Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Výborné. Knihu jsem nečetla ani jednu, tak nemůžu podupávat a bručet co vše bylo špatně a co dobře. Nehledě na úžasné prostředí, ve kterém se film odehrává, musím vyzdvihnout především skvěle zvládnutou roli Lisbeth herečkou Noomi Rapace. Věřila jsem jí naprosto všechno, byla úžasná. Příběh byl dobře vystavěný, napínavý a zajímavý. Vše do sebe tak nějak zapadalo. Za mě pět.

plakát

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 

Moje první "disneyovka" na kterou mám matné vzpomínky z kina (dost možná prvního, ve kterém jsem kdy byla). Miluju ji! A ta krásná hudba - dokonce bych řekla, že naše české verze písní mají kvalitnější hlasy než verze původní.

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Musím dát plnou palbu. Protože tohle je ta správná dávka emocí! A taky protože je mi Hilary Swank z nějakého důvodu nesympatická, ale tady ji zkousmu klidně i několikrát. Je to jeden z mála filmů, které jsou podle knižní předlohy (kterou jsem četla), události jsou překopané (zůstává jen hlavní linka) a přesto!! se mi líbí. Prostě to funguje. Je to sladké jak marmeláda, krapek smutné, krapet veselé a proto doporučuji mít kapesníky při ruce! :)

plakát

Nebe a dudy (1941) 

Dívám se pokaždé, když to zahlédnu v televizním programu. Milý příběh, ve kterém je nám naservírován výborný pan Plachta, kterému tahle role sedla jak prd*l na hrnec a pan Marvan si s ním v ničem nezadá. Samozřejmě se ve výčtu dobrého obsazení nemůžu nepozastavit nad roztomilými dvojčaty aneb: ,,Nám je to jedno, nám je to jedno, my peníze nemáme. Ten kdo má peníze, ten má hezkou paní a ten kdo je nemá, ten mu chodí za ní!"

plakát

Médium (2005) (seriál) 

Jelikož mě tento seriál v 95% vždycky donutí sednout na zadek a dívat se, jak to bude dál, nemůžu jinak. A to i přesto, že jednotlivé scénáře dílů jsou jak z kopíráku - sen, nedůvěra, pátrání, uvěření a (někdy jo a někdy taky ne) happy end. Nutno podotknout, že občas se sny vyrovnají leckterým hororům. Díl, kdy se Allison zdá o podivném motivačním kurzu? kde se chlápek ptá, co všechno jste schopni pro svou věc udělat, mi leží v hlavě ještě teď.

plakát

Čokoláda (2000) 

Výborný film s kouzelnou atmosférou, který Vás natolik vtáhne do děje, že si ani neuvědomíte jak rychle ty dvě hodiny stopáže utečou. Juliette Binoche jako Vianne je skvělá! Nádherná a silná, stojící na molu ve svých červených botách, kdy ji severní vítr láká na další a další cesty. Roux krásný a pyšný, přesně jak to má být. A co teprve malé městečko se všemi svými lidmi, nešvary, bolestmi i radostmi, nad kterým drží pevnou ruku osamělý hrabě, který se tolik bojí přijít o svou moc. Opravdu výborné!

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Knihy miluju! A proto jsem se docela bála, jak tohle všechno dopadne. Dobře. Ačkoli mi herec, co hraje Mikuláše moc nesedí, bohatě to kompenzují Jáchym, Albín, Celestýn, Vendelín, Viktorín a úžasný Kryšpín. Účast učitele zpěvu ze Slavíků je milý bonus.

plakát

Jmenuji se Oliver Tate (2010) 

Neviděla jsem ani Harold a Maude, ani Rushmore či jiný film s kterým bych mohla sronávat a proto se mi líbil moc. Skvělá kamera, střih, dialogy, soundtrack. Člověk musí být ve střehu, protože sice máte nějaké ponětí, kam to všechno povede, ale už vám dělá problém předpovědět JAK. Prostě film podle mého gusta.

plakát

Na vlásku (2010) 

S čistým srdcem můžu prohlásit, že ti co ještě náááhodou neviděli rozhodně prohloupí, když se nepodívají. Protože já se skvěle bavila. Výborná parta legračních postaviček, od úžasného koně s vlastnostmi psa, přes zlodějského kasanovu a drsňáckého chameleona, až po stařečka notorika, co v převlečení za Amora rozdává chlípné pusinky. Nejlepší hláška: Šemíka nééé!

plakát

Pohádka o Popelce (1979) 

Popravdě nechápu, jak může někdo dát tomuhle krátkému dílku odpad. Klasický příběh, příjemné zpracování (že by je právě toto natolik iritovalo?).