Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Průměrnej sitkom s průměrnejma hlavníma hrdinkama s výborným Hanem Lee a geniálním Olegem. Co se týká Sophie (Jennifer Coolidgeová) tak tu strašlivě nesnáším a kdykoliv se objevila na scéně, tak bych jí s chutí šláp do ksichtu.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Tři hvězdičky, ale jen tak tak. Což znamená, že film je pro mě zklamáním. Jestli něco stojí za zmínku tak především hudba a Johnny Depp (i když chvílema vykrádá Jacka Sparrowa čili sám sebe). Jinak vesměs nic moc. Film by především potřeboval razantně zkrátit a to aspoň o hodinu. Ve filmu jsou dlouhý pasáže, který sice dobře vypadaj, ale taky dobře nuděj. Já jsem se díky tomu v ději docela ztrácel a to není nijak komplikovanej. Vypadá to, že Gore Verbinski tentokrát hrubě přecenil svoje schopnosti. Však taky film kulový vydělal, což mě ani nepřekvapuje. No ale dál, za prd, nebo spíš vyloženě za hovno stojí Armie Hammer, kterej nemá žádný charisma a Deppovi ani náhodou nestačí. Ostatní herci ujdou, především Tom Wilkinson si na tom zmetkoj kterýho hraje docela smlsnul. Nebejt závěrečnej vysoce povedej akční scény, hodnotil bych o třídu hůř. Ta je jak z jinýho filmu. Tahle honička dvou vlaků se opravdu povedla. Akorát nevim, proč do ní Hans Zimmer nacpal Rossiniho předehru k Williamu Tellovi, místo své hudby.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

To už je sakra dlouho, kdy jsem naposled viděl povedenej akční film. Útok na Bílý dům není nic, z čeho by se stala klasika, ale v rámci žánru je to povedené dílko. Roland Emmerich dokazuje, že řemeslo pořád ovládá velmi dobře, i když spektakulární scény plné destrukce mu jsou přece jenom líp, než "pouhé" přestřelky a souboje muži proti muži. Přesto velká spokojenost.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Z trojice filmů je tento jednoznačně nejlepší. Je vidět, že trojice která za celou touhle trilogií stojí, čím dál líp ví co a jak, a na filmu je to vidět. Scénář tentokrát naštěstí (stejně jako druhý díl) postrádá intelektuální žvásty, kterými byl prošpikován první díl. I když se ve filmu pořád jen mluví, rozhodně to není nuda. Teda znám dost lidí, kteří by se mnou nesouhlasili, ale pro ně tenhle film nikdo netočil. Rozhodně nejvyzrálejší film z celé trilogie. Uvidíme, co bude za dalších devět let.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Jen o fous lepší, než byl první díl.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hodnocení se vztahuje jen k první sérii. Překombinovanost, nezáživnost, samoúčelnost (nahota a krev), to vše ve výsledku znamená, že to za moc nestojí. Další série mě nezajímaj.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Co se týká letošních předražených bijáků, je pro mě Pacific Rim asi jedinej akceptováníhodnej film. Ne že by se jednalo o něco, co za pár dní nevypustím z hlavy, ale rozhodně se na film dalo koukat aniž bych se nudil, nebo byl přímo otrávenej. Kupodivu mě neiritovaly akční scény. Kupodivu proto, protože když se Guillermo del Toro někdy v minulosti pokoušel o akci (Blade 2 a Hellboy), okamžitě jsem usínal. Tentokrát jsem se docela bavil. Ale na druhou stranu film zas postrádá napětí a atmosféru, což zase rejžovi vždycky šlo. Zvláštní. Ale i tak jsem spokojenej.

plakát

Poznáš muže svých snů (2010) 

Už jsem viděl horší filmy Woody Allena, ale i lepší. Tento film není nic impozantního, ale obsahuje přesně to, čím mistrův film téměř vždy poznám. Nebo to řeknu jinak, to co mám na filmech Woody Allena nejradší, toho tady je hromada. I když leccos není uplně ideální, ona hravá a uvolněná Allenova atmosféra je tu přítomná od začátku až do konce. Žádné veledílo, ale rozhodně moje krevní skupina.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Filmy od Pixaru jsou pořád o třídu lepší, než naprostá většina ostatní animované produkce. Na druhou stranu jde kvalita filmů Pixaru pozvolna dolů. Oba předchozí filmy (Auta 2 a Rebelka) byli "jen mírně nadprůměrné" a to samé můžu říct o druhejch Příšerkách. Tohle pokračování na první díl rozhodně nemá. Přesto se jedná o příjemnou záležitost, která je zábavná i hravá, ale neobsahuje nic navíc, co kdysi posouvalo filmy Pixaru o level výše. Žádná nezapomenutelná scéna se nekoná a ani tah na bránu není tak intenzivní, jako u prvního dílu. Jedině animace je o mnoho lepší. Děcka budou spokojený, dospěláci už míň.

plakát

Očista (2013) 

Pár kladů by se našlo. Jednak námět je originální, o tom žádná. Taky se jedná o film, kde se podařilo s minimální rozpočtem dosáhnout solidního napětí i atmosféry. To je asi tak vše. Teď zápory. Námět je sice originální, ale nad scénářem už zdaleka tak neslintám. Dějový zvraty jsou občas dost podivný a hlavní hrdinové se chovaj jako naprostý pitomci. Ethana Hawkea nemám rád a Lena Headeyová mě s tím svým zkrouceným úsměvem sere už pěkně dlouho. Nenáročná oddechovka, která sice nepostrádá občasný napětí, ale jako celek bohužel převládá nuda.