Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Devadesátky (2018) 

Těžce jsem zavzpomínal na svoje devadesátky a počátky mého skateboardingu. Vtáhlo mě to dvacet let nazpátek do těch let. Nicméně neumím si moc představit, že by mě film jakkoliv oslovil, kdybych neprožil svoje skate léta s takovou vášní. Film je v podstatě o partě fellařů, co skejtují. That's it.

plakát

Bosch (2014) (seriál) 

Nechápu, jak je to možné, ale seriál celou dobu uchovává náboj. Hlavní detektiv má charisma svého druhu, nekompromisní samotář, který má skvělý instinkt a výborně zvládnutou psychologii. Moderní detektivka, co má co vyprávět. Žádná ze sérií nekulhá a všechny jsou skvěle vyprávěny.

plakát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho (2019) (seriál) 

Dokument složený s ústřižků života toho nekrofilního kripla plus rozhovory se zúčastněnými. Dobře zpracováno. Akorát trochu natažené, v podstatě v posledním díle k závěru se dozná k nekrofilií a vraždám, obviní z toho rozmáhající se pornoprůmysl a dokumentaristi tím ukončí sérií, což je trochu mrzuté. Myslím, že tohle šlo trochu osvětlit.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Rozhodně dynamičtější než jednička, která se opravdu vlekla. Je zde zajímavé, že dobro to zlo poráží od prvního momentu, v podstatě si tu neškrtne za celý film, což je netradiční, celkem na napětí ubírající přístup, ale za mě okay. Sice tří hodinový snímek, ale má co říct. A hlavně se zde vytahuje "pusher" zleva doprava, jo, moje oblíbená superschopnost. :)

plakát

Smrtící bumerang (1996) 

Billyho jsem prakticky nepoznal, dokonalá proměna, famózní nastudování materiálů, neskutečný herecký počin, uvěřitelně odkrývá svět spíše méně inteligentního jedince, který umí řešit problémy vraždou. Naučil se v mládí jistý vzorec a po stráveném životě v léčebně se stereotypním během se dostane na svobodu, kde neustojí vztahy ve společnosti, despotická jednání. No a řeší vše po svém.

plakát

Mlha (2007) 

V podstatě dokonalé prostředí obchodu umocňující klaustrofobii, mlha zas skvěle vytvářela to tajemno, které je nejsilnějším prostředkem pro ztělesnění strachu. Krásně zpracovaná psychologie davu uvězněném v obchodě s možností hravě manipulovat s vystrašenými lidmi. A závěrečná scéna. Prostě WOW. Nicméně mi nesedlo ploché a nemastné - neslané herectví hlavního hrdiny, dost jsem se tím musel pracně prokousávat, celé to zvláštně drhlo.

plakát

Mandarinky (2013) 

S pár herci ve vesnici v Abcházii za časů války s Gruzií se sejde truhlář, farmář mandarinek, Gruzínec, Čečenec a tu a tam pár Rusů/Abcházců. No a život za války dá dohromady osud této komorní hrstky do tvaru takového dědinského boje o život a o úrodu. Vesnický, tichý snímek o absurditě národností, o lidskosti.

plakát

Die Tür (2009) 

Navzdory totálnímu chaosu v ději, který nastal u konce jako nějaké nedbalé vykonstruované vyvrcholení filmu, se ubírám k tomu, že se jedná o áčkový film v kategorii cestování časem a mysteriózní. Tak zajímavě zpracovaná psychologie, rozvrstvená do metafory hnijícího těla na jinak krásné zahradě ve zpodobnění hnijícího návštěvníka z budoucnosti v jinak "ještě" krásném světě minulosti. Mikkelsen opět excelentní.

plakát

Tři barvy: Červená (1994) 

Rozhodně lepší než Modrá, protagonistka je předvoj Amelie z Montmartru. Děj se točí okolo šmírování lidí a osudových pohnutek a změn, ale zároveň opakujících se cyklech, vše se špetkou světýlka naděje ve výhledu.

plakát

Tři barvy: Modrá (1993) 

Tak tohle byla tak těžká nuda, šeď a nicota. Posttraumatický stav po smrti manžela a dcery se projevuje uzavřením, takže tu neočekávejte nějaký ponor do emocí, spíše pohled na zavřené dveře, no a už vůbec tu nehledejte nějaký děj. Ani nevím, co tu vlastně divák má pohledávat.