Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (94)

plakát

The Dead Lands (2020) (seriál) 

No, proč ne i takhle to jde. Krásná příroda, divoké kmeny a narozdíl od See (které mě, ale bavilo o něco víc) trocha magie. Dokonce jsou některé ty divoženky celkem k nakousnutí. Scénář nic moc, ale hlavu i patu to má. O herectví škoda mluvit, tu partu ochotníků strčí do kapsy i jejich vzdálený příbuzný Momoa.

plakát

Špindl 2 (2019) odpad!

Výrazně horší než jednička a to je co říct. Tohle už ani není film, ale sled scének, kde jedna je tupější než druhá. Nemá smysl cokoli a kohokoli rozebírat, nebo se snažit něco vyzdvihnout ... vůbec to nestojí za námahu. Zajímalo by mě jestli si to alespoň vydělalo na náklady, ta hrůza nepatří do kin, možná pozdě v noci na TV Barrandov.

plakát

Román pro pokročilé (2019) 

Proboha, proč to ordinérní, tlusté prase Čvančarová dostává role "svůdných krasotinek"? Taková šeredná, laciná cuchta by měla hrát snad jen uklízečky ... Je sice fakt, že na horách se v alkoholovém opojení dějí neuvěřitelné věci, ale tohle je vážně trochu moc. Etzler s Vašutem v tradiční póze dacanů, si natáčení jistě užívali a nakonec jen kvůli nim se to dalo přežít. Koho všeho zas musely Decastelo a Myslivcová přeblafnout (nebo snad v tomto případě přelíznout)? Paní Marinovová parkuje někde mezi Troškou a Magnuskem, tzn. fujtajbl pro "vypínače mozků".

plakát

Experiment 21 (2020) (pořad) odpad!

Originální a unikátní, tak určitě. Bez věcí nad věcí (2018), jasná vykradačka, klasika v našich končinách. Dnes se na první díl podívám, ale očekávám spíš negativní ohlasy. Jako film to fungovalo, coby R-TV a dík obsazení ... věštim "velký špatný". edit: Pár dílů jsem ustál, přidávám další odpad. Hloupé, nudné a oproti onomu filmu i neskutečně stupidní.

plakát

Santa Clarita Diet (2017) (seriál) 

Hodně znatelná „inspirace“ u iZombie , to mě bavilo mnohem víc. Obsazení se povedlo, scénář ujde ... jen místy zdá se mi poněkud „tlačí na pilu“ ve snaze být cool. Celkově to kupodivu docela fungovalo a bylo super dát si všech 10 dílů za sebou bez čekání. Předpokládám další řadu a určitě si ji nenechám ujít. 70%. Druhá řada 80%. Třetí řada 60%.

plakát

Isenhart: Legenda o rytíři (2011) (TV film) 

Hodně laciná TV produkce v pěkných přírodních kulisách. Knihu bych si rád přečetl, bohužel v německém originále to vážně nedám. Scénář jako takový "nic moc", slušně řečeno. Podobné téma, ale mnohem lepší zpracování nabízí rovněž německý Ranhojič, který je po všech stránkách o několik tříd výš.

plakát

Ghoul (2015) odpad!

Stupidní a ubohý scénář, hloupý a nudný film težící z pár záběrů na známého ukrajinského kanibala. Nic dalšího co by stálo alespoň za zmínku jsem nenašel ... pár otravných nebo nesympatických lidí po sobě huláká, lítá po lesíku či nějak očumuje vybydlené ukrajinské barabizny. Kdyby to byla práce studentů s rozpočtem pár desítek tisíc ocenil bych jejich snahu a doufal, že přístě se jim zadaří lépe - bohužel se to prezentuje jako báječná podívaná od profesionálů s rozpočtem kolem 35 mil. a to už se nedá brát jen tak "s nadhledem". Vynechat zbytečnou cestu do USA i na Ukrajinu, pronajmout chatu někde v lese nebo vybrat některý z bývalých vojenských prostorů, trošku poladit scénář i casting a věřím, že by šlo spáchat menší zlo. Docela se divím, že jsem vydržel až do konce ...

plakát

Babovřesky 3 (2015) odpad!

I když je fakt, že v soutěži o nejzbytečnější, nejodpornější a nejzrůdnější triptich v našich dějinách Trošku „o prsa“ poráží Magnuskovi odporní cikánští Bastardi ... pořád to nic nemění na tom, že je to dno a faktická žumpa naší kinematografie. I po letech nechápu jedince píšící oslavné ódy na takové paskvily (zřejmě jen proto aby „to natřeli“ nám co dáváme zasloužený odpad) kterak se pobavili až se do kolen plácali, celý film se řehtali jako koně a, že ten Troška to je jejich člověk, on přece točí „tu zábavu“ pro „vobyčejný lidi“. Ti nejtupější z nich jsou dokonce schopni omlouvat a zjednodušovat onen nechutný „product placement“ bez kterého by tyto zvrácenosti nemohli vzniknout. A tak si jednou za rok stará zoufalá „buzní mamča“ s partou nesympatických kamarádů herců a neherců vyrazí na krátkou dovolenou kde za pár dní sfouknout naprosto dementní podívanou pro omezence za peníze daňových poplatníků i sponzorů a hned je pro zbytek roku „na složenky“. Jaké „téma“ si asi náš národní veleumělec vezme na paškál, komu „nastaví zrcadlo“ v přístím lidovém triptichu, že by např. neotřele a inovativně ... JČ venkov, důchodkyně, zdegenerovaní vidláci a pár podřadných celebrit v „taškařici“ bez děje, scénáře, hereckých výkonů a inteligentního humoru? Pro Vás imbecily co tyto ubohé fekálie považujete za humorné a zajímá Vás co já považuji za komedii či jak ještě zhovadile v souvislosti se „Slunce,seno“ píšete „klasiku“ ... např. filmy s V. Burianem, O. Novým etc. z novější produkce třeba Cimrmani - to je dle mého názoru zábava na úrovni.