Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Dobrou, mámo (2014) 

To psycho tam je, o tom není pochyb, ale prostě nemůžu dát větší hodnocení něčemu, co mne tak dokázalo nas**t. Od začátku jsem tomu dementnímu bastardovi přál to nejhorší, bohužel...

plakát

Vesnice (2004) 

Scary Movie : originál ... 1 : 0. Amišové na odlehlém místě prožívají nesčetná dobrodružství - třeba si stoupnou na pařez a čekají, až je přemůže strach ze zlých bytostí, o kterých se nemluví, ale přitom o nich prokecají hodiny času. Další událostí jsou stažená zvířátka poházená po vesnici. Sigourney - zřejmě ještě s hlavou ve světě vetřelců to svede na šílenou hyenu, která se zřejmě baví stahováním kůží ze zvířat. V tom okamžiku mi cudná vesnička naivních lidí přestane připadat roztomilá, kostýmy mne začnou zlobit, jak v doktorce Quinnové. Do toho se připlete ten magor a všechna atmosféra jde stranou a už jen čekám kdo kdy zhebne. Závěr je překvapivý, ale absolutně (s výjimkou snad dvou momentů) bez jakéhokoli napětí. Což je u hororu/thrilleru dost podstatná závada. Pár kladů, abych byl alespoň trochu objektivní, se taky najde. Je to ta počáteční atmosféra uzavřené komunity v odlehlé vesnici, ohraničené tajemným lesem a strachem. Jenže ta se v průběhu pomalu vytrácí a na konci zcela zmizí - kdyby to sklouzlo do hororu a ty bytosti tam byly, byl by to skvělý klon Ospalé díry. Co se postav týká - i když jsem magorovi přál brzký konec, musím uznat, že jeho smích tváří v tvář všemu strachu kolem byl dobrý. Stejně tak Iwy byla, za vydatného přispění české dabérky, výbornou postavu. Ostatní také ušli (jen jsem třeba nechápal jednoho stařešinu v celkem moderním obleku - vedle skafandrů těch zahalených cudnic to působí (snad i s tou kravatou, kterou měl) jako pěst na oko. Nejsem odborník přes módu, nevím, co nosí podobné spolky, ale ten kontrast se mi nelíbil. No a pak je tu samozřejmě Lucius - největší kretén ze všech (i když zahrnu toho pomateného blázna Noaha). Nějak mi ani náznakem nepřipomínal toho drsňáka, co ukrývá city. Spíš to byl vyložený rádobydrsný debil, který nedokáže říct ani smysluplnou větu, když ji nemá napsanou na papíře. Sečteno, podtrženo - průměrný film se slibným začátkem a podprůměrným koncem.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

I kdyby to byl první akční/sci-fi film vůbec, stejně by to byl maximálně lepší průměr. Pominu-li totiž nulovou inovaci a velmi mdlý příběh, který je z více než poloviny vyplněn vynalézáním něčeho na dvě použití, stejně dostanu jen partu nevýrazných herců, obyčejnou zápletku bez šance na překvapení a nějaký zvrat a samozřejmě slušnou dávku trapných proslovů. Když se černoušek mladší posmíval tátovi kvůli jeho několika větám, zřejmě ještě netušil co dokáže vyplodit Reed, když je parta ve srabu. A to jen chvíli potom, co všem vysvětlí samozřejmé a divákovi vezme všechny naděje na důstojné zakončení filmu. Nevím jak ostatní, já bych po tak strhujícím heroickém monologu spíše poznal, že Země opravdu nestojí za záchranu. Jediný moment ve filmu stojí za pozornost - Viktorův komentář o Zemi a jeho vypořádání s vládou.

plakát

Žena (2011) 

Naprostá hloupost, i když se musím přiznat, že jsem ze začátku hledal nějakou hlubší myšlenku. Tak nějak mi to prostě připomnělo Americkou krásu a třeba u věty toho spořádaného amerického fotra: "To není civilizované." směrem k divošce s naprosto odlišnou kulturou a způsobem života, poté co ji přepadl, uvěznil, spoutal a zmlátil, mi nějak přišly na mysl jisté paralely z reálného světa. A když se člověk alespoň takhle zabaví, tak se to dá i nějak vydržet. Kdyby ale člověk tušil, co ho čeká na konci, ani by se o to nesnažil. Konec má za každou cenu šokovat - fotr se ukáže v celé své zvrácené podobě, synáček dospěje do stadia fotrova zvráceného obrazu a hlavně na scéně přibude nový člen rodiny, který zarazí poslední hřebíček do rakvičky. Člověku totiž přijde nějak divné, že ta máma (vylízaná, zneužívaná ženská, která s tím mohla něco udělat, ale raději si řekla, já jsem tak ráda, když mne bije - tedy když zrovna nepíchá s naší dcerou..) se dokáže tak moc rozčílit nad tím, že si její zvrácený syn prohlédl nahou vězeňkyni, ale zřejmě je úplně v pohodě s tím, že fotr jejich dceru proměnil ve zvíře. Na druhou stranu - když už to člověk přetrpěl, tak se mu dostalo alespoň malého happy-endu :)

plakát

Vyváznout živý (2010) (seriál) odpad!

Naprosto typický americký dokument s minimem relevantních informací, zato maximem akce. Vezmu-li za příklad díl s piráty, tak by se veškerý natahovaný děj dal shrnout do pár vět: "Měli jsme za úkol ubránit loď. K tomuto účelu jsme měli vodní děla, sonickou zbraň a pár světlic. Nic proti pirátům nepomohlo a tak jsme my - tři hrdinní američtí vojáčci utekli, schovávali se, zatímco piráti v klidu obsadili loď, zajali rukojmí a my jen čekali na pomoc. Škemrali jsme o zbraně potom, co jsme si přivolali na pomoc vrtulník." Neskutečná pitchovina o rádoby drsném příběhu, jemuž mají efekty a kamera přidat na akčnosti. Ale jak ve skutečnosti přežít, když si člověk odmyslí ty přidané pohádky a kraviny? Stačí nebýt hrdina, selhat ve všem, pak nechat piráty, aby vzali posádku, kterou jste měli chránit, za rukojmí a utéct. Krutí piráti nakonec (přes tu strašnou střelbu a všechny pušky - pardon, v tomto případě vždy "Kalašnikovy" a raketomety) nikoho nezabili a za milion všechny propustili. Nevidím jediný důvod, proč takovou sra*** sledovat. Na konci samozřejmě "hrdinové" poskytnou shrnutí - všechno jsme udělali dobře, udělali jsme, co bylo v našich silách a mysleli jsme na zajatce :D (které jsme měli chránit, zatím co jsme plavali k vrtulníku, který nás vytahoval z vody). PS: Z pušky není problém trefit postavu na 100 metrů - takže těch pár metrů do vody by nebyl problém (kdyby někdo chtěl někoho opravdu zabít). PS2: Přesto, že se běloch díval pirátovi údajně přímo do očí, než před ním utíkal, piráty ani nenapadlo po něm (a dalších) na lodi pátrat, zajímavé. Když vezmu v úvahu, kolikrát víc za ně mohli dostat...

plakát

Show Ellen DeGeneresové (2003) (pořad) 

Aby nedošlo k pochybnostem - ta hvězda patří hostům, ne Ellen Degenerated. Oni, scénárista a další tvůrci zachraňují to, co by jinak zůstalo po natáčení obyčejného rozhovoru s obyčejnou velmi neatraktivní ženskou. Vzhled samozřejmě není všechno - tak povrchní zase nejsem, ale stačí se kouknout na pár fotek, třeba tady v galerii a člověk si říká, zda by koště s hadrem na vytírání nepůsobilo elegantněji. Její styl je mi u zádele, člověk by měl působit příjemně, když už chce lézt před obrazovku. Stačí se kouknout na Anistonovou nebo i Spearsovou - i když je nemusím mít rád, pořád vypadají jako ženy. Ne jako kreténi ve vytahaným roláku, který vyhodil nějaký zoufalý bezdomovec při obměně šatníku. Ještě než mne tu ukamenují její příznivci - ano, je slavná a pořad je sledovaný ... to je ale i jakákoli sra*ka od Gaga (lady napíšu až to přestane připomínat chlapa). Pak je tu samozřejmě coming out - velmi heroický čin, zvláště před tolerantním publikem, u kterého má každý, kdo tak učiní zajištěný potlesk ve stoje. Přiznat se před hollywoodským publikem a americkým národem, že je buzna, je asi stejně hrdinské jako vlítnout na sjezd bankéřů a lichvářů a přiznat se, že jsem žid. Takže už zbývají snad jen ty dojemné chvilky vděčnosti "obyčejných lidí", kterým Ellen popřála sluchu a vyslyšela jejich přání ... úžasné, dojemné. Jenže s patřičným rozpočtem by to stejně dojemně a se stejnou oblibou dokázalo každé desetileté dítě. Videí, kde celebrita sestoupí shůry, aby vyplnila přání věřícím, je hodně. Rozhodně se jim nevysmívám, jen upozorňuji na to, že ani v tomto ohledu není výjimečná.

plakát

Sejdeme se na Cibulce (2013) (pořad) odpad!

Cibuzka a ještě jeden z nich se setkali, aby si spolu zařádili a to co zůstalo v gumě, kterou vypáčili ze zadku jednoho z nich (dodnes se neví, kdo byl ten, kdo dělal maminku), se stalo základem pro hodnotný scénář další talk-show. Asi inspirované (jako tolik dalších blbostí) jistou zemí původu, která se na takovéto ubohosti specializuje. Uječený zženštilý moderátorka se prostě snaží o rozhovor. Výsledek je ujetý skoro jako on sám a člověku se snad i zasteskne po Novotném.

plakát

Paničky z Beverly Hills (2010) (pořad) odpad!

Uměle vyvolané životní obtíže umělých krásek. Proti implantátům samotným a půlcentimetrové vrstvě make-upu, která nesmí chybět ani když dotyčná mamina pózuje pět metrů od kopice hnoje, nic nemám. Jen člověk trochu zalituje, že mozek prozatím implantátem nenahradíš. U těch, co jsem viděl i u jejich rodinných příslušníků, by se ale hodnota IQ po nahrazení mozku silikonovou hmotou mohla jen zvýšit. Ale když se dívám na zemi původu a na tamní publikum, tak jen očekávám další a další díly a až omrzí Heverly Debills, přesunem se jinam, že..?

plakát

Murder-Set-Pieces (2004) odpad!

Tohle tedy bude ten první film, od kterého začnu podobným hororovým kravinám přiřazovat automaticky odpad! Tahle ubohá brutalita nemá s hororem nic společného. Je to jen jeden z řady šmejdů, nacpaných až k prasknutí tupými zvraty a zápletkami, pro tento druh a hlavně úroveň snímků tak typickými. Pokud si někdo myslí, že násilí na ženách a vyšinutý maniak stačí k natočení hororu, pak, dle toho jak moc velkou zálibu v tom nachází, by mu měly být nabídnuty buďto kvalitnější filmy k porovnání nebo kazajka a polstrovaná cela. Chápu rozdílný vkus, ale nepochopím zálibu v tupé prezentaci násilí na ženách.

plakát

Barva noci (1994) 

Tento zajímavý film s dobrou atmosférou, několika výbornými postavami, hrudníkem J.Marschové, dobrým příběhem i závěrem by si zasloužil lepší známku. Je zdlouhavější, než by mohl být, jsou tam hluchá místa a hloupé okamžiky, ale celkově jde o zajímavý počin, hodný shlédnutí.