Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (89)

plakát

Znamení (2002) 

Chvílemi slušná atmosféra, dobří herci, ale z většiny velmi nudné.

plakát

Spy Game (2001) 

Poměrně chytrý, ale velmi nepravděpodobný scénář. Klipová režie značně zvyšuje dynamiku, ale stejně to nezakryje příliš velký podíl statických záběrů v jedné a té samé místnosti. Na dojem, který se podle mě ten film snaží vyvolat, je příliš dlouhý. Pitt s Redfordem tam pasují skvěle. Celkově bych řekl, že to je jen průměrné, ale na druhou stranu se to alespoň trochu liší od většiny.

plakát

Údolí stínů (2002) 

Velmi patetické válečné drama, které je celkem kvalitní, ale na druhou stranu je obsahem naprosto všední. Velkým tahounem je herec Gibson. Ale jinak to zapadá do řady takových těch typicky amerických válečných filmů, po jejichž shlédnutí zadávám "format mozek: "...

plakát

Osudový dotek (2004) 

Skvělý nápad, silná atmosféra, solidní herci (Kutcher překvapil), dobrý soundtrack, efektní kamera. Prostě film který mě na hodinu a půl vtáhnul do sebe a dal mi vydechnout až se závěrečnými titulky. Byl velmi efektní. Co bych ale vytknul je přeci jen viditelná plánovitost, vykonstruovanost. V druhé půlce trochu docházel dech. Přesuny v čase fungovaly stále stejně spolehlivě, navíc tam byly některé logické problémy... Myslím, že se z toho nápadu dalo vytěžit rozhodně víc. Ale jak říkám: na první shlédnutí je to dost silný zážitek a hlavně to celkově vybočuje z nudného zástupu většiny filmů.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Ta naivita byla úsměvná. Skvělá hudba. Některé scény vypadaly velmi pěkně, jiné byly naprosto směšné.

plakát

Téměř dokonalý zločin (2000) 

Tenhle film nemá ani moc dobrý scénář, ale co se mi na něm líbilo, byly opravdu zajímavě vizuálně provedené snové scény a vidiny hlavní hrdinky. Ty pěkně podporovaly atmosféru a byly skvěle rozesety napříč příběhem. Druhým mohutným pilířem úspěchu je nikoliv téměř, ale naprosto dokonalá Cate Blanchett. Já jsem si nemohl pomoct, ale opět jsem v ní chvílemi viděl božsky krásnou Galadriel. Ona se pro podobné role skvěle hodí. Má neuvěřitelně inteligentní pohled. V této mě navíc překvapila tím, s jakým citem se dokázala vžít do duševně křehké a skromné ženy, což pro mě trochu kontrastuje s jakousi vznešeností a aurou moci, která naopak vynikla v roli elfky. Ale i ostatní herci byli dobře zvoleni a zahráli dobře. V paměti mi nezůstala osamělá Cate, ale i nepříjemně psychopatický Ribisi, přesvědčivě brutální Reeves a další. Asi největší slabinou filmu je opravdu scénář, a to hlavně předčasné odhalení vraha, které však v mých očích naštěstí naprosto přebilo odhalení Katie Holmesové :-)

plakát

Déšť (2001) 

Velmi zajímavá vizuální stránka doplněná pěknou hudbou je na filmu to nejpovedenější. Příběh sám je naprosto banální, spíše jde o pocity a nálady. Zajímavý je kontrast mezi uklidňujícími obrazy novozélandské přírody, hrajících si dětí a tančících lidí a tíhou toho, co se ve skutečnosti děje. Je to taková deprese z ničeho. Film působí lehce jako peříčko, vznášející se v jarním vánku, které však v závěru dopadne těžce, a zanechá hlubokou ránu. Pokud máte melancholickou náladu a chcete se jen nechat kolébat na pomalých vlnách spleenu, je to film pro vás. Pokud na tohle člověk není, tak je to lepší než počítání oveček :-)

plakát

Hannibal - Zrození (2007) 

V podstatě obyčejný film se slavnou nálepkou. Pochválil bych Gasparda Ulliela za herecké výkony. Z filmu byla chvílemi cítit ona "hannibalovská" zrůdnost, ale na druhou stranu tam byly i scény, které zřejmě nechtěně vzbudily lehký úsměv.

plakát

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) 

Zatím nejlepší Potter. Já v tomto filmu vidím velkou změnu oproti dvěma předchůdcům, změnu k lepšímu. Vyhovuje mi, že je to natočeno i pro někoho jiného než pro malé děti. Temnější atmosféra Potterovi vyloženě sluší - například scény s mozkomory jsou velmi sugestivní. Ale to není všechno, vůbec celý film dýchá jinou atmosférou. Třeba takový let na Klofanovi je opravdovou lahůdkou pro oči fantasy nadšence (šílence:). Herecké výkony neoslní, ale jsou rozhodně solidní. Na fantasy filmech vlastně většinou ani nehledám oslnivé herecké kousky, raději se nechávám pohltit atmosférou, fantaskním světem a všemi jeho kouzly. Jen tak dál, jen tak dál.

plakát

Červený drak (2002) 

Mě se to líbilo. Základem byl slušný scénář. V podstatě celou dobu to mělo spád a napětí - nenudil jsem se. Velký kus práce odvedli skvělí herci. Ralph Fiennes byl naprosto geniální psychopat a Anthony Hopkins podle mě opět nezklamal. Myslím, že na to, jak málo dostal prostoru, byl velmi výrazný - ten jeho křivý, bestiální pohled byl opravdu mrazivý. Stručně řečeno jde o film se solidním scénářem, elitními herci, skvělým soundtrackem a poměrně slušnou atmosférou - co víc si přát? Na druhou stranu mě místy trochu zklamala kamera, byly tam některé zbytečné záběry. Také mě napadají některé logické nesmysly, ale tomu se vyhne jen málokterý film.