Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (21)

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Mnohem lepší než Twilight, přeci jen vidět upíra třpytícího se na sluníčko je i na mě moc. Jediným důvodem, proč na Deníky stále koukám je Damon, ten mě nikdy nezklamal, jeho hlášky jsou dokonalé. Jinak bych bez nich dokázala žít, zvlášť bez 5. řady.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Tohle je asi nejrozporuplnější apokalypsa, co jsem kdy viděla. Celý film je naprostá kravina, od začátku až do konce plná neskutečně trapných, přiblblých scén a dialogů... Jenže po odchodu z kina mě tak šíleně bolela pusa od toho, jak jsem se pořád tomu všemu smála. Je to tak neskutečně blbý, až je to svým způsobem úžasný . Nedokážu si vybavit jednotlivé scény, které mě nejvíc dostaly, ale celkově musím říct, že jsem se dlouho takhle nepobavila. A Backstreet Boys nejsou dead!

plakát

2 zbraně (2013) 

Totální odreagovačka. Wahlberg nezklamal, jako v The Departed střílí svoje hlášky, Washington jako umírněný elegantní opak mu skvěle sekunduje. Občas je děj docela hodně přehnaný, ale o tom tento film je. Rozhodně se u něj nedá přemýšlet, ale jen se bavit a smát. A ta scéna se slepicema, bezkonkurenční.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Po 1. sérii nemůžu dát jinak... 100%

plakát

Stoupenci zla (2013) (seriál) 

Po prvních dílech: úžasný, super, bomba. Dokonale propracovaná hra s myslí lidí jakéhokoliv věku. Po každém díle jsem docela koukala, kdo další patří do kultu Joe Carrolla. Velice oceňuji psychologické popisy postav, možnost nahlédnout do jejich minulosti a hlavně odvahu nenechat všechny kladné i záporné postavy přežit. I když jsem párkrát tajně s Ryanem doufala, že ten či onen přežije. U některých záporných jsem to nečekala a zamrzelo mě to, že musely být obětovány v rámci své kapitoly. Hodnocení: 5* Po osmém díle: No, už to není takové, bylo patrné, že Joe změní místo svého působení. I přesto je stále milé, jak jsou mu všichni tak nechutně oddaní a vše zapadá do Joe's plánu, resp. knihy. Závěr byl příjemně nečekaný, originální zakončení knihy. Hodnocení: 4* Nejsem extra fanoušek Kevina Bacona od doby, co jsem viděla Spáče, ale tady mi po malých dávkách začínal být sympatický. James Purefoy byl přesvědčivý, charismatický a ani se nedivím, že dokázal ty nebohé labilní duše dostat do svých spárů a přimět je k tomu všemu. Shawn Ashmore pekně zmužněl od dob X-men, byl příjemným doplněním FBI party. Obecně nemám moc ráda ženské postavy, ale představitelka Debry Parker je opravdu dobrá a fandila jsem ji až do posledního dechu. Co se týče Claire, nic moc. Sečteno a podtrženo: takových psychologických seriálů by mohlo být daleko víc, je super si po malých kouscích uvědomovat záměr hlavního hrdiny, tady spíše záporáka a zjišťovat, co ho k tomu všemu vede. Těch obyčejných seriálů "vražda-chycení padoucha a nic víc" je víc než dost.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Před prvním dílem jsem si nedokázala představit, že Hannibala může hrát někdo jiný než Hopkins a vůbec jsem nechápala proč zrovna Mikkelsen, ikdyž jako herce ho mám ráda. Po prvním díle mě moc neoslovil, protože se moje pozornost obrátila jiným směrem, a to na Willa. Hugha D. jsem snad předtím neznala a v téhle roli mě velmi zaujal. Jeho mimika, postoj těla i vyjadřování, skvěle zahraný Graham a jeho svým způsobem narušená mysl. I když samozřejmě, Mads jako Hannibal je jedinečný, úplně jiný než Hopkins, asi nikdy nebude pro mě lepší, jen jiný, ale zajímavý. Ty jeho noblesní večeře, neustálé vraždy, jeho možnost navázat přátelství s Willem a poté ekcelentní manipulace s ním, napjatá atmosféra opravdu zážitek. Co se týká dalších postav, Jack Crawford mi tam moc nesedí, Gillian Anderson je příjemná vsuvka a Alanu Bloom mám ráda. Takže shrnuto a podtrženo, těšila jsem se na tento seriál, byla jsem zvědavá, jaký bude Hannibal, koho si to zase pěkně vykuchá a sní jeho vnitřnosti, v závěru jsem ale každý díl sledovala především kvůli Willovi a závěrečná scéna, nemám slov... Jsem zvědavá, jaká bude další řada, jaké další manipulace a vraždy spáchá a hlavně, jaký bude Will, když se dostal až na dno...

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Když mi tenhle seriál doporučoval kamarád, říkala jsem si, co to zase bude za paskvil. Jaký zločin jsem spáchala, když jsem si tohle mohla myslet! Skvělý nápad přenést Sherlockovi příhody do dnešní doby, spojit moderní hračičky s dokonalou myslí Sherlocka a přidat mu takového Watsona, který se mu zdá být docela rovnocenným partnerem a Martin Freeman se téhle role zhostil na jedničku. I když Cumberbatch nepatří podle mě k nejhezčím hercům, jednoznačně to kompenzuje svým hlasem a hereckým umem. Co se týká hlavního nepřítele, Moriarty je prostě pošuk a já ho mám ráda. Sherlock není jen běžný vyšetřovatel, jakého můžeme vidět v nynějších seriálech, je to prostě geniální mozek, takový Sheldon Cooper v kabátu, a tenhle mozek musí být trénován na záhadných vraždách, jen mu jich pěknou hromádku dopřejme! :) Hodnocení 1. série: Study in Pink 100%, The blind Banker 75%, The Great Game 100% Hodnocení 2. série: Naprosto úžasné všechny tři díly a ten závěr, dech beroucí, dojemný, napínavý, jen proč se musí tak dlouho čekat na pokračování...

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Dlouhý, chvílemi docela nudný film, který nic moc nepřínáší a opravdu mohl být tak o půl hoďky kratší a ani bych to nepoznala. Tom Cruise nepatří mezi mé extra oblíbence, ale je to dobrý herec, kterému jeho role opravdu věřím, jenže tady mě vůbec nezaujal a nepřesvědčil. Škoda.

plakát

Stmívání (2008) 

Docela dobrá komedie, která mi byla kulisou při vypracování seminárky. :)