Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (387)

plakát

Resolution (2012) 

Neskutečně zvláštní film, který mě po celou dobu udržoval v napětí kvůli tomu co přijde a zároveň mě pořád nutil domýšlet nové věci což mě bavilo ale zároveň mě taky pěkně štval, zvláště ty dialogy mi tam moc neseděly a přišli mi asi o ničem a že jich tam bylo dost. Je to celé o veliké fantazii a přístupu. Hororem bych to rozhodně nenazval, mysteriózní thriller tomu sedí a dvojici režisérů dám ale určitě ještě šanci a seženu si další jejich filmy. Tady zatím slabší 3*.

plakát

Úniková hra (2019) 

Podařený film, který až na prvních 15 minut nenechá vydechnout a ani na chvíli nenudí. Ocenil bych jednotlivé místnosti zvláště tu vzhůru nohama u které se lidem co mají strach z výšek párkrát zamotá hlava. Postavy se relativně chovali rozumně a za zmíňku stojí také povedený konec což je u podobných filmů velice těžké vymyslet.

plakát

The Appearance (2018) 

Dlouhých 8 let jsem čekal (nebo špatně hledal, kdyby někdo věděl ať mi klidně napíše) až vznikne nějaký film, který by se aspoň malilinko podobal Smithovi výborné Černé smrti a dočkal jsem se. Tak kvalitní jako již zmiňovaná Černá smrt není snad po žádné stránce ale jelikož podobnou tématiku miluju a navíc ještě k tomu když je doplněna hororovými prvky, tudíž jsem si to užil. Herecké obsazení sympatické (mladý inkvizitor bude nejspíš na většinu působit nevěrohodně), prostory a řemeslnost také. Kladem jsou také velmi podařené hororové scény ke konci filmu v úzkých, temných chodbách kláštera. Záporem je slabší scénář, z toho plyne pomalejší děj a příliš nevyužitý dobový exteriér celého opatství.

plakát

Vánoční horor (2015) 

Nejsou to úplně upřímné 4* ale tady tomu trošku přilepším. Vánoční atmosféru to má výbornou a masky jsou též velmi povedené. Žádný příběh vyloženě nenudí a herecké obsazení na to, že je film z Kanady neurazí jen škoda slabšího rozjezdu.

plakát

Climax (2018) 

Gaspar Noé, moje číslo dvě mezi režiséry opět stvořil film, který bude většině lidí nepříjemný jak po fyzické tak i psychické stránce. Mě ale zaujal nesmírně a kdo má rád ve filmech totální chaos, anarchii, experimentální kameru, titulky všude možně jen ne na konci filmu a pár ostřejších záběru bude absolutně unešen.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Film je rozdělen do pěti částí a epilogu. Zvláštní struktura, ale nakonec si myslím, že to prospělo filmu, protože vidíme, jak se v Jackovi všude projevuje mírná progrese. Matt Dillon byl skvělý jako opravdový psychopatický sériový vrah. Byla to asi upřímně nejlepší role, v jaké jsem ho viděl. V celém filmu je mnoho filozofických diskusí o povaze umění. Film zobrazuje násilí poměrně realistickým způsobem a vůbec se nedrží, není tudíž pro slabší povahy. Připadalo mi, jako by nám Trier jen ukázal, jak by tyto scénáře vypadaly, kdyby sériový vrah viděl jeho vraždy jako umění. Vysoce doporučuju tomu, kdo je ochoten se ponořit se do brutální mysli sériového vraha. A závěrečný epilog, na který jsou slyšet spíše negativní ohlasy mě zaujal nejvíce a připomněl Melancholii.

plakát

Sestra (2018) 

Film určitě stojí za to vidět. Už jenom kvůli skvělým kostýmům a nádhernému prostředí. Scénář už je slabší a plný klišé ale aspoň ustřední herecká dvojice je sympatická a příjemná až na postavu Frantíka, která se do takového filmu příliš nehodí. Scéna, kdy je The Nun na place působí strasidelně a to hlavně kvůli hudbě talentovaného Korzienowského.

plakát

The Heretics (2017) 

Film je dobře natočený, herecké výkony kvalitní ale něco tam chybí a je to škoda toto téma mělo větší potenciál. Chybí více postav a zajímavější děj nebo třeba častejší změna lokací. Takhle je to průměr.

plakát

Izolace (2011) (studentský film) 

Už od prvního okamžiku je tam cítit inspirace ze Sunshine (úvodní monolog a zvláště hudba) jinak na český počin příjemný a snaživý kousek. Viděno ve Student Agency.

plakát

Nekonečný víkend (2008) 

Originální nápad, krásné prostředí a posledních 20 minut to na tři hvězdy dá. Jinak po zbytek filmu je to slabší drama s pár znepokojivými momenty.