Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 253)

plakát

Il Boemo (2022) 

Špičkový film, který v jakémsi obecném povědomí vlastně rehabilitoval neprávem pozapomenutou a rozporuplnou osobnost Josefa Myslivečka a také poukázal na mistrovství zde odvedeného řemesla: režijního, kameramanského, hudebního i hereckého. Radost se dívat.

plakát

Princ a Večernice (1978) 

Nezabírá. Libuška je půvabná, Mrakomor působivý, ale to je asi tak všechno. Zbytek, včetně zoufalých švagrů, je už jen k shovívavému pousmání.

plakát

Hugo Haas 1964 (1965) (studentský film) 

Opožděná pocta Hugo Haasovi. Potlesk, jímž jej vítají tehdejší posluchači FAMU, tedy generace těch, kteří se narodili už v době, kdy Haas dlel ve Spojených státech, mluví za vše.

plakát

Obsluhovala jsem Karla Čapka (2003) (TV film) 

Svědectví z nejcennějších. Šestadevadesátiletá Alžběta Venhodová-Motlová byla poslední pamětnicí, která zastihla Čapka nejen v soukromí, ale také při psaní a televizní kamera zachytila tok jejích vzpomínek doslova v hodině dvanácté (paní Venhodová zemřela o rok později, 10. července 2004).

plakát

Co neodnesl čas (1978) (pořad) 

Veselé štěbetání, šveholení a cvrlikání, které čas odnesl už dávno. Mezi pozvanými hosty se ale objevuje také jméno prvorepublikového filmového milovníka Raoula Schránila. Za to patří Waldovi dík.

plakát

Šest smyslů Berlína (2023) (seriál) 

Berlín. Labyrint příběhů, snů a kontrastů. Pátrání po výjimečnosti tohoto epicentra svobody a volnosti ovšem nepřináší nic konkrétního, je jakýmsi letmým experimentem. Jako bychom kdesi na ulici zaslechli slova, která nic neznamenají. Zastavené okamžiky (ne)známých lidí. Žijí tady. Někteří dlouho, jiní teprve chvíli. Mají své starosti i radosti. Zvědavá kamera pronásleduje jejich kroky, ale město přitom zůstává skryto a nepoznáno. Bůhvíproč.

plakát

Antonín Novotný (1994) (pořad) 

Každá doba má své filmové idoly. Antonín Novotný se ale tak trochu vymykal – jeho doménou bývali spíše snílci, lidé přemýšliví, takoví, kteří si život komplikují pochybováním o svých citech či schopnostech. Kritický přístup k sobě sama, k tomu, čemu se říká popularita jej nakonec přiměl vyměnit kostým filmového milovníka za službu vědě a pokroku. Nejen o tom, ale také o hostování v Hollywoodu a životě v emigraci vypráví Antonín Novotný s vrozenou skromností a pokorou. Je tedy nabíledni, že tohoto nanejvýš svátečního interview se s patřičným respektem a zaujetím zhostil člověk nejpovolanější, dr. Zdeněk Mahler.

plakát

Bakaláři - Potvrzení (1979) (epizoda) 

Otřesný případ lidské lhostejnosti. Jak tehdy o životech dospívajících v dětských domovech rozhodovaly bezohledné a sobecké úřednice Národních výborů... Děsivě pravdivé.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Film, který jde opravdu až na dřeň. Zároveň film, který tady chyběl. Dlouho. A bolestně. Nemilosrdná elegie o rozpadu osobnosti, důstojném umírání a individualitě lidských hodnot. Strhující herecké výkony Reginy Rázlové a Karla Rodena.