Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (186)

plakát

Resident Alien (2021) (seriál) 

Chybí vám autistický humor Big Bang Theory nebo Monka ? Nevadí, přichází kaskadér obličejových výrazů Alan Tudyk a jeho mimozemšťan ztroskotavší v coloradské Horní Dolní. Resident Alien je příjemný mix černého humoru a maloměstských feel good momentů a jako odpočinkový seriál funguje docela dobře, obzvlášť pokud máte slabost pro kanadské přírodní scenérie (seriál se natáčel v okolí Vancouveru), norské domy snů (Harryho chata u jezera je prostě skvělá) a ukecané MILFKY (jejichž dialogy nápadně připomínají pokecy mé ženy s kamarádkami u vína).

plakát

Pluto (2023) (seriál) 

Možná vás zajímá jak by to vypadalo, kdyby nějaký lehce šílený a šíleně nadaný japonec vzal Temný případ a zamíchal do něj roboty, obří roboty, umělou inteligenci a trochu popkornové filozofie. Pluto v kotlíku temného detektivního příběhu míchá moderní ingredience umělé inteligence a věku postpravdy se starou dobrou pomstou podávanou za studena a nenávistí až za hrob a i když to není žádné hluboké filozofování ale spíš připomenutí toho, jací lidé (a roboti :) jsou nebo mohou být, je to zatraceně dobrý příběh s charismatickými a skvěle napsanými postavami. Klidně bych Pluta zařadil po bok klasik jako Akira, Ghost in the shell nebo Watchmen.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Tvůrci Bodies neměli tak velké ambice jako tvůrci Dark a tak si místo tygra osedlali divokou kočku. Což je na jednu stranu dobře, protože se jim finále nerozpadlo pod rukama, na druhou stranu epičnost jízdy tomu odpovídá. Ale bacha,  i tahle číča umí zatnout drápky.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Narazil jsem na One Piece náhodou, když jsem kontroloval, jestli se neporouchal Netflix a neobjevilo se na něm něco zajímavého. A pak jsem se doslova nutil jít spát po prvních čtyřech dílech, abych to netáhl až do svítání. Jo, chci víc naivního Luffyho, chci víc naprosto šílených pirátů, chci s nima prozkoumat celý oceán a najít legendární poklad. V seriálu opravdu dobře funguje chemie mezi naivním Luffym a jen o trošku více vážnějším Sanjim na jedné straně a protřelejším Zorem a pragmatickou Nami na straně druhé. Jen nevím, co si tvůrci počnou s Usoppem, ten nějak nestačí tempu. Záporáci jsou skvostní, lokace japonsky eklektické a mangovsky nereálné a celé to působí dojmem létajícho prasete, které se nemělo odlepit od země, ale přesto to v dogfightu nakládá většině žánrovek posledních let.  Jsem opravdu zvědavý na druhou sérii.

plakát

Rozčarování - Série 5 (2023) (série) 

Závěr Rozčarování určitě není to úplně nejlepší co seriál předvedl, ale je to závěr konečný a definitivní a to je po všech těch zmrtvýchvstání co říct. Nemá cenu rozebírat co se stane a nestane, kolik špatných a dobrých vtipů uslyšíte a uvidíte, tohle je prostě ta poslední pařba s Bean, Lucy a Elfem s epickým finále a poctivým epilogem.

plakát

Silo (2023) (seriál) 

Já moc nevím, přečetl jsem knihy a jako fan service je seriál moc pomalý, nejspíš bych rychleji přečetl knihu než zkouknul seriál a ten nic nového než doslovnou adaptaci nepřináší. Takže jsem to po třech dílech vzdal. Pro lidi, co se štítěj knížek asi dobrý, řekněme *** až ****, ale jak říkám: knihu přečtete rychleji a ilustrace ve vaší hlavě bude vždy lepší než cokoliv co vám nabídne seriál.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Druhý kocour není špatný, ale chybí mu dost k tomu, aby byl skvělý. Příběh má dobrý námět kocoura v botách, který přišel o osm z devíti  životů, ale ten rozhodně není rozpracovaný do nějakého existenciálního dramatu a je jen vehiklem pro další eskapády a hlášky o starých dobrých pravdách, že rodina a láska jsou nej. Eskápady jsou zábavné a občas vykročí směrem k nadprůměru, aby se vzápětí vrátily na bezpečnou půdu dobrého řemesla. Humor je na tom podobně.

plakát

Lov (2020) 

Film roztomilý jako štěnátko.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

V jednom ohledu nejlepší marvelovka od Endgame, v druhém ohledu spolu s prvními Strážci galaxie nejlepší marvelovka vůbec. Zatímco Avengers díly hrají na expandující megalomanské sklony diváka, první Strážci se snaží být a jsou vtipní a druhý Strange hraje na Raimiho hororové spády a je fakt radost zažít odklon od septického Disney stylu.