Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (765)

plakát

Rituál (2006) 

Kam se poděly nahotinky, falické symboly a biblické halekání? Místo toho tu Cage dává nakládačku ženskejm, zmateně pořvává na všechny strany a pokouší se ronit krokodýlí slzy. Já být režisérem, tak ho nechám zaživa upálit. A být takový fušer jako LaBute, tak do těch plamenů hupsnu taky ..

plakát

Rituál (1973) 

Moment, kdy se film muzikálově rozezpíval, mě trošku vyvedl z míry, stejně tak absence čehokoliv hororového, ovšem ta celková ponurost, arogance či spíše tajemnost obyvatel ostrova a rozplétající se záhada pátrání po nezvěstné mladičké Rowan (i když předem rozlousknutá) mě naopak filmově naladila. Co všechno člověk neobětuje pro pár jablek a radovánky ve jménu víry. Ale kdysi, v nějakém mém předchozím bytí, jsem byl nejspíš taky pohanem a evidentně jsem si to, stejně jako dnes u Rituálu, náramně užíval ..

plakát

Dál nic (2014) 

Pan Patrik má rád brouky. Lidé v okolí nedostavěné dálnice D8 nemají rádi pana Patrika, kašlou na nějaké brouky a kašlou, protože se tam kvůli zdržování stavby nedá moc dýchat. A přitom je odpověď nasnadě. Ti lidé by měli přestat kašlat na brouky a láskyplně by měli panu Patrikovi obstarat filcky. Poté by totiž obdiv pan Patrika k broukům razantně ochabl a na všechno se vykašlal ..

plakát

Kadosh (1999) 

Jsa plachý chlapec ostýchám se vyrazit s davem na Padesát odstínů šedi. Říkám si, že tolik otevřeně zobrazené erotiky by mohlo na mé křehké duši zanechat pořádnou jizvu, takže pokud chci konečně ve svých čtyřiceti zasunout, tak musím s tím pozorováním nahých obnažených těl začít opatrně. Není tedy divu, že mé první krůčky za poznáváním lidské sexuality začaly u ortodoxních židů. Netvrdím, že to byla zrovna sázka na jistotu, protože i oni by mohli být za stěnami svého bytu dost ujetí, ale teď už vím, že Kadosh byl tím správným krokem k odškrtnutí první z barev šedi a tedy naplnění mých tužeb být tím nejlepším milencem na celém světě. Do svého deníčku jsem si proto hned po filmu poznamenal pár zásadních informací, třeba že pořádně nažhavit ženskou na milostné hrátky můžu nejlépe hlasitou četbou z Talmudu. A taky že v momentě, kdy už je z toho partnerka v rauši, tak je dobré zalézt (i s ní, samozřejmě) komplet v oblečení na celou sezónu pod pořádnou duchnu, chvilku se pod ní vydovádět a poté, snad jako výraz díku, je dobré nezapomenout před vyvrcholením obratně nasadit jarmulku a několikrát fanaticky poděkovat Bohu za všechno to sémě, kterým mě obdařil. Je fakt, že jako bezvěrec mám zatím jisté nedostatky, třeba nevlastním sedmiramenný svícen, obřízku ani plnovous, ale učím se a přizpůsobuji velice rychle. Příště si pustím něco s motýlky ..

plakát

Birdman (2014) 

Michael Keaton snažící se zbavit škrabošky opotřebovaného komiksového hrdiny, celebrity v nekompromisním světě kritiků. Obnažit tělo nestačí (ačkoliv to trhá rekordy), pro restart kariéry je potřeba obětovat ideálně sám sebe. Birdman (aneb Nečekané kouzlo lhostejnosti) je takovým tím líbivým filmem se všemi potřebnými ingrediencemi, aby si z Hollywoodu odnesl co nejvíce pozlacených plešounů. A oprávněně, protože jakémukoliv z herců není co vytknout, Lubezkiho kameru lze vychvalovat do nebes (ona v nich vlastně často poletovala) a Sanchezův drum sound je docela neotřelý nápad (i když mi občas trhal uši). Samozřejmě pochvalu zaslouží také ten, kdo tuhle rubikovku dokázal poskládal a barvy na kostce mu ladí, tedy Iňárritu. Jenže, po všech těch pozitivech z komentu, mi nějak dochází, že se po filmu nedostavila ona potřebná erekce (= nadšení), tedy podobný pocit, jaký zažíval Edward Norton na prknech, která (pro něj) znamenají svět ..

plakát

Metrix - Legenda Hroznové Lhoty (2012) (amatérský film) 

Metrix sám sobě raperem, beatboxerem, režisérem, tanečníkem, parkouristou. Už mi v tom výčtu chybí jenom onanista ..

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Až o vás někdo prohlásí, že jste kráva či vůl, tak mu to nemějte až tolik za zlé. Prostě měl jen kliku, že se mu povedlo dostat se mimo hranice naší modré planety, kde nejspíš na nějaké obyvatelné planetě potkal někoho z vašich příbuzných, kterému jako byste z oka vypadli. Na druhou stranu pokud si to nechcete nechat líbit a nevadí vám při tom vyhodit dost peněz za lístek do kina na film, který vlastně ani nedoporučuju, tak se s Wachovskými můžete vydat na mezigalaktickou fantasmagorickou výpravu, na které když se vám podaří přelstít (či podplatit) úřednického šimla, tak posléze milého pomlouvače narvete třeba do pytlíku čaje a rázem se budete po vylouhování cítit o nějaký ten rok lépe ..

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Kingsman by svojí originální výbušností mohl vstoupit do análů. Když už ne těch filmových, tak zalíbení by mohl naleznout alespoň u švédských princezen ..

plakát

Björk: Biophilia Live (2014) 

Pokud pamatujete tu křehkou Björk nějakých deset a více let nazpátek, něco z jejího dřívějšího repertoáru se vám líbilo, ale pak se vám vytratila ona i její muzika z hlavy hlavně proto, že komerční rádia ji přestala hrát, tak se připravte na pořádný šok, protože její současná hudba se posunula o několik (mikro)kosmických let dál. Ty tam jsou elektronicky probublávající balady, Biophilia Live je jednoznačná alternativa, takže se připravte na spoustu roztodivných nástrojů (hang, gamelesta, tesla coil), netradičně nasnímanou show plnou barev a pořádně bláznivou Björk, ať už svoji vizáží či osobitým hlasovým projevem ..

plakát

Ólöf Arnalds - Surrender (2010) (hudební videoklip) 

Björk se, potvora, nejspíš v tomhle klipu pořád někde schovává za stromy. Nebo je myšleno to hrají: jako že na nějaký hudební nástroj?