Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (294)

plakát

Připoutejte se, prosím! (1980) 

Pár hlušších scén to mělo, něco za ta léta ztratilo na vtipu, ale jen málokterá komedie dokáže vyvolat výbuchy smíchu. Airplane! mezi ně patří.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Takhle nějak si představuji moderní filmové scífko. Dobrá, neohraná zápletka, využití několika fungujících prvků a jejich vkusná kombinace se svým vlastním. Skvělí herci (Emily jako supervoják byla bezva, a do Toma bych to popravdě před filmem neřekl). Audiovizuál dosti strhující a atmosferický. Část, kdy se vše rozjíždí je nucené zlo, které se dá přežít, vše okolo je prakticky na plný počet. Finále trošku hollywoodské, ale popravdě bych to asi ani jinak nechtěl. Zatím nemám "chuť" jít na plný počet, ale fakt je, že tomu nic prakticky nebrání. Třeba po další projekci ...

plakát

Blondýna na předpis (2014) 

Nemůžu si pomoct, ale já mám prostě rád podobné příběhy, kde se začíná doslova na nule a vše eskaluje až do situace, kdy to vypadá beznadějně, což se následně snadno povede spravit a vše se dostane zase do normálu (určitě je pro to nějaký termín). Olivia Wilde je jako vždy hot, Rockwell tradičně slušný a vůbec všichni jsou tu alespoň snesitelní. Má to několik parádních scén, ale kvůli mdlé první polovině nemůžu jít výš, než 3.

plakát

V tajnosti (2013) 

Malfoy byl šíleně otravný, celý film hodně nudný, až úplný závěr trošku zaujal. Celkově ale docela velké zklamání. Ne, že by to bylo "nekvalitní", ale je to prostě velmi těžko stravitelné.

plakát

Závod s časem (2013) 

Akční scény prošpikované stupidními hlášky, výkřiky a rychlým střihem. Logika celého děje existuje ve své vlastní realitě, kde se nemusí nic řešit. Policie má evidentně nekonečný počet špatných řidičů a s tím i aut. Jediná potenciálně sledovatelnější scéna byla paradoxně střižená na dlouhou ale nakonec taky nedopadla. Osobně jsem se spíš přikláněl s hodnocením ještě níž. Jediné, co mě zaujalo byla scéna s "uvědoměním" (Oh, shit... what?) a nakonec závěr. Popravdě nechápu, proč film, který je po scénáristické stránce stupidní, jak Getaway je, má tak slušný závěr. Samotný závěr už toho moc nenapraví, ale aspoň mě "přemluvil", abych zaokrouhlil výš. Horší 2.

plakát

Sousedi (2014) 

Na dnešní dobu už klasický, retardovaný, humor, který se snaží všechno "rvát" a přitom doufá, že to bude vtipné. No, ono moc není. Rogen bídný, Byrne a Franco slušní a Efron pak parádní. Několik slušných momentů to ale mělo (což už u dnešních pakáren nebývá úplně zvykem) a tak to klidně nechávám někde u průměru.

plakát

Robocop (2014) 

Kecy okolo jsou většinou trapné. Myšlenka za tím vším je zajímavá, ale už tím, že je to remake, to nemůže být hlavní, a už vůbec ne jediný, tahač. Druhá půlka je o něco lepší než první, ale bohužel logika hlavních "zlounů", jejich myšlenkové pochody a vyjadřovaní toho všeho to vždy táhne hodně dolů. Akční sekvence se daly, i když logický spád mi tam taky hodně chyběl (hlavně ale ten střih, pff). Celkově nemůžu říct, že by mě to naštvalo, ale spíš jen nechalo vlažným, stejně tak jako většina remaků kultů, jenž se v posledních několika letech zrealizovaly.

plakát

Godzilla (2014) 

Audiovizuálně našláplé, skoro k prasknutí. Pro někoho dost, pro někoho ne. Postavy jsou docela nepodstatné, stejně jako logika (hlavně hledání "stop", které jsou nepřehlédnutelné, mi přišlo vtipné). Celková podstata filmu a jeho cíl jsou, jak jsem zjistil, pro mnohé dosti fascinující. Mně to bohužel nějak minulo a tak nemůžu jít výš.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Taková "normální" Andersonovka. Jako už běžně, film sází na zajímavé postavy a dobré obsazení. Těží zejména z momentů a dialogů, resp. monologů. Celkově velmi svěží, sympatické a zábavné. Já jsem byl spokojen. Lepší 4.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Povedené 3D, a velmi dobré akční scény. O to větší škoda je, že jich je tak málo. Amazing Spider-man je jedna velká romance na jejíž pozadí se točí nějací padouši, které musí Spíďa pomlátit. Neakčních scén, ktére by za něco stály je tam tak.. 2. Vizuál je tedy super, scénář hrozný, postavy ploché a nudné, herci o ničem (pouze Foxx se snažil, ale tady nebylo o co, bohužel), Garfield je strašná volba pro Spider-mana, to mi nikdo nevymluví. Tenhle restart vypadal hrozně už od začátku a zatím se nic nezměnilo.