Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 162)

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Až neuvěřitelná adorace drog (stejně, jako např. v sitcomu Máma), mě doslova odpuzuje. Oleg a Earl jsou celkem zábavné postavy, kvůli kterým se občas zasmějete, ovšem dvě hlavní ženské hrdinky, jsou nejslabším článkem seriálu. I když na Caroline se dá aspoň dívat...

plakát

Will a Grace (1998) (seriál) odpad!

Asi ten nejodpornější americký s(h)it-com, který znám. Není tady jediná, aspoň trochu sympatická postava. Vyhýbám se obloukem, jen co zaslechnu znělku. Opravdu nekoukatelné. Tohle se snad nemůže líbit ani buznám.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Už jako dítě jsem NÁVŠTĚVNÍKY před televizní obrazovkou doslova hltal a o to víc je úžasné, že se mi líbí i dnes. Po tolika letech! Jsou totiž nadčasovým dílem. Vynikající sci-fi seriál, jehož pouhých patnáct epizod se natáčelo přes dva roky a na kterém je znát filmová kvalita, cit tvůrců i vysoký koprodukční rozpočet v každém ohledu. Scénář, obsazení (takové hvězdy i v malých roličkách!), Svobodova kosmická hudba, triky a efekty - vše top. A vyniká především nápaditá režie mistra české filmové fantastiky Jindřicha Poláka (Ikarie XB1, Zítra vstanu a opařím se čajem atd.). Vtahující podívaná, která působí pořád neuvěřitelně svěže, v čele s nezapomenutelným Josefem Bláhou i sexy Patrasovou. Skvost, kult a klasika z roku, ke kterému mám jisté pouto. A díky ČT za vydaní na DVD. Srdce kluka ve mně zase tluče.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Ty vole, držte hubu, pane Jebavý! Výborně vypointované příběhy, vtipné sekvence, skryté detaily, které mnohdy dostanou kompletní rozměr, až příště i skvělé herecké obsazení - to je OKRESNÍ PŘEBOR. Hospodský humor od fotbalových trávníků mám rád, takže tady jsem již před lety objevil poklad, který si čas od času rád dopřeji a který s postupem jednotlivých epizod příjemně graduje (nejlepší je vypípaná scéna z Derby). Luděk Sobota ve své nejlepší roli (výborní jsou i Vetchý, D. Novotný, Kikinčuk, Kohák, Vilhelmová (!!) či Nečas a taktéž guest stars - Trojan, Županič nebo Nárožný). Co se týče porevoluční komediální tvorby, nevzniklo v Česku nic lepšího. Chalupáři 21. století. Nejlepší epizody: Schůze, Na váhu, Derby, Kopačák, Návštěva z kraje. 

plakát

Trainspotting (1996) 

Nemám rád smažky, ani filmy o nich, takže jsem si tohle dnes již kultovní dílko neužil tak, jako většina ostatních fanoušků či diváků a Trainspotting byl předurčen k neúspěchu již předem. Styl se tomuto filmu však upřít rozhodně nedá a musím uznat, že se mi líbí i soundtrack, ale jinak Trainspotting není snímek určený zrovna pro mě a úplně tu auru okolo něj nechápu. Ani po mnoha letech se mi napodruhé nelíbil. Slabší tři hvězdičky.

plakát

Obušku, z pytle ven! (1955) 

Jedna z nejmilejších a zároveň nejlepších českých pohádek, která kdy vznikla. Zlidovělá písnička, vykoukaný hostinský Pečínka, dary od kouzelného dědečka i špetka toho obyčejného lidství, to vše tady máme. Nejvíc se vždy těším na závěrečný výprask obuškem a především na scénu, kde dobrácký muzikant Ladislav Pešek baští neviditelnou jitrnici. V tu chvíli na ni vždycky dostanu chuť...

plakát

Top Gun (1986) 

Téměř na začátku režijní kariéry, ještě předtím, než Tony Scott natočil svá nejlepší filmová díla (Poslední skaut, Nepřítel státu), prorazil nejen v amerických kinech akční peckou Top Gun. Hvězdné herecké obsazení v čele s již tehdy mimořádně vyhledávaným Tomem Cruisem, skvěle natočené letecké scény, slavná hudební skladba i romantická linka - to vše k filmu neodmyslitelně patří. Kina po celém světě teď válcuje pokračování s podtitulem Maverick, tak než se na něj vrhnu, přijde určitě vhod, připomenout si tuhle  původní osmdesátkovou kultovní klasiku.

plakát

Batman a Robin (1997) 

Kvalitou prakticky totožná podívaná, jako předchozí snímek. Stejné klady i zápory. S Burtonem neporovnatelné, přesto s přivřením obou očí sledovatelné. Minulý díl mě kdysi nalákal na Carreyho, tento samozřejmě na Arnolda Schwarzeneggera (výkon na Zlatou malinu!). Clooney mi nevadí, stejně, jako Kilmer minule, ovšem pro mě je (až do nástupu Christiana Balea) jediným pravým Batmanem Michael Keaton. Dvě a půl hvězdičky, zaokrouhlené nahoru - za Arnieho výstup a sexy Umu Thurman.

plakát

Batman navždy (1995) 

Joel Schumacher zvolil pro svého Batmana naprosto odlišné pojetí, než to, které prvním dvěma dílům vtiskl Tim Burton. Batman navždy už není tak temný a vážný. Je správně šílený, potrhlý, svým způsobem nechtěně groteskní (hlavní hvězdou je zde samozřejmě Jim Carrey). Přesto zábavný (i přes značný kvalitativní sešup). Film, který byl v době svého uvedení nemilosrdně odsouzen diváky i kritiky, dnes však spolehlivě funguje, jako oddychové nostalgické ohlédnutí za hollywoodským comiksem 90. let.

plakát

Atentát (1964) 

Poutavě odvyprávěný a především natočený příběh jedné z nejznámějších operací za druhé světové války. Vynikající černobílá kamera, špičkové herecké obsazení (Vinklář, Brzobohatý, Jelínek, Munzar, Mrkvička aj.) a především napínavý a realistický děj s drsným závěrem. Jiří Sequens nejspíš na svém tvůrčím vrcholu, opravdu mistrovské dílo, nejen na české poměry. Tehdy Češi uměli točit skutečně mimořádné filmy.