Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Boj o dědictví (2011) 

Banda debilů dělající ještě debilnější věci. Připadal jsem si jako na kolotoči po třech pivech.

plakát

Prometheus (2012) 

Nějak se mi vytrácí smysl filmu..Už ani Ridley Scott nemá nápady... Prometheus je dle mého soudu jen resuscitace prvního Vetřelce v novém kabátě as novým jménem. Nové herecké obsazení není bůhví jaké, ve filmu najdeme několik věcí, které nám rozhodně připomenou něco již známého a výsledek - můžeme se kochat vizuálním světem... Bohužel tam to končí, jinak je to celé od začátku do konce poměrně nuda a ani úderný soundtrack mě zrovna ze židle neshodil. Dlouho jsem neviděl takhle zmateně postavený scénář, který mění cíle každou chvíli, až se k žádnému cíli nedostaneme. Do toho navíc spousty absolutně nelogických nebo nevysvětlených věcí, které se snaží nahoit atmosféru wtf momentů, ke kterým však vzápětí nedojde... Pro mě to je hodně špatný Ridley...

plakát

High School (2010) 

Premiant, ze kterého se stane smažka, druhý premiant, který chce být nejlepším premiantem. A všichni zkouření, všude tráva a psychotický ředitel, ale hlavně výtečný Adrien, který si roli náramně užil a zavedl nás do nejinternějšího světa svého - toho trávového. Vtípky jsou sice strašně trapné, ale celkově film nepůsobí tak nudným dojmem, jak by se mohlo zdát. Ovšem na 3* počiny to přece jenom něco ztrácí.

plakát

Hamilton: V zájmu státu (2012) 

Nebýt zbytečně vykradeného potenciálu z amerických Bournovek, mohl jsem uvažovat o lepším hodnocení. Takhle jen zůstává ve stínu za svými nebratrskými počiny.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Celkem obstojně zvládnuté fantasy, které staví na pohádkových základech. Pobaví a zaujme po dobu sledování, ale nějaký výraznější zážitek nečekejte. Z hlavy se vypaří stejně rychle jako šluk rajského plynu a pod přítažlivým vzhledem se neskrývá žádný promyšlený příběh. Film by navíc mohl ještě jednou projít střižnou. Herci svoje role zvládají dobře, především Charlize potěšila a zachraňuje celkové hodnocení. Vizuálně snímek patří spíše k těm lepším.

plakát

Temné stíny (2012) 

Absolutní sebevykrádačka bez sebemenší snahy se někam posunout. Spousta postav, spousta motivů, ale nic z toho. A sexuální scéna? Ta byla tak prvoplánově demoliční, že pro samou demolici někdo zapomněl na sex. A to tak nějak vystihuje celý film. Ano, chápu co tím chtěl básník říct, ale už to řekl mnohokrát před tím a líp.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Skvost nad skvost. Na tohle by byl pan Doyle svérázně pyšný. Žádné přihlouplé řečičky, žádné přihlouplé bouchání nášlapných min. Každá věta poctivě skládá dokonalost celé série. Záporák je naprosto skvělý a Watson jakožto válečný veterán si nehraje na hrdinu ala Jude Law. Guy Ritchie může i s celým štábem Lynovi a Haynesovi políbit řiť. Konečně někdo dokázal, že i klasika se dá překonat.

plakát

Muž na hraně (2012) 

Naivní pohádka o charakterním policajtovi, ve které realita odklusala do Neverlandu a logiku zajala zlá Baba Jaga. A překvapivě ani jedno není na škodu. Film je zábavný, napínavý i akční, Elizabeth Banks je klasicky skvělá a jako bonus beru fakt, že už pěkně dlouhou dobu jsem těm kladným, tak moc nefandil

plakát

Chata v horách (2012) 

Nepočítám-li závěrečných 10 minut, kdy sice bortící sekvence funguje na jedničku, ale vysvětlování celé šílenosti, které shazuje film někam do nudných céčkových vod, tak původních 85 minut patří v poslední době mezi žánrovou špičku, která posílá horor vysoko nad nejnovější své předchůdce.. Dramatická a zároven krvelačná řežba, která možná stojí i za více než jedno zkouknutí. Goddard se zase jednou vyznamenal.