Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama

Oblíbení režiséři (10)

Steven Spielberg

Tohle je zkrátka mistr svého řemesla. Natočil hodně moc povedných filmů, které se pro mnoho lidí stali nezapomenutelnými. Nejvíce se mi na něm líbí to, že dokáže natočit film efektně, ale hlavně i pro nezaujatého diváka. Rozhodně jsem nebyl fanda dinosaurů, ale Jruský park mě docela nadchnul. Občas sice nějaké kousky tohoto mistra selžou, ale jak se říká- I mist tesař se někdy utne.

George Lucas

Asi nejlepší režisér sci-fi. Jeho star wars je prostě klasikou v rámci žánru. Dokázal vytvořit neuvěřitelně věrný svět, který oslovil spoustu fanoušků na celém světě. Pan Lucas určitě udělal dobře, že vypustil na svět nápad neohroženého archeologa Indiana Jonese, který pro mě i dnes zůstává nejoblíbenějším dobrodružným filmem.

Peter Jackson

Pan Jackson na filmové plátno přivedl především krásný příběh ze středozemě, který mě nadchl ve všech směrech. Hezký děj, věrný svět a také klasický boj dobra a zla ve velmi povedeném filmu, který ja nabitý špičkovými efekty. Jeho další rádoby trhák King Kong na mě zapůsobil dost rozporuplně.

Frank Darabont

Skvělý režisér, který má na svědomí filmy jako třeba Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle a Mlha.

Clint Eastwood

V poslední době vypouští tento veterán na svět jeden lepší film než druhý. Mám ho v topce především za Gran Torino, Million dollar baby, Dopisy z Iwo Jimy a za Invictus: Neporežený.

Ridley Scott

Režisér, který natočil skvosty jako třeba gladiátor, černý jestřáb sestřelen a americký gangster.

Christopher Nolan

Pan Nolan sice nenatočil zas tolik filmů, ale důkázem jeho výborné práce je jeho kompletně červenající se filmografie :-)

Tim Burton

Jeho filmy jsou vždy sice pochmurné a depresivní, ale na druhou stranu mají nezaměnitelnou atosféru, kterou žádný režisér neumí tak dobře podat jako právě Burton...

Karel Zeman

Asi nejlepší český režisér, který natočil před tolika lety skvělé filmy, jako třeba cesta do pravěku. Všechny jeho filmy obsahovali vynikající avšak jednoduché triky, které daleko předběhli svou dobu.