Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 643)

plakát

Mastnej škrtič (2016) 

Tohle je opravdu MEGA úchylárna, kterou s největší jistotou už v životě neuvidim. Těžko vydržet pohled na tři takhle bizarní existence, které však u diváka nevyvolají smích, soucit ani lítost, nýbrž jen hnus a trapnost. Pokud vám teda nevadí dědek s velkym chujem, jeho retardovanej synátor, tlustá mařka s bobrem a povadlýma kozama, pojídání očních bulv a celkově fekální humor. Takže za co ta hvězdička? Za hudbu: je sice otravně monotónní, ale neuvěřitelně vlezlá a dost možná si jí budete nějakou tu chvíli v duchu broukat, než usnete. Anebo vám z ní praskne hlava.

plakát

Noc démonů 2 (1994) 

Angela je velmi společenský (ne)tvor, takže si svůj další Halloween rozhodla užít tentokrát i mimo svůj barák. Bohužel si pro svou malou a stále živou sestřičku musela dojít až na církevní kolej, kde tvrdě narazila na akční sestru Glorii... První polovina je celkem zasekaná a poměrně dlouho trvá, než se rozjede. Naštěstí je tu dost koziček. Jenže po návratu do legendárního Hallova domu se strhne slušná vlna roztodivných masek a speciálních efektů, kde velkou roli hrajou roztékající se démoni a přerostlý chřestýš. Pokračování Noci démonů zkrátka pokračuje v poetice prvního dílu a stále tak vypadá jako produkt osmdesátek - o něčem takovym se následující a jen o tři roky mladší trojce může nechat zdát.

plakát

The Butterfly Room (2012) 

Poněkud nešťastně sestřihaná a příběhově i dost pitomá záležitost, ale i tak je to dost zajímavá guilty pleasure, kterou po celou dobu táhne minimalistický, ale působivý herecký koncert nekorunované královny hororu Barbary Steele. Díky její kreaci sousedky od vedle, která nesnáší černochy, zato miluje malé holčičky a doma skrývá bizarní tajemství, tak odpustíte filmu i ten soft thrillerový kabátek. Co však fandové klasiky žánru určitě ocení, je festival dnes už polozapomenutých hvězd: kromě Joea Danteho a Raye Wise se tu objeví i holky, co se svého času snažily zastavit Freda Kruegera, Jasona Voorheese nebo vidláky z I Spit on Your Grave. Vsadim se ale, že většinu z nich nepoznáte :)

plakát

The Witches (1966) 

Pokud chcete vidět ten nejsrandovnější rituál čarodějnického sabatu, dost možná ho uvidíte právě tady. Jinak je to spíš průměrný, i když příběhově celkem povedený Hammer, kterému však podkopává nohy vyloženě pitomé finále.

plakát

Zahaleni stínem (2016) 

Za mě spíš průměrná duchařina, která mě nalákala na svoje "exotický" prostředí Íránu a výskyt djinnů. Bohužel, jeden z nich se tu objeví jen v několika vteřinových sekvencích, což dohromady udělá asi minutu. Tady se totiž hraje na psychologický housle, co navíc trochu skřípou. Životem zklamaná matka, co se nechce odstěhovat i navzdory probíhající válce, a její malá dcera, která je až neuvěřitelně fixovaná na svou panenku: to nejsou zrovna charaktery, jimž by člověk fandil. Rychle se zhoršující podmínky navíc avizujou další faktory: bomba v obejváku, prchající sousedi, úbytek spánku a navíc hysterická dcera, co přijde o hračku - fňuk, fňuk! Řikám vám, tohle je peklo samo o sobě i bez djinnů. Ale abych nebyl žid, tak asi dva bubu výjevy celkem solidní, jinak tady toho moc nenajdete. Škoda.

plakát

The Perfect Husband (2014) 

Vědět, že z Perfektního manžílka se vyklube takhle hysterická píčovina, mažu ho z útrob noutbuku rychlostí Dáši Havlový. Nervy mám jenom jedny a ne zrovna přímo ocelový, ale mám dojem, že ty na tom budeš podobně, čoveče. Samozřejmě jsem nečekal italskou Válku Roseových, ale tohle je zkrátka moc. Tenhle nízkorozpočťák je vlastně pouze hlasitej koncert pro jeden mentálně nevyrovnanej páreček, jehož tvoří "kapánek" zhrzenej labil a totálně frigidní kráva, což už samo o sobě je zaděláno na pořádný peklo. Jenže 50 minut se tu pouze pindá a podezřívá ze šukacího vedlejšáku, než konečně dojde na nějaký násilí. Ale co ti budu povídat, ani těch pár useknutejch prstů, vypíchnutý očíčko, znásilnění na doggystyle nebo závěrečnej twist to za ten ušní teror vůbec nestojí. Takže vymazáno, zapomenuto a jedem dál.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Pokud prskáte smíchy spíš u South Parku než u Pixaru a radši pohoníte u mezirasový bukkake než sledovat Danielu Steel, Buchty a klobásy budou přesně pro vás. Tohle je totiž zvěrstvo, který neuvidíte ani v lecjakym HC pornu. Pokud čekáte, že vulgární mluvou to začne a pojídáním hlavních hrdinů skončí, tak jste pěkně na omylu. Nápady se to tu opravdu hemží. Kde jinde uvidíte postavičky, jako jsou nadrženej pičifuk, co po vykouření džusíka dostane chuť na krev, rozšlapanou žvejku na vozejku ala Stephen Hawking, bagetku vyžadující do sebe zasunout nějakej ten párek a třeba i tu Milfku s viditelně zařízlou kundou. Samozřejmě nesmí chybět pár citací jinejch filmů (třeba Zachraňte vojína Ryana, Terminátor 2 a jiné). A když filmu ke konci už pomalu dochází dech, totálně vás oddělá závěrečnej grupáč, kde kromě všemožných polízanic, šukaček a znásilňovaček dojde i na slaninu prstící plísňák. Tak tak, zkrátka drsná zábava, nic pro jemný dušičky.

plakát

Smrtonosná past 2 (1990) 

Tahle letištní past je snad ještě smrtonosnější, než ta první v mrakodrapu. Nepřibylo jen množství mrtvol na metr čtvereční, ale hlavně krvavých chuťovek jako jsou třeba ukousnuté prsty nebo rampouchy v oku. John McClane zkrátka miluje Vánoce. Nejkrásnější svátky v roce si totiž neumí představit bez hromady rvaček a přestřelek a hlavně bez vánočního stromku ověšeného mrtvolami teroristů. Není divu, že pokračování osudů největšího smolaře akčního filmu se nese v klasickém balení "všeho víc", bohužel už ztrácí tu nezaměnitelnou klaustrofobickou příchuť. Pořád ale skvělá pecka.

plakát

Kvílení (2016) 

Dlouhý to je, ale pořád je to pekelně hutná bramboračka, v níž se mísí kriminální thriller, jemnej humor a zaklínačskej horor, jak ho rád preferoval Hong Kong zejména v 70. a 80. letech. S přihlédnutím na to, že tu významnou roli hrajou šamani, halucinogenní houby a jeden Rohatej, mohl by se tenhle vál zdát jako přeplácanej, ale věřte, že příběh ve vážný rovině nejen funguje, ale postupně i skvěle graduje a po ne zcela jasnym závěru dokonce škemrá o další nášup.

plakát

Phantasm V: Ravager (2016) 

Sakra, tak tohle bolelo. Z Reggieho se nám stal stařeček v pyžamu a papučích - to se vzhledem k jeho věku dá celkem pochopit. Horší je však skutečnost, že pokročilá demence ho nutí stále a dokola bojovat proti Tall Manovi a jeho ďábelským přisluhovačům i přes to, že se nachází v důchoďáku. Sorry za mírnej spoiler, ale čtenáři jistě rádi odpustí. Pro fandy téhle dlouholeté série je fajn vidět všechny (doslova a do písmene) starý ksichty zase pohromadě a naposled si užít těch pár lítajících odšťavovačů mozkoven, ale tim to dost možná končí. Nehezký CGI boří původní minimalistickou náladu a každičkou zajímavější scénu naruší otravný přepínání mezi realitou a přeludy. Takhle si konec prostě nepředstavuju. Takže mě omluvte, vážení. Jdu si dřepnout do koutu, brečet jako beruška a zkusim si vymyslet vlastní, lepší konec.