Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Při sledování americké road movie o putování hlavního hrdiny po neexistující dálnici 60 plné bizardních míst a svérázných postaviček, mne napadá pouze jediný příměr a to dospělejší bratr Alenky v říši divů. Scenárista a režisér Bob Gale si k mé potěše kromě hlavního představitele v podání Jamese Marsdena vzpomněl i na své staré známé Christophera Lloyda a Michaela J. Foxe, mou platonickou lásku Amy Smart a především v tomto dobrodružství vynikajícího Garyho Oldmana. Jestli někdo tento film nevyděl, tak rychle sjednejte nápravu.

South Park: Peklo na Zemi

South Park: Peklo na Zemi (1999)

Před zhlédnutím tohoto animovaného =chcete-li= muzikálu, pro mě byl seriál South Park pouze pubertální zábavou založenou na sprostých slovech a fekálním humoru. Peklo na zemi mi otevřelo oči a pomohlo k mému pochopení kouzla ironie dvojice Parker & Stone, čímž ze mě udělalo oddaného fanouška. Pět hvězdiček si zaslouží i bezkonkurenční soundtrack.

Simpsonovi ve filmu

Simpsonovi ve filmu (2007)

Díky postupné upadající kvalitě TV seriálu jsem zasedl do křesla biografu s trochou strachu. Kámen ze srdce mi spadl během prvních sekund. Simpsonovi v té nejlepší formě - vypadalo to jako by si v posledních letech partička kolem Matta Groeninga schovávala ty nejlepší věci do šuplíku a vytáhla je právě u příležitosti této filmové události roku, kterou bezesporu přenesení nejoblíbenějšího seriálu na filmová plátna je.

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Tři roky po a zároveň jeden rok před Dobyvateli ztracené archy přináší svatá dvojice Lucas-Spielberg nejtemnější dobrodružství Dr. Henry Jonese, Jr. Režisérem nejméně oblíbené dítko kvůli samé akci a opičím mozečkům postrádá pozvolnější spád předešlého příběhu i jeho celkové kouzlo. To však nemění nic na tom, že se pořád bavíme o Indiana Jonesovy, hrdinovy našeho dětství, a muži v kterého jsme chtěli vyrůst – jen trochu víc brakovějším, ale o to víc humornějším a dynamičtějším.