Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (897)

plakát

Gentlemani (2019) 

Slabší 4. Je to Guy Ritchie na autopilota - hlášky, kvéry, podrazy, sprosťárny, ale až do úplného konce jsem měl pocit, že mě to vlastně moc nezajímá a koukám jenom na svoje oblíbené cool herce, jak hrají srandovní gangstery, říkají "cunt" a strkají si pistole do obličeje. Speciální cenu by ale zasloužil člověk, co dělal české titulky na Netflixu, za větu: "Bude vejmrda?" Rád bych vás obohatil o informaci, že vejmrda je staročeská variace nastrouhaného křenu s jablkem, podávaná jako příloha vepřového. Až scénu uvidíte, doceníte tento překladatelský freestyle zcela po duchu tohoto filmu.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Sorkina mám rád a vždycky mu všechno sežeru - a sežral jsem mu i tohle. Napřed kulometné dialogy a fórky, pak trocha toho zdravého soudního dramatu a na konci Dead Poets Society dojáček, co to doklepne přesně tam, kam má. Za mě paráda.

plakát

Americká vražda: Rodina od vedle (2020) 

Působí hrozně nemístně tohle hodnotit. Uvědomuju si, že tu zbytečně umřeli tři lidé a nenarozené dítě. Když se od toho ale se vším cynismem oprostím, tak mi připadne škoda, že dokument je jen taková studená zpráva o zločinu, a úplně rezignuje na snahu pochopit ten bizarní veletoč, co se musí stát v hlavě spořádaného člověka, aby začal vraždit.

plakát

Sociální dilema (2020) 

Vidím nějakou zvláštní ironii v tom, že dokument mluví o trendu nezdravého zbombastičňování a vyhrocování zpráv na úkor šedé a nudné pravdy, a pak do mě nasype ilustrační hrané záběry kde týpek tak moc kouká do mobilu, až přestane mluvit s lidmi, dá se k extrémistům a seberou ho policajti. Ach jo. Mluvící hlavy jsou tu jinak zajímavé, je docela cool z jak širokého spektra firem pochází, a asi bych byl radši, kdyby jim ten dokument dal víc prostoru (a možná nechal promluvit i někoho z druhé strany), namísto populárně natřeného bububu, end is nigh, všichni jsme zmanipulovaní AI, která nám záměrně ukazuje fotky našich ex.

plakát

Na nože (2019) 

Jestli vás zajímá, jak by vypadaly detektivky Agathy Christie, kdyby žila dnes a brala drogy, tak je tento film přesně pro vás.

plakát

Žaluji! (2019) 

Pro fanoušky knírů a retro uniforem nutnost, naopak si tu na své nepřijde někdo, kdo má rád ženské role s textem. Bavil jsem, uteklo to, ale něco jsem cítil jen v jedné jediné scéně, jinak je to taková sice hezká, ale chladná a odtažitá ilustrace o průběhu dreyfusiády.

plakát

Kobra 11 - Strážci z Engonie (2019) (epizoda) 

Lupiči se samopaly se skrývají na larpu, aby tu vyluštili tajné runy a našli zlatý poklad. Ojojoj. Kobru 11 jsem viděl naposledy jako kluk a za těch dvacet let autoři zjevně sestoupili do spodních pater šílenství a již jim není pomoci.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Tohle je tak svěží, vtipný a našlapaný seriál plný nápadů, jako jsem už dlouho neviděl. Moderní populární velké seriály mi připadnou jako natahované meh, kde se 7 dílů něco exponuje a rozdávají karty, aby se teprve v tom 8 konečně cosi stalo. Stranger Things, Witcher, Umbrella - všechno stejná otrava. Ale tohle, tohle je poklad. Od začátku jízda, a když už myslíte, že nic víc autoři nevymyslí, oknem dodávky proletí delfín. Královsky se bavím.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

To je samý Hitler a srandičky a hajlíčky, až se najednou dojmete. Oceňuju, že se slzavá struna neždímala moc, přestože potenciálu tu pro to jistě bylo mnoho. Moc příjemný coming of age film s trochu komedie a holokaustu.

plakát

Tenet (2020) 

Zajímavá premisa je tak těžká na představivost, že jsem si celou dobu říkal: "Haha, doufám, že Nolan to má nějak vymyšlené, protože já teda nemám ani páru, co se děje." Inception bylo cool, ale tak nějak srozumitelně cool. Tady se perou dva týpci, jeden z nich jde v čase dopředu, druhý dozadu, bizarně s sebou smýkají po podlaze a vy si říkáte: ooh la la, velké WTF. Ale proč ne, určitě je to zajímavý akčňák, jsem rád, že jsem to viděl. Jen teda je škoda, že se Nolan nevyhnul největším klišé v žánru a je tu "zařízení tak mocné, že bylo rozděleno a skryto" a náhodná paní, kterou se elitní agent rozhodne zachránit, i když tím naruší průběh mise nejvyšší důležitosti. Eh. Jinak ok zážitek, škoda že to na sebe nevydělá a další akčňák budou zase superhrdinové přes kopírák, co létají vzduchem a metají po sobě barevné CGI blesky.