Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (394)

plakát

Masaryk (2016) odpad!

Český Film? V posledních letech Roden, prcací scény, hudební doprovod jak z bavorských seriálů, zase se prcá, chlastá, epické záběry jak kompars vyšlapává psí hovna, prcáníčko, to maj češi rádi, o tom napíše bulvár a bude škvára...joj, jak říkal německý kolega: viděl-li jsi film, kde se prcá, kecá a nikdo neví o čem byl příběh, viděl jsi český film. Jak můžem rozdávat české lvy, když už nepěstujem ani ty králíky?

plakát

Ben Hur (2016) 

Kdybych pouze zakusil scénu galejníků při olympijské veslařské disciplině, věřil bych, že jde o jeden z nejlepších filmů současnosti. Leč film je plný i dialogů a osobních příběhů, které jdou plynule jak umírající křeček v kolovrátku a filmu neuvěřitelně škodí, jsou křečovité a nápadně odfláklé. Na stranu druhou věřím, že můj milovaný Berkmambetov nemohl natočit film podle svých představ, ano jeho otisk, jeho práce a epické záběry, to vše zde máme! Ale za režisérem musel stát houf kravaťáků s kufříkem dolarů, kteří, ví co je umění a co jak natočit a tak můžou do všeho kecat. Ano, to jsou ti, co za obrázek s nacákanou barvou všemi směry, nebo oranžový čtvereček dají i pět mega, protože to je umění...a proč si to myslím? Protože tato smečka psychopatů dnes řádí v každém odvětví od umění po industriální výrobu. Jediný kdo si nenechá kecat do práce a může si to dovolit je snad Cameron a Spielberg. Bekmambetov bude muset vypít ještě hooodně hořké kávy, než v Hollywůdu natočí svůj velkorzpočťák v opravdu vlastní režii. A já vám říkám, že to bude maso! Do té doby je nový Ben Hur zmrvená brzda Bekmambetova, který brzy šplápne na plyn....snad

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Toto jsou Hvězdné Války! Definice názvu naplněna! Válka nese oběti a na hrdiny nečeká závěrečná fanfára s ohňostroji. Ten film prostě miluju! Darth Vader má málo akce, ale když přijde, přijdou jatka! A tento film jsou hvězdná jatka a je to super!

plakát

Mise nový domov (2016) (pořad) odpad!

Dobrá, odpustíme tu vidlákovskou produkci alá Na Vlastní Oči 1998, je to přece Nova. Odpustíme i vynucené empatie, zpomalené záběry na slzy, záběry do očí (my vás k ničemu nenutíme, ale teď budete smutní, dojatí a žerte naše hovna s mlaskáním!!!) jsou to přece jen smutné lidské osudy a odměnu si zaslouží. Co je ale neodpustitelné je hudební doprovod. Na světě je tolik úžasných songů a posmutnělých melodií a voni tam pustí takový takovou žumpu, že ani nevím co povídají a jen čekám na leoše blijoše: tady evropa 2... A Pergnerová? No fotky z časopisu Leo jsou už vybledlé a ulepkané, je bezva po letech vidět smažku, jak dává moudra.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

To kouzlo a natěšená mánie skončí asi v 10té minutě filmu...Jézusgote, to byli ve střižně na tripu? K čemu výkony herců, nevyužitá zápletka a komando století, když film připadá tvorbu kreténismu a flákačů (vždyť se to prodá jak blbý tak chytrý, tak nač se nažit? Proč jako?!) Styl vyprávění to je nemoc kinematografie, která snad ještě nemá ani název. Další velkou výzvou byl Joker - děkujme čecháčskému kurvismu, není to joker je to KLAUN! díky- Jared se opravdu snažil být opět divný a opět antisypaticky přehnaný a zklamal na plné čáře. Jokerova magie spočívá ve skratech a nevypočítatelnosti, né blbý kérce na čele a hustym kvádru. Né že se chová jak vysmaženec dezertující z odvykačky, to rozhodně není Joker, to je Jared Leto, který si zopakoval roli smažky z filmu Lord of War, jen mu dali umělé zuby. Neuvěřitelné jaký potenciál mají novodobé filmy a jak se k nim všichni tvůrci podepisují: mir ist egal, geld ist geld

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

když ,,národ malých zmrdů,, chce vykonat něco velkého... báječná legrace z našich tuzemských mechanismů od sponzorů po globální politiku -o nás bez nás- nakonec vede k smutnější myšlence: když všichni víme, jak to u nás chodí, proč s tím něco neuděláme? no protože jsme národ malých zmrdů... až na pár jedinců, kteří třeba natočí Kosmo.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Emmerich, který kdysi odstartoval lavinu filmů s tématem my vs emzáci, kde jsme se dočkali od tranformérů, avengers a jiných šíleností, tak ten samý Emmerich mohl téma krásně uzavřít. Místo toho uzavřel svojí kariéru režiséra těžkého kalibru. Umírající miliony lidí, do toho americké úsměvy, pár hlášek, které by jinde vynikly, hodná mimozemská koule, co se neumí ani kutálet natož cokoliv jiného a ano, ten školní autobus s rabínem , ten přece nesmí chybět a sladké vítěství, hurá USA numero uno! Je šílené, jak film se svou demencí funguje, má hlavu, má to patu, ale to i půlka Jedličkovo ústavu. A možná jsem jen špatně pochopil odkaz pana režiséra, který se chtěl vysmát současné americké pop kultuře vše v jednom a vrátit se domů.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

John Sníh a Matka Draků..tyto dvě dějové linky bych ponechal, umí zaujmout, mají atmosféru a smysl a vše ostatní spláchl do hajzlu. Od nehereckého přehrávání a pohledy herců do dálky, když vypráví svůj příběh..výkon jak z Ruského filmu, otravné prcací scény, ohrané politické pletichy a nekompromisní antilogické jednání většiny hrdinů seriálu je známkou vyzrálosti scénáristů alá Tak jde čas. A kdyby to šlo přehlédnout, tak rozhodně né nezvládnuté akční scény z jak z Tureckého akčňáku. Ten fenomenální úspěch GOT však chápu a respetuji. Zvláště v našich končinách, kde právě vzniká Babišovský Kult a seriál Ulice ovlivní následující generace ovcí je Hra o Trůny skvělé kladívko k lobotomii. Nech sa páčí.

plakát

Ve jménu Krista (2016) 

Naprosto pohlcující záležitost. Samotný nápad a příběh vlastně odsoudil film k širokému neúspěchu. Když však zahodíme předsudky, přijde opravdu kouzelná podívaná.

plakát

Silicon Valley (2014) (seriál) 

První série? To byl jeden záchvat smíchu. Průjem geniálních vtipů a skvěle zahrané postavy. Druhá série ze všeho nejvíce připomínala restart té první, stejné problémy, stejné postupy. Vtipu ubývá. Třetí série: to si děláte prdel? restart první série restartovné tou druhou? Postavy dělají úplně ty stejné přešlapy se začínající firmou, první díly doslova serou a nudí, stejná vata...pátým dílem se to zvedá a finiš naznačuje, že čtvrtá série bude konečně úplně jiná a velký posun...nasrat bude to úplně to samí, protože zas má firmu někdo jinej..zase restart...pane bože. a proč mě to tak sere? a proč plný počet bodů? sakra jsem se bavil, stopáž 28minut na díl je o.k., chytře blbě vtipný...ale ten příběh v kruhu mě sere!