Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1978 bol "klasický horor s enviromentálními prvky". Tu som nevidel nič hororové, len situáciu samotnú: Arogantný debil v hlavnej roli strieľa na vtáky, pretože zo svojím vtákom nemôže nič. Jeho žena hysterka s ním totiž odmieta spávať, pretože má nejaký blok. Tak to na čo s takou ženskou niekam vôbec chodil? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna dráma/horror so sólom pre dvoch hercov a nádhernú a nebezpečnú austrálsku prírodu. Iba ten záver sa mi zdal neuveriteľne hlúpy a vykonštruovaný. Ale je to iba detail pretože film má skvelú a napínavú atmosféru. Každopádne tuná možné nízke hodnotenie pochopím a ktovie, možno po ďalšom zhliadnutí tiež znížim. Zatiaľ ale spokojnosť. (20.7.2009) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem se přesvědčil jak důležité je vidět původní snímek před remakem. Osobně moc nechápu vychvalování tohoto kousku, když jde jen o obyčejnou kopii a to ještě hodně průměrnou. Většina scén i dialogů je věrohodně okopírovaných, jenže se zde dá nalézt i několik do očí bijících chyb a těch jsem napočítal skoro tucet. Jediný velký prim zde hraje skutečně jen onen skvělý výběr prostředí, kde se natáčelo. Nádherná krajina mně doslova dostala a jakožto vášnivý cestovatel jsem slintal blahem. Již od začátku je sice patrné, že na snímek byl použit větší rozpočet, jenže ani on nepomohl navýšit jeho kvalitu. Je až k nevíře, jak byl samotný začátek filmu oproti originálu ořezaný, urychlený a především nudný. Scéna s přejetým klokanem byla pěkně odfláknutá, stejně jako příjezd na pláž. Úplně se vytratilo ona kouzelná „lehce mysteriózní“ atmosféra, kterou jsem si v původním snímku užíval téměř po celou dobu. Tady přišlo výrazné zlepšení až ke konci filmu, který se tvůrcům opravdu povedl. Posledních cca 20. minut zachránilo alespoň průměrné hodnocení, protože jinak to byla fakt bída. Ani herecké výkony obou hlavních představitelů se nemůže co do kvality rovnat jejich předchůdcům. Caviezel se sice snažil - co mohl, ale já ho nějak extra nemusím. Jeho partnerka mu moc nepomáhala, místy přehrávala a osobně pro mne nebyla zas až tolik zajímavá jako Briony Behets. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Rádoby napínavej thriller plnej potenciálu, nicméně tak šíleně vokatě amatérsky béčkově natočenej, že nelze hodnotit víc, než maximálně průměrně. Copak ono to prostředí krásné pláže, skal, sluníčka a moře moc napomáhalo oku diváka, avšak děj a laciný výkony párečku vše dokonale przní! No, že mám Caviezela rád, mrdnu 50% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to začíná pomalým, lehce nudným úvodem. Vztah dvou manželů je na hadry a hodlají to víkendem na pláži pod stanem změnit. Repektive manžel, manželka by ráda spaní v hotelu. A tím začínají první rozbroje, které se stále stupňují. Jí se tam nelíbí, chce domů, on paličatě zůstává a víkend si "užívá". Mezitím se popisuje, nijak hluboce, jejich vztah a problémy spojené s manželstvím. Druhá půlka je o dost záavnější a začíná se pomaličku tvořit jakási nepříjemná atmosféra. Příroda se jim totiž zřejmě začíná mstít. Proč? Asi kvůli rozjetému krabovi a sraženému klokanovi. Jinak si totiž vznikající navůli přírody nedokáži vysvětlit. Celkově to není špatné, atmoška by tu ke konci i byla, ale že bych byl z toho unešený to se říct nedá. Takový mírně lepší průměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Wilson v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama