Reklama

Reklama

Pluto

(seriál)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Psychologický
Japonsko, 2023, 8 h 15 min (Minutáž: 56–71 min)

Předloha:

Osamu Tezuka (komiks), Naoki Urasawa (komiks)

Kamera:

Micuhiro Sató

Hudba:

Júgo Kanno

Hrají:

Jóko Hikasa, Šinšú Fudži, Minori Suzuki, Hidenobu Kiuči, Mamoru Mijano, Rikija Kojama, Hiroki Jasumoto, Kóiči Jamadera, Tošihiko Seki, Hidejuki Tanaka (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Sedm nejmodernějších robotů na světě a jejich lidští spojenci se postupně stanou oběťmi neznámého vraha. A inspektor Gesicht brzy zjistí, že taky není v bezpečí. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (11)

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

O tomto anime jsem nic nevěděl a šel jsem do toho úplně naslepo, a musím říct že se to vyplatilo. Seriál prozkoumává VELICE ZAJÍMAVÉ problémy o životě a vztazích mezi lidmi a roboty, což napomáhá vytvářet originální a zajímavé dialogy mezi danými postavami. Hlavní pointa celého seriálu je pro mě VELICE JEDINEČNÁ a pro mne zatím neviděná a neokoukaná. Na to, že má seriál pouze 8 epizod tak za tu dobu si dokážete VELICE ALE VELICE rychle oblíbit každou postavu, i přes to, že je každá postava úplně odlišná Výrazná je zde také animace, která vyniká i v normálních a klidných momentech kdy si postavy pouze povídají, ale když dojde na akční scény tak se na to moc hezky dívá a jde vidět, že si animátoři velice vyhráli s barvami. URČITĚ ZAJÍMAVÝ KOUSEK, KTERÝ SE VYPLATÍ ZHLÉDNOUT. 9/10 ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Pluto je fascinující anime, které vychází z příběhu z mangy Pluto: Urasawa x Tezuka. Příběh je promyšlený a plný emocí, vytváří jedinečné spojení sci-fi prvků a lidských dilemat. Tato adaptace se nebojí prozkoumat hlubiny charakterů a předvést divákům nejen poutavý příběh, ale i silné vztahy mezi postavami. Jednou z klíčových sil Pluto je jeho schopnost zkoumat témata, jako jsou lidská práva, identita a morálka. Příběh sleduje nejen akční prvky, ale i niterné konflikty postav, což přidává anime vrstvu komplexnosti. Každá postava má svůj vlastní příběh a motivaci, což přispívá k bohatosti celkového světa. Grafický styl a animace jsou působivé, přesně podtrhují atmosféru a emocionální hloubku příběhu. Detaily postav a prostředí jsou pečlivě vypracované, což přispívá k celkovému vizuálnímu dojmu. Hudba a zvukový design jsou dovedně použity k posílení emocí a napětí v klíčových okamžicích. Je to dojemné dobrodružství, které nejen baví, ale také nabízí příležitost k hlubšímu zamyšlení nad otázkami, které jsou aktuální ve světě i v našem vlastním životě. ()

Reklama

fikee 

všechny recenze uživatele

Možná vás zajímá jak by to vypadalo, kdyby nějaký lehce šílený a šíleně nadaný japonec vzal Temný případ a zamíchal do něj roboty, obří roboty, umělou inteligenci a trochu popkornové filozofie. Pluto v kotlíku temného detektivního příběhu míchá moderní ingredience umělé inteligence a věku postpravdy se starou dobrou pomstou podávanou za studena a nenávistí až za hrob a i když to není žádné hluboké filozofování ale spíš připomenutí toho, jací lidé (a roboti :) jsou nebo mohou být, je to zatraceně dobrý příběh s charismatickými a skvěle napsanými postavami. Klidně bych Pluta zařadil po bok klasik jako Akira, Ghost in the shell nebo Watchmen. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Prečo mi to animované seriály z 2023 robia? Najprv Modrooký samuraj a teraz Pluto. Rozbehnú ma skvelým začiatkom a koniec seriálu musím pretrpieť. Prvý diel Pluta je fantastický! Aj slzička ukvapla. Celá tá ľahká ukážka ako sa roboti snažia urobiť niečo dobré v spoločnosti, alebo zo seba urobiť niečo iné ako ničiace stroje je brilantne urobená. V prvom diele je toľko skvelého, že sa dá pozrieť aj viackrát. No a potom? Potom to začne byť trochu ako seriál s týždenným hrdinom. V každom diele je iný mocný robot. A niektoré z nich majú tak vykreslené okolie, že už ani väčšiu násilnú snahu a vyvolanie nejakej emočnej reakcie u diváka tvorcovia vynaložiť nemohli. Rodina, deti, siroty, mladší súrodenci. Choďte do riti s celým tým emočným vydieraním a pátosom. Niektorí tí roboti ani zahynúť nemuseli. Aspoň nie tak, ako zahynuli. Tak proste, keď mám doma rodinu, tak tomu nejdem naproti. Posledné dva diely som vyslovene škrípal zubami pri dementných rozhodnutiach niektorých hlavných postáv. A tie časti, ktoré mali byť akože emotívne boli skôr cringe a ja som si vždy zťažka povzdychol. Plus, neviem, či som to len ja, ale malý robot, ktorý hovorí "mama" je creepy. Celé to nakoniec mohlo byť o polovicu kratšie. Možno dokonca iba celovečerný film a mohlo byť povedané všetko podstatné, bez nutnej repetitívnosti. Naozaj nebolo nutné ukazovať každého robota detailne a preberať jeho život. Chápem, že možno niekto chcel ukázať, aké rôzne osudy majú. Ale toho istého výsledku by ste dosiahli pár vetami v jednej, či dvoch minútach. Naozaj okrem North No2 a asi Gesichta tam nikto iný nepotreboval taký veľký priestor. Ale v pohode. Dám tomu nadpriemerné hodnotenie, pretože ide o výnimočný počin a hádam do budúcna budeme mať viac takýchto seriálov, ktoré ale nebudú plné hlúpostí. Atom je naozaj cool postava z konceptuálneho pohľadu. Páči sa mi jeho dizajn oproti naivne vyzerajúcemu Astro Boyovi. Najzábavnejšia postava je ale aj tak cynický Brau1589. Toho origin story by som si pozrel. ()

W.Goldfinch 

všechny recenze uživatele

Nemám slov...Strhující, komplexní, humanistická nádhera, která je i přes množství postav snadno čitelná. Tvůrci s ohromnou lehkostí dokáží v divákovi vzbudit emoce, aniž by se snížili k nějakému citovému vydírání. Seriál s každým dílem nabývá na intenzitě a samotný závěr jsem sledoval úplně bez dechu. Díky oldschoolově působící animaci a velkolepé hudbě je Pluto velice filmovým zážitkem a řadí se tak k jednomu z nejlepších anime, se kterými jsem měl tu čest. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama