Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Tento seriál je prostě skvělý a nezapomentulený - deset dílů popisujícíh příběhy roty E, která prožívá nejvýznamnější operace druhé světové války jako třeba operaci Market garden či operaci Overlord (den D). Neříkám, že všechny epizody jsou perfektní, (Nejvíce jsem si oblíbil díly - 2, 3, 4, 7 a 10) ale v celku na mě tento seriál zapůsobil skvělým dojmem - spoustu momentů a příběhů se mi vrylo do paměti. Jediná vada na kráse byla snad jen v počeštění, kdy pan Táborský daboval asi čtyři lidi...to je ale pouhý detail takže maximální hodnocení je zde zcela na místě. S přirovnáním 10 hodinový Ryan zcela souhlasím a s naprostou jistotu musím říct, že těžko najdete profesionálnější válečný seriál...10/10. Na závěr dvě malé vsuvky - Všimli jste si malých rolí dnes velmi známých herců? - Fassbender, Hardy, McAvoy, Pegg. Doporučují přečíst i knihu Bratrstvo neohrožených od pana Ambroseho a taky tento dokument - Společně vytrváme - členové Bratrstva neohrožených. Pacifik mě až tak moc nedostal a uvidíme jak dopadne nový projekt Masters of the air...

Mandalorian

Mandalorian (2019)

První hraný seriál ze světa star wars se velmi povedl (což se nedá říct o nové filmové trilologii, která dopadla spíše průměrně). Z toho plyne jasný vzkaz pro Disney - This is the way. Sympatické postavy - včele se (ze začátku) zásadovým Mandem. Většina dílů měla spád, k tomu přidejte několik fajn odkazů na filmovou ságu. Škoda jen kratší stopáže dílů v první sérii. Mandalorian doporučuji určitě všem skalním fanouškům hvězdných válek - Pro mě spokojenost a za první super řadu to vidím na 8/10, za druhou ještě o level lepší dávám 9/10, za třetí (pro mě jasně nejslabší) řadu dávám 7/10 a tím vracím celkové hodnocení na 4* - I have spoken.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Nevěřil jsem, že se k tomu ještě někdy dostanu, ale nakonec jsem tento seriál, který jsem začal sledovat zároveň se svým studiem na vysoké škole, i dokoukal. The Walking Dead měl své vrcholy a (především ke konci) i pády - na tom se asi shodneme všichni, ale myslím si, že si seriál našel spoustu fanoušků po celém světě. Objevilo se tu několik dobrých záporáků ale bohužel i pár špatných, do toho i nějaké známé tváře. S tímto serošem jsem zkrátka strávil kus svého života, hrál jsem i docela povedené video hry od Telltale games a TWD jsem si oblíbil, ale jak říkám, bylo už na čase vše konečně uzavřít (navíc za mě docela podařenou a emotivní závěrečnou epizodou). Projektů okolo tohoto univerza je naplánovano ještě docela dost, tak uvidíme časem, jestli to bude spíše důvod k jásotu nebo zdali půjde více jen o pouhé ždímání docela slavné komixové značky...S1=90%, S2=65%, S3=75%, S4=75%, S5=70%, S6=70%, S7=75%, S8=60%, S9=70%, S10=75%, S11=80%.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Povedený seriál těžící především z výborného retro vykreslení 80tých let. Pár věci je tu trošku nedomyšlených (nechci spoilerovat) nicméně seriál díky skvělým herekým výkonům a napětí, které cítíte u každé epizody (nejlepší byla podlě mě epizoda číslo 3) stojí za zhlédnutí. Seriál navíc při pohledu na 4 mladé chlapce ve člověku evokuje příjemný pocit, díky kterému by se zase rad vrátil do dětských let. Už se moc těším čtvrtou sérii...9/10.

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

Návrat kultovního Ashe z armády temnot či lesního ducha jsem velmi očekával a zatím jsem spokojen. Jsou tu dobré hlášky, kupa krve a drží se to ujetosti, která byla pro armádu temnot tak typická, po shlédnutí všech tří sérii pro mě za 8/10.

Spartakus

Spartakus (2010)

Dlouhé tři roky jsem trávil čas s tímto seriálem a teď je konec. Spartacuse jsem si skutečně oblíbil a těšilo mě, že s každou řadou šla kvalita nahoru. Někomu třeba vadilo množství krve, která tu protekla či neustálé orgie, ale každému se prostě líbí něco jiného. U mě si jednoznačně Spartacus místo v topce zaslouží za velmi zdařilé zpracování pro mou maličkost druhého nejatraktivnějšího období historie (po druhé světové válce)...1. série=75%, 2. série=80%, 3. série=85%

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Perfektní sitcom pro celou rodinu, který mám hodně rád i dnes. Měl jsem v oblibě prakticky celou tuto rodinku, ale jednozačně nejlepší je Cody. Seriál při jehož sledování se hlavně pobavíte, ale i někdy poučíte. Od doby co kvůli prolémům v osobním životě odešel ze seriálu Codeman šla úrověň docela dost dolů, takže těm hercům co se tuhle postavu snažili nahradit jsem jejich úkol rozhodně nezáviděl...9/10.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Prostě pecka mezi seriály. Vynikající český dabing, super postavy ze Springfieldu... je toho prostě hafo. Chyby tu prostě nejsou. Každý díl je dobrý a u každého se člověk zasměje...Jasných pět hvězd.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Tak tohle je prostě britská klasika. Mr. Bean je postava, která mě vždycky zaručeně rozesměje. Spousta nezapomenutelných epizod, třeba v kině nebo na bazéně - prostě je toho moc. Ale pořád se na to dá koukat, i když to člověk praktický zná nazpaměť. Tato postava bavila generaci mých rodičů, tu mou a věřím, že bude bavit i další generaci a to samo o sobě hovoří za vše...9/10.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Hodně zdařilý a vtipný seriál plný absurních situací (prostě typický britský hůmor jako vyšitý), které mě vždy zaručeně rozesmějí. Dokonalé postavy - hlavně kulhavý gestapák herr Flick, Talián nebo pomatený policajt (bodré podoledne :D). Ke konci už se obsah epizod docela opakoval, ale jinak jsem se velmi bavil a celkově tento seriál, který mimochodem měla ve velké oblibě i královna Alžběta II, dávám pěkných 80%.