Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (533)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Strašně dlouhý, ale přesto po většinu doby zábavný. Malinko jsem cítil závan zlatých nekorektních časů a vzhledem k tomu musím vyzdvihnout postavu Rona Perlmana. Málokdo už v dnešní době najde odvahu ocenit bílý lid makající v potu tváře. Prostě stará škola, jiná generace. A to já cením. 😁

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Tak to je unikum. Film neobsahuje snad jedinou scénu, u který bych si byl schopnej říct "Jo, tak tohle by se mohlo stát". Celý je to děsně hloupý a nesmyslný a nejhorší na tom je, že se to tváří vážně. Mám mírný pochopení třeba pro fandy tuningu a závodních aut, že tohle můžou olajkovat, ale na druhou stranu, pornografickou tvorbu budu mít vždycky za podřadnej shit, přestože miluju krásný kozatý holky. No way!

plakát

Svatyně zla (2013) 

Kdybych kdysi neviděl Guyana Tragedy, tak možná. Takhle to pro mě byla hrozná nuda. Ale ať tak nebo onak, v každým případku je to nejslabší věc od Westa.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

No, trochu se za tu trojhvězdu v hodnocení stydím... Jde totiž o ukrutnou klišoidní pitomost, od začátku do konce. S přimhouřeným okem však oceňuju tu totální jízdu plnou napětí a fakt dokonalej vizuál. Je to prostě úsměvně primitivní, ale opravdu akční nálož.

plakát

Pearl (2022) 

Ti West je naprosto brilantní filmař, výhradně horrorovej tvůrce a můj oblíbenec. A to je asi právě to, proč jsem měl malinko problém s jeho Pearl. Těšil jsem se na režisérem tradičně velice pečlivě připravovanou hrůznou atmosféru. Místo toho jsem se dočkal nevyprofilovanýho výtvoru, kterej sice měl obstojnou dobovou a částečně country náladu a určitě ho herecky slušně táhla Mia "babyface" Goth, ale bohužel, postava Pearl mi přišla nedotažená a vlastně bych v její roli rád viděl někoho jinýho, než dvojnici Maxine z X (přestože vím, že v X má jít hlavně o podobnost těch dvou). Když k tomu přičtu zmíněnou absenci horrorový gradace příběhu, tak mě West tentokrát zklamal.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Možná už to ten Maor s nadsázkou (hlavně na účet Hromovládce) trochu přehání, zatím to ale jakžtakž koušu. Všeho moc v některejch případech prostě škodí a v novým Thorovi je hlavně v první polovině humor hodně na sílu. Ale i přesto se některý vtípky řádně vyvedly (Jane Fonda/Jodie Foster). Příště prostě ubrat na zbytečných parodiích, přidat třeba na zápletce a bude to úplně super.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Abych to tak nějak shrnul: Během celýho filmu jsem litoval toho, že jsem si to pustil.

plakát

Blaženost (2021) 

Klasicky snivý Cahill se svými paralelními Vesmíry a jeho první opravdový sci-fi. Žádná revoluce, ale za mě příjemnej kus, s asi trochu nepopulárním mlhavým koncem. Škoda, že režisér svými předchozími inďárnami vstoupil až moc do povědomí a polapil ho zazobanej Bezos, protože neznámá dvojice v hlavní roli by tomu slušela určitě víc. Owen mi ani tak nevadil, zato s paní Hájkovou neměli kluci moc šťastnou ruku, obzvlášť co se výkonu týče. Avšak musím uznat, že se na ni i v jejích pětapadesáti náramně příjemně kouká, když se upraví nebo předkloní.

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

Obyvatelé Haddonfieldu, včetně členů tamního IZS, jsou tak nepředstavitelně nemožní, že si vlastně všechno to utrpení zaslouží. Strašně pitomý město.

plakát

Dobrý doktor (2017) (seriál) 

Season 1+2: Na seriál tvůrců Dr. House (což je sakra znát) se dobře kouká, hrají v něm jen samí sympatičtí lidé a má to tempo, tak si teď jen postěžuju, co se mi nelíbí. __ Po pár dílech mi bylo jasný, že jedna sezóna bude stačit. Civilní dějová linka hlavních hrdinů je vlastně jen okrajová a koukat pořád dokola na většinou geniálně řešený operace s nějakou nečekanou komplikací mě prostě dlouho bavit nebude. Navíc, s autistou v hlavní roli bych si představoval víc zábavy než jen vesměs to, že má problém se sociálnem a blbě chápe sarkasmy a ironii. Zato si užijeme drahně klišoidních momentů a srdceryvných scének s (téměř bez výjimky) velice uvědomělými pacienty. No a protože je to seriál Netflixu, musíme si prakticky v každým díle povinně projít školením o tom, jak to mají ženy ve stále ještě(!) patriarchální společnosti těžké, zakusit utrpení transgender lidí, noblesních afroameričanů nebo muslimů, zatímco prakticky jediná záporná postava z ulice, která při loupežném přepadení obchodu postřelila návštěvníka, byl bílý neonacista. Jak typické, že? Zajisté. Obzvlášť v San José, California. 🎪