Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (1 728)

plakát

Děvjatajev (2021) 

Neuvěřitelné na tom je, že útěk je popsán hodně přesně - člověk by čekal, že zrovna toto bylo výrazně zdramatizováno, ale není. Respekt! Také následky a přístup Rusů jsou popsány realisticky (celkově je film nečekaně realistický). Proto 4*. Bez velkého přemýšlení. Trailer.

plakát

Honba za diamantem (1984) 

Nostalgické béčko, které kdyby někdo natočil dnes, bylo by to kopírování. Je to svým způsobem laciné (prosekávání “džunglí” mezi banánovníky), nicméně má to i po letech určité kouzlo a chemii. Pamatuju, jak jsem se bavil, když jsem to coby puberťák viděl v kině poprvé.

plakát

Tora! Tora! Tora! (1970) 

Přesné i jako dokument. Kdysi dávno jsem tento film už viděl, vůbec není ale zlé si připomenout.

plakát

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) 

Smutně krásný a zvláštní film. Intimní v tom, jak se dostává hluboko. O okupaci Normanských ostrovů jsem slyšel, i tak jsem si však nebyl jist, co dostanu. Zvláštní vyprávění, v dnešní době ne zcela uchopitelné. Oceňuji, že se tvůrci rozhodli nenatočit film pro masy. Představuji si, že podobně jako Juliet, která napsala knihu jen pro pár nejbližších přátel, i oni chtěli udělat film jen pro ty, kdo ho ocení a vyprávěli příběh proto, protože cítili, že by měl být vyprávěn.

plakát

Potulný samuraj Kenšin: Počátek (2021) 

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer.

plakát

Gekidžóban Made in Abyss: Fukaki tamašii no reimei (2020) 

Rozumím, že bylo třeba se s touto dějovou linií vyspořádat, nemohu si však pomoci, příšlo mi to víc statické, než seriál. Na můj vkus se moc mluvilo. P.S. Dceři se velmi líbila hudba.

plakát

Potulný samuraj Kenšin: Konec (2021) 

Škoda je, že děj ztratil svoji výbušnost a jiskru. Z Kenshina je cítit únava, což mi však u osoby nevadilo a možná to tak má být. Pozitivum je příběh vytvořený tak, aby se s prequelem kruh uzavřel. A ano - jsou tam všechny postavy, které milujeme a které chceme vidět.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Trochu slabší 3*. Zajímavá myšlenka, ale nechytlo mě. A čekal jsem, že tam bude víc ta sexi vojačka, která mluvila na stadionu.

plakát

Black Widow (2021) 

Docela se mi líbilo. Jednak kvůli i ostatními vychvalovaném obsazení (David Harbour je můj oblíbený herec, Florence Pugh překvapila zajímavým charakterem), jednak proto, že civilnější pohled na Black Widow prostě není zlý. Jinak nekompromisní postava je začleněna do nitra rodiny, občas ztrácí iniciativu a ukazuje lidské city.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Možná nejzábavnější film letočního roku. Některé hlášky mají potenciál stát se nezapomenutelnými. Viděl jsem 3x :).