělají naprosto nesmyslná rozhodnutí, chovají se jako pitomci, a to má být posádka pro misi, která má zahránit planetu? Když to tak píšu, tak se vlastně divím, že jsem to dokoukal.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Já byl snad na jiném filmu. Těžko to popsat, aniž bych spoileroval, ale nejde mně dohromady ta vážná forma, kdy lidi ztrácejí rodiny rychle střídaná vtípky. Vadí mi cesty časem, vadí mi změny v minulosti, vadí mi nelogičnosti. Vadí mi, že první 2/3 bylo víc mluvení než akce apak najednou obrovská nelogická řežba. Vadil mně konec. Nebyly potitulkové scény. Za mě byl horší jen Kapitán Marvel.

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

Baví mě ty komentáře po prvním díle... Já poctivě odkoukal všechny díky až doteď (s05E08) a musím říct, že ten seriál zraje jako víno. Postavy se vyvíjejí, mění názory, uzavírají se nová přátelství a o stará se bojuje. O co jde: ve vesmíru je stanice s posledními lidmi, kteří přežili nukleární apokalypsu v roce 2052. Jsou to potomci těch, kteří tehdy byli ve vesmíru na různých stanicích, které se spojily a vytvořily Archu. Mají tam celkem tvrdé zákony, pokud je ti 18 tak vlastně jediným trestem je smrt vypuštěním vo volného vesmíru. A že to není nic vyjímečného... Na Arše zjistí, že jim dochází čas. Původně měli na oběžné dráze vydržet totiž 100 let, než bude Země zase obyvatelná, jenže se to celé kazí rychleji, než se čekalo. Tak pošlou 100 mladistvých, kteří jsou zrovna ve vězení na povrch, aby zkusili, jestli se tam dá přežít. Přežijou-li, super, jdeme za nimi! Nepřežijou? Blbé, ale aspoň nebudou spotřebovávat vzduch a vodu... Mezi nimi jsou i děti jedněch z nejvyšších představitelů, a to syn kancléře a dcera hlavní lékařky. Takže fakt se s tím moc nes... ;) No a po přistání tahle stovka rychle zjistí, že Země je obyvatelná až moc. Celkem rychle narazí na domorodé kmeny, kterým začnou říkat Zemšťané (Grounders). Ti samozřejmě nejsou z nových příchozích nadšení a tak si začnou vzájemně rychle redukovat stavy. Když k tomu připočteme osobní zájmy různých postav, které jsou hodně v rozporu (např. jeden z hlavních se pokusil při odchodu zabít kancléře, takže ví, že když ostatní přijdou dolů, zakroutí mu krkem, takže se snaží všemožně sabotovat jejich návrat...) Spoiler? Ale ne, tohle je v prvních pár epizodách! Přijdou další problémy, další nepřátelé, ať už lidští, přírodní nebo z říše sci-fi... Opravdu jsem se nenudil a čekám, až vyjde další díl. Takže nenechte se otrávit pilotem, to puberťácké chování stovky spratků utržených z řetězu opravdu rychle přejde :)

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Úplně nerozumím negativním komentářům. Dostal jsem celkem fajn sci-fi bez krve a zbytečného násilí. Taková rodinná pohodovka se sympatickými hlavními postavami a zajímavým dějem.