Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 261)

plakát

Trosky (2008) 

Ddongpari je filmem, který si nebere servítky a ukazuje surovost i beznaděj vymahače dluhů a těžký život dívky, která vyrůstá bez matky. Propojení těchto dvou osudů hlavních postav vyústí v dramatický konec. Z počátku jsem měl velké rozpaky, občasná chaotická kamera a přehrše nadávek pro mě bylo netradiční představení. Ovšem druhá polovina začne rozkrývat spletitý příběh drsných osudů.

plakát

Jméno růže (1986) 

V temném středověku, kde moc a bohatství střeží zakázané poklady historie a pokroku, dojde na opatství benediktinů k záhadnému úmrtí. Zrovna ve stejné době se na tomto opatství koná koncil, kterému má být přítomen i mnich William z Baskervillu, který svou touhou po odpovědích a svou nekrotnou intuicí a čistým rozumem začíná rozkrývat spletitou síť otázek i odpovědí o této záhadě.

plakát

Bajkeři (2017) 

Zvláštní slepenec, který se snaží být něco mezi rafťáky na kolech, kameňákem s trapnými hláškami a to vše obohaceno bezduchým příběhem, který je okořeněn modernou. Bohužel u Snowborďáků, Rafťáků nebo i u Špuntů na vodě to fungovalo, zatímco zde ne, alespoň pro mě.

plakát

Operace Flash Point (2007) 

Donnie Yen v roli osvědčeného, ale nekompromisního policejního komisaře Ma Jun(a), který vyšetřuje Vietnamský gang 3 bratrů. Jeho parťák, který se infiltroval mezi pašeráky získá cenné informace o této organizaci, díky kterým se dostane do ohrožení života a Ma Jun, tak musí ochránit nejen svého kolegu před pomstou, ale i vyřešit případ. Závěrečná bitva i hudba se povedly.

plakát

Red Force (1986) 

Ač se jedná na dnešní poměry pro některé o nepochopitelný oldschool s naprosto strašným dabingem a zjevnými filmovými chybami, nese tento film svědectví doby, ve které byl natočen. Akcí nabytý film o pomstě i přátelství, který spojí 3 neznámé osoby v boji proti zločincům, se super znělkou.

plakát

Zóna smrti: Čas odplaty (2015) 

(NE)Pokračování Zony Smrti 2 se nese v duchu kriminálního případu, který vyšetřuje obchod s lidskými orgány začínající v Číně a zároveň sleduje příběh dozorce v Thajské věznici, který se snaží zachránit svou dceru, trpící těžkou formou leukemie. Osudy hlavních postav jsou více provázané než si možná na první pohled zdá. Asi jsem čekal od tohoto filmu více, než jsem dostal, ale něco mi v něm prostě chybělo. Hudební doprovod byl velice povedený. Nemůžu se zbavit pocitu, že jsem viděl mix třech filmů z Thajska, Číny a Jižní Korei.

plakát

Mládí v hajzlu (2009) 

Vypadalo to na docela zajímavý snímek, ale duše pubertálního klasika s rozdvojenou osobností se sklonem k pyromanii, mi přišla přeci jen už přes příliš.

plakát

Velký Kavkaz (2014) (TV film) 

Od zasněžených vrcholků vysokých hor, přes údolí plná zeleně a života, až k pouštním dunám, taková je krajina Kavkazu, bohatá, krásná a nezkrotná, lezící na hranici mezi Evropou a Asií.

plakát

Můj rok mezi losy (2015) 

Dokument ve kterém se fotograf a dokumentarista Hugo Kitching rozhodl zmapovat život losů během jednoho roku v malebné a kontrastní krajině skalnatých hor v Národním parku Jasper, ve které budeme sledovat dvě matky společně s jejich potomky. V dokumentu je mnoho informací ze života losů, ale i informace o současné situaci losí populace.

plakát

Su toulavý pes (2000) (TV film) 

Máme spoustu vynikajících a zajímavých lidí a pak Jan Pivečka, český švec, který svým umem dělal čest svému jménu, dokázal zachránit několik podniků a procestoval téměř celý svět je rozhodně zajímavou osobností českého odhodlání a šikovnosti.