Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (296)

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

Jasně, srovnání s Jackassem je na místě, ale je důvod? Není. Jediný, co má Bad Grandpa společnýho s Jackassem, tak je režisér Jeff Tremaine, herec Johnny Knoxville a jeho alter ego Irving Zisman, podobný typ humoru a toť vše. Má to aspoň "příběh" (berte to dost s rezervou). Je to prostě celovečerní film a ne série několika vtipných scének, jako tomu bylo o Jackassu. Tady dejme tomu ty vtipné scénky musely být nějak začleněny do filmu, musely dávat smysl, proto jich bylo pramálo, ale zas pokud byly, tak byly fakt dobrý. Já se opravdu bavil. Scény se skrytou kamerou prostě nemaj chybu. Miluju Jackass, a Bad Grandpa mě taky baví! Jsem rád, že se chlapi odhodlali a natočili ho. R.I.P. Ryan Dunn.

plakát

Rivalové (2013) 

James Hunt: " I feel responsible for what happened. " Niki Lauda: " You are... but trust me: watching you win those races, while I was fighting for my life, you were equally responsible for getting me back in the car. " A takových vět bych tu mohl napsat ještě minimálně 15. Neskutečný. Skvělý. Famozní. Fantastický. Mohl bych tu vypsat několikero dalších slov, ale je to zbytečné. Už aby si pár lidí (režisér, kameraman, oba herci,..), kteří se na filmu podíleli, připravovali doma poličku na Oscara.

plakát

Travička zelená (2008) 

Asi až postupem času dokážu ocenit výkony Jamese Franca a Setha Rogena. Dyť to jsou nejlepší kamarádi, oni nehráli role, oni byli sami sebou. Podle mě přesně takový jsou.

plakát

Superbad (2007) 

Viděl jsem ho před třemi lety, viděl jsem ho před dvěma lety, viděl jsem ho před rokem a dokoukal jsem ho právě teď. Proč? Protože i po tolika zhlédnutí mě ten film pořád stejně baví. Furt mě baví jedny a ty samý scénky pořád dokola a dokola. V tom filmu je těch scén několik. Co teprv Jonah Hill u kterého slovo co slovo je perla, Bill Hader a Seth Rogen, který podle mě zahráli nejlepší komediální policejní dvojku, co jsem kdy viděl a samozřejmě Christopher Mintz-Plasse, ten bude nadosmrti McLovin. Film má takovou jednoduchou linii, která se ale postupně rozvíjí a stojí to za to. Celé dohromady to vše dá tuhle skvělou teenagerovskou komedii, kterou ocení většina.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Tyhle film mám opravdu velice rád. Poslední dobou se jich točí více a více a já jsem spokojen. Člověk si díky těmto filmům dokáže představit, jaké to tehdy bylo pro lidi jiných ras. Ani si nedokáži představit, jak to měli těžké, s čím se museli denně vypořádávat. Každopádně film je pojat a zvládnut opravdu skvěle. Herecky mě potěšila moje oblíbená Emma Stone, která je prostě ... prostě dokonalá po všech stránkách. Dále třeba Jessica Chastain. Nechci v tomhle filmu jmenovat jen tyto dvě herečky, ale vlastně bych klidně mohl napsat celé herecké osazenstvo, jelikož všichni to zahráli s bravurou. Scénáristicky i režijně zvládnuté, dokonce s překvapením. Milým překvapením. Jen tak dál. Více takovýchto filmů.

plakát

Našrot (2013) 

Ale jo, párkrát jsem se pobavil, ale šlo z toho vyždímat víc. Pár světlých momentů tak bylo, ale bohužel nestačilo. Vybrat o něco příjemnější hlavní herce, to by asi taky nebylo úplně špatný, protože všichni tři jsou fakt zvláštní.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Já se náramně bavil. Klasický Channing, který v podobných filmech nezklame, skvělý Jamie Foxx a taktéž Jason Clarke, který mě od roku 2012 velice překvapuje. Emmerich se prostě v takovýhlech filmech vyžívá, ať už jde o Den Poté, 2012 nebo o Den nezávislosti. Lepší film jak Olympus Has Fallen, který má podobný příběh, jen je jinak pojat.

plakát

Nezapomenutelné prázdniny (2013) 

Jedno veliké překvapení. Pomalý rozjezd, ale čím víc minut ubíhá, tím víc vás to vtáhne, tím víc vás to baví, tím víc si to užíváte. Silná herecká ústřední dvojice v podání Liama Jamese a Sama Rockwella, který doslova strhává všechnu pozornost na sebe. Jemu ta role opravdu sedla. Poklona režisérům a scénáristům, takže vlastně jen dvěma lidem. Každopádně si myslím, že film nikoho nenaštve, ale rozhodně hodně lidí překvapí. Ruku na srdce. Jak jste se dostali na stránku k tomuhle filmu? Věděli jste o něm, nebo jste jen omylem zabloudili a dali tomu šanci? :)

plakát

Komorník (2013) 

Klobouk dolů před výkonem Foresta Whitakera. Poprosím o nominaci na Oscary. Velice rád se podívám na podobné životopisné filmy, které zachycují zajímavé úseky, jak v životě dotyčného, tak úseky, které byly důležité pro svět, jaký jej známe. Skvělý příběh Cecila Gainese, krásně natočený. Milé překvapení. Teď už jen vidět film 12 Years A Slave, na který se mimo jiné také těším. Doufám, že z něho budu tak nadšený, jako z tohoto filmu.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

WOW. Podle traileru jsem tušil, že to bude něco skvělýho, ale tohle. Tak tohle jsem nečekal. Od první do poslední minuty totální masakr. Z filmu srší originalita. Film je prostě něco, co tu chybělo. Neskutečně neskutečné výkony všech zúčastněných, počínaje DiCapriem, přes McConaugheyho, který byl ve filmu bohužel jen krátce, po Jonaha Hilla. Óda na film roku! Režijně to bylo zvládnuté s bravurou, děkuju Martine! Opravdu děkuji za tento film. Ty tři hodiny uběhly strašně rychle. Bohužel. Jen škoda, že Akademie tento film neocení. Bohužel na druhou. Ale rád se budu mýlit. Budu milerád, pokud shrábne nějakou tu cenu, protože si jí jistojistě zaslouží. PS: Je mi dost líto lidí, který tento film nedokáží ocenit, protože to je skvost. PPS: Možná dost těch lichotek ne? I když ono to nejde. Kdo tomu dal pět hvězd jako já, chápe mě.