Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 541)

plakát

Wolverine (2011) (seriál) 

Animace je slušná, ale blbé je to až běda. Wolverine tady navíc postrádá svou cynickou a zatrpklou povahu.

plakát

Příběhy nekonečna - Loop (2020) (epizoda) 

Podmanivé pomalé vyprávění o smyčce a dospívání. Vizuálně nádherné, krásná hudba. Osvěžující protipól překombinovaným seriálům dneška.

plakát

Eddy (2020) (seriál) 

Snůžka nesympatických charakterů zabředává do sraček v multikulti Paříži, kde lidi "nerozumí" pokud je na přetřes téma, které jim nevoní. Díky Chazellově režii je ale nečekaně podmanivé to sledovat. Herci ty zmrdy a životní trosky hrají jistě a s chutí. Koncept co epizoda to jiný pohled na věc je zajímavý... Celé to trochu připomíná citovou ždímárnu ve stylu Ordinace v růžové zahradě (jen stokrát lépe natočenou) se skutečnými herci a kvalitní režií, ale ta hudba to neskutečně zvedá. Dramatický oblouk celé série je ukázkový a nesympatické postavy se pomalu perou o divákovo odpuštění. Jeden z dialogů v závěru mi připomněl spolužáka Tomáše, který taky musel hrát klasiky, ale pak to začal dělat po svém a teď je to eso na které stojí lístek přes tisícovku.

plakát

Eddy - Julie (2020) (epizoda) 

Ta dcera je zralá na průplesk.

plakát

Mimi šéf (2017) 

Sympatická pohádka pro odpůrce pejsků a milovníky miminek. Odsypá to a akční scény jsou pomalu jak od Baye. Sám jsem první dítě a dobře si ten útlak z úvodu pamatuju.

plakát

Westworld - The New World (2020) (série) 

Robotí rebélie se přesouvá z parku do města a dokončuje dějový oblouk - zlým zlé, dobrým dobré. Nolan decentně využívá témata možnosti výpočtu budoucnosti a věší je na základní myšlenku života ve smyčkách. Elegantně udělal hrdiny padoušské a padouchy hrdinné. Dolores to ve skutečném světě sluší, skutečný svět je vizuálně podmanivý a krásně čistý. Finále si samozřejmě nechává prostor pro další sérii, ale to podstatné je odvyprávěno. DEVS mi letos sedlo mnohem víc. P.S: Pár dílů je strašně divně zrežírovaných a odvádí pozornost od příběhu.

plakát

Westworld - Teorie krize (2020) (epizoda) 

Nevyvážená režie zamrzí. Finále dehonestuje padoucha možná až moc ale dá se pochopit. Dvě potitulkové scény toho možná prozrazují zbytečně mnoho z dalšího směřování seriálu. Doufám, že další řada bude mít koule být originální. Chyběl mi přeskakující narativ a Tony Hopkins.

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

No ty vole. Levná destrukce planety s mizernými triky a šílenou konspirační zápletkou. Předvídatelné rádoby zvraty vycucané z prstu zachraňuje Butlerův neotesaný vědec pohrdající autoritami.

plakát

Devs (2020) (seriál) 

Elegantní vysvětlení teorií kvantové predikce ve vyvážené a nápadité Garlandově režii. Klasická zápletka o vraždící technologické společnosti, která neřeší nic menšího než je vše, nabízí nový pohled na již zpracované nápady jiných filmových časovek. Balík, který je zde prezentován má ale fantastický vizuál a mrazivou Salizburyho hudbu, která některé sekvence mění v čistokrevný horor. Romantická linka je trochu pitomá (toporné dialogy), ale dá se to vysvětlit citovou hloupostí a zaslepeností těch lidí, kterých se týká. Zatím nejlepší seriál roku 20. Není to V je to U. Takový soukromý vtip.